Ministerie: "Stikstof uit industrie ligt bij landbouw op schoot"

Kwam deze foto tegen.
Komt uit vraag en antwoord van Ministerie zelf!

Bijlages

(klik om te vergroten)

Staat in het Kamerstuk op deze site van de Rijksoverheid
rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/…

Reacties

+4
Arum
Goed gevonden.
+1
Tinus
Wat een kromme manier om de vraag te beantwoorden.
+1
kwarkje
@Tinus Krom maar gangbaar in Haagse politiek
+4
Jan S
Quote Reactie van @Tinus:
kromme manier

Een soort geheimtaal. Dat is de manier waarop juristen werken. Zodanig gebruik maken van taal, dat het alleen nog begrijpelijk is voor ingewijde juristen. De gewone burger is dan al lang afgehaakt. En dat is ook de bedoeling
+3
Peterr
En omdat naast het feit dat van de meeste industrie helemaal niet in beeld is hoeveel stikstof deze uitstoten, stoot van de industrie waarvan dat dan wél bekend is (uit hun vergunning) ook nog eens structureel heeeeeel veel meer uit.
Hermen Vreugdehil heeft dat ontdekt.
Hieronder 2 foto's van zijn ontdekking waarbij hij er onder schrijft dat dit slechts 1 van de vele voorbeelden is, en dat er steeds meer boven water komt: "Still Counting!
Hier zijn ontdekking:


Dus met het antwoord op de vraag in de foto van de Topic is het ook het Ministerie van oordeel dat immens veel stikstof uit de industrie op het bord van de landbouw ligt!
+8
de Haas
@Peterr Een bijtertje die Hermen. Goed werk!
+1
Jaap40
@de Haas wel toevallig Christen Unie, deze heer Vreugdenhil

Is mevrouw Schouten ook niet van CU?😁😂
+9
de Haas
@Jaap40 Nee, Schouten maakt deel uit van het kartel. Dan ben je zover afgedaald dat je geen principes meer hebt.
Jaap40
@de Haas voor een kartel ben je meer participanten nodig. Die hebben ook geen principes?
de Haas
@Jaap40 Ja hoor, namelijk 2; geld en macht. Het wel en wee van een ander deert ze niet
Jaap40
@de Haas dat is het probleem. Door te weinig aan producenten te betalen houdt men macht. Altijd zo geweest. Dat moet doorbroken worden

Het wel en wee zou bij De CU minister toch wel in goede handen zijn?
+1
producent
[@bndestem.nl/oosterhout/…

Hermen Vreugdenhil
@H_Vreugdenhil

Vanmorgen de vergunning van de Amercentrale gezien, ik ben me kapot geschrokken.

Brabant heeft op 7 mei, vlak voor de PAS uitspraak, 82.664 kg ammoniak en 1,6 miljoen kg Nox vergund.

Dat is een toename zo groot als de totale uitstoot van 400 melkveebedrijven. Een reconstructie
Bert353
@producent vandaar dat nu de boeren dus pleite moeten!
+3
rene-de-jong
@Peterr Het bonnetje van Fred Teeuwen en Ivo Opstelten verbleken straks bij deze leugenfabriek van de Staat/RIVM.
Als het RIVM het niet doet dan doet Hermen Vreugdenhil het wel en er zijn zat die hem daar bij willen assisteren
+2
Peterr
@Peterr Hermen Vreugdenhil heeft orige week de cijfers van het provinciebestuur gekregen over de industriële uitstoot van stikstof door de industrie in Brabant. Hij heeft gefactcheckt.
Zijn conclusie:
Peterr
@Peterr Voor wie Twitter heeft, hier de link
www.twitter.com/H_Vreugdenhil/status/1207376831697080322
+3
Tinus
@JanCees op Twitter:


