Europese landen stemmen vóór de ontwikkeling van gezamenlijke standaarden hyperloop

De ontwikkeling van de hyperloop heeft een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt. Europese landen stemden vóór het oprichten van een gezamenlijk technische commissie (JTC 20). De commissie, dat onderdeel is van CEN en CENELEC, heeft het doel om de methodologie en het framework voor de regulering van hyperloopsystemen te definiëren, vast te stellen en standaarden te ontwikkelen voor interoperabiliteit en veiligheidsnormen in heel Europa.

De hyperloop is een veilig en energiezuinig transportsysteem voor het vervoeren van grote aantallen mensen en goederen tussen steden en landen. De samenwerking van hyperloopbedrijven bestaat uit Hardt Hyperloop (uit Nederland), TransPod (uit Canada, met kantoren in Italië en Frankrijk Zeleros Hyperloop (uit Spanje) en Hyper Poland (uit Polen, met een kantoor in Duitsland). Zij zijn initiatiefnemers om het standaardisatietraject in gang te zetten.

Verschillende operationele principes

De hyperloopindustrie blijft groeien en steeds meer nieuwe spelers betreden de markt. Daardoor verwacht de commissie dat er een grotere variëteit aan operationele principes zal ontstaan. De mogelijke gevolgen hiervan voor de interoperabiliteit van infrastructuur en andere subsystemen zijn aanzienlijk. Het wordt mogelijk moeilijk en kostbaar om passagiers en goederen van het ene naar het andere land te vervoeren, vanwege de afhankelijkheid van het specifieke en unieke hyperloopsysteem dat op elke locatie wordt toegepast. Door de ontwikkeling van gemeenschappelijke normen, specificaties en benaderingen zal JTC 20 potentiële uitdagingen bij de implementatie door het gehele continent helpen beperken.

Garanderen van veiligheid, connectiviteit en compatibiliteit

De technische commissie bestaat uit verschillende werkgroepen die zich richten op verschillende onderdelen van de hyerloopsystemen. Denk aan voertuigen, buisinfrastructuur- en onderdelen, algemene infrastructuur en communicatieprotocollen. Frankrijk, Polen, Spanje en Nederland beginnen met de exploitatie. Zij dienen als onderzoekslocaties voor het testen en valideren van de technologieën en normen die uit JTC 20 komen. Na succesvolle validatie worden de aanbevelingen in een wetsvoorstel gepresenteerd het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0