producent
@Tinus
omroepbrabant.nl/nieuws/242314/…

GEERTRUIDENBERG - De Amercentrale in Geertruidenberg kan zes jaar eerder dan gepland afscheid nemen van steenkool als brandstof voor de energie-opwekking. Maar het versneld overstappen kost veel geld en dat moet door het kabinet worden betaald.
Geschreven door
Raoul Cartens
Dat zegt Chris Scheerder, directeur van de elektriciteitscentrale.
Duurzaam
Vrijdag bepaalde het kabinet dat de Amercentrale in Geertruidenberg en de Hemwegcentrale in Amsterdam uiterlijk in 2024 moeten zijn overgestapt op duurzame brandstoffen, of anders moeten sluiten. Dit terwijl in het regeerakkoord de opwekking van elektriciteit met steenkool uiterlijk 2030 moet stoppen.
Volgens Scheerder is het wel mogelijk om eerder te stoppen met steenkool, maar zijn hier flinke kosten aan verbonden. Die zullen door het kabinet betaalt moeten worden, of anders stapt de eigenaar van de Amercentrale RWE naar de rechter.

De Amercentrale is al jaren bezig met het verduurzamen van de energie-opwekking. Zo wordt de centrale een steeds meer gestookt op houtkorrels in plaats van steenkool.
+1
jan w
@producent
Houtkorrels en bio-massa vervuilen nog meer dan kolen.
+1
Jawis
@Tinus hoe zit het dan met de bedrijven waarvan ze denken dat die minder dan 10.000kg uitstoten en niet meegeteld worden maar stiekum het 10 of 100 voudige uitstoten? @JanCees
+1
JanCees
@Jawis Tja als je het niet in beeld hebt dan kun je dat ook niet weten
+3
Koers
Het antwoord op de Kamervraag kan ook alleen maar zo geformuleerd worden als nu is gedaan. Mocht de uitstoot groter blijken, dan geeft men indirect toe dat het meetnetwerk niet functioneert en hebben de critici van dit meetnetwerk gelijk. Dat zou voor de overheid een ramp betekenen. Vervelend alleen nu is dat stikstof vol in de spotlight staat en je met geleidelijk verschuiven van emissies van de ene sector naar de andere sector niet ongezien wegkomt.

Als ik het allemaal op me laat inwerken is tegen de tijd dat beleid tot uitvoer komt de stikstofuitstoot van de landbouw zo klein dat men ons geen middelen gaat geven voor innovatie over bedrijfsverplaatsing. Daarom is het belangrijk nu glasharde afspraken te maken en de druk op de ketel te houden.
+41
Bartlehiemboer
Ik wil wel de complimenten geven aan al die boeren die alles boven tafel halen. Ik denk dat het kabinet in het begin dacht, die boeren kunnen we wel alles aanpraten als we moeilijke taal gebruiken. Elke keer sta ik er weer versteld van hoe verstandig en intelligent de sector is. Dat hadden ze daar in Den Haag niet verwacht. Ze hebben nu eigenlijk alleen nog steun van de rechtbank die zaken in hun voordeel kan besluiten (Omkoperij denk ik) Dat gaat nog wel een ding zijn voor ons.
+3
Melkveehouder.
@Bartlehiemboer Helemaal met je eens. Inderdaad hoef je weinig goeds te verwachten van de Bestuursrechtspraak. Ze zitten er om de burger het gevoel te geven dat hij gehoord wordt, maar in principe zitten ze er om de Staat af te schermen. Niet voor niets worden 90% van de bestuursrechtelijke zaken door de burger verloren.

Daarbovenop wordt de Nederlandse Staat vertegenwoordigt door (het kantoor van) de Landsadvocaat. Een advocatenkantoor wat alleen voor de overheid werkt en slechts toegang biedt voor de allerbeste advocaten van Nederland. Betaald door de Nederlandse Staat, de belasting betalende burger dus, en bekendheid geniet als de ‘Lawyer of the Lawyers’, vrij vertaald het controle apparaat van de Nederlandse rechters.

Je zult begrijpen dat je als rechtzoekend burger welhaast kansloos bent in een zaak die het staatsbelang aantast. Overigens durven maar weinig advocaten en juristen in het bestuursrecht bij de rechtbank/Raad van State ‘tot aan het gaatje’ te gaan. Dan worden ze in de tang genomen en kunnen ze het wel ‘shaken’ in de rest van hun juridische carrière zei een bevriende relatie tegen mij.

Overigens heb ik zelf op dit gebied meerdere ervaringen waar je rooie oortjes van krijgt, vandaar mijn ontboezeming.
jammermaarhelaas
@Melkveehouder.

Deze ware constatering is ook wat mij zo mistroostig maakt. Velen leven in een veronderstelling dat bv de N meetgegevens van het RIVM openbaar zijn getuige uitspraken van journalisten, ook hier moet je als zondenbok doorheen breken.
In deze is wat mij betreft het meten van N depositie door het Mesdagfonds een manier om hierin ons recht te halen, want wetenschappelijk, zakelijk.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
een manier om hierin ons recht te halen, want wetenschappelijk, zakelijk

Dat recht kun je dus niet halen, dat is wat melkveehouder probeert duidelijk te maken. We hebben hier geen rechtsstaat.
+1
roelvdw
Kei hard doorgaan nu met demonstreren ze moeten op de knieen soft hebben jullie niets meer aan ze luisteren toch niet
Rutte zei al dat dit het zwaarste dossier in zijn loop baan was en wil zich eruit draaien zoals de politiek altijd wil maar deze stinkende doofpot moet open nu
De aanhouder wint ze raken de controle kwijt en moeten openkaart spelen als je actie blijft voeren ze kunnen er niet meer omheen
Skroefkelos
Fasten your seatbelts,

Wanneer kunnen we gaan stemmen ?
kwarkje
De discussie hoort hier over te gaan en niet over hoeveel centjes Carola voor papieren reductie wil betalen
Het is niet meer dan normaal dat we eerst uit gaan zoeken hoeveel N alle emitters in Nederland samen uitstoten.
Dan kunnen we het deel van de landbouw vaststellen
Op dit moment is dat absoluut niet mogelijk
Zonder te weten hoe de verdeling over de categorieën is kun en mag je geen beleid maken
Ze frauderen er nu op los met getallen, maken nieuwe wetten en hopen dat het zaakje de doofpot in gaat
Jammer, een onderschatting van de boeren
Bereid het hoofdgerecht maar voor mensen
Kan Tjeerd samen met Jesse daar van gaan genieten
de Haas
@kwarkje Volgens mij weten ze het zelf ook allemaal niet meer. Het is decennia goed gegaan maar deze geest krijgen ze niet meer in de fles. De bubbel staat nu echt op barsten, er wordt aan alle kanten gezaagd. Er zal heel snel een "kalverfraude" 2.0 moeten worden opgetuigd door Carola anders wordt het een hete winter.
+1
kwarkje
@de Haas zullen we het maar een doopnaam geven?

DE EUROPESE WINTER
Fred4130
@de Haas precies , ben bang dat er straks iets negatiefs uit de hoge hoed getoverd word om de landbouw nog slechter weg te kunnen zetten. Want dat er vuile spelletjes gespeeld worden is wel overduidelijk. Vraag me steeds meer af hoe die politici een ander nog recht in de ogen kunnen kijken, want geloof er geen barst van dat ze nergens van weten wat hierboven gepubliceerd word.
+2
Jawis
Ik ga ervan uit er op dit moment al plannen gemeed worden om de sector nog een flinke duw te geven. Wat betreft de metingen die straks beginnen. Het zou mij niet verbazen dat die gemanipuleerd worden.
jammermaarhelaas
Wordt deze misstand voor de rechter gebracht?
Jan-T
Genoeg informatie in deze topic,
Om D33 Tjeerd ter verantwoording te vragen hoe dit nou zit.

Kan die daar ook gaan halveren en nog eens halveren.
Misschien is 4 keer halveren van de uitstoot nog niet genoeg.??
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
35
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0