Citaat Grasbaal: AUB even geen anti-LTO berichten meer

Citaat Grasbaal: 'Het is hier niet toegestaan om alleen maar anti-LTO berichten te plaatsen. Prikkers die het daar niet mee eens zijn en hier wel mee door gaan die zijn hier niet meer welkom en worden zsm geblokkeerd'.
Wat is er aan de hand?, wordt Co gechanteerd door Marc Calon? Want momenteel worden gewoon complete topics verwijderd. Wie is hier nu belangrijker? De vrijheid van menigsuiting of het belang van Marc Calon?

Bijlages

(klik om te vergroten)

Citaat Grasbaal

Reacties

+8
cowboys
Dit forum heeft zijn langste tijd gehad. Door de censuur van grasbaal en het verwijderen van hele topics. Die hem niet welgevallen is eigenlijk gewoon verraad en propaganda zoals een ECHTE LTO er betaamt
+2
J.v.G
@cowboys Als we ons niet slecht behandeld voelden en we niet zwaar benadeeld waren door handelen lto, dan waren ook niet zo tegen!
+1
Jan S
Quote Reactie van @cowboys:
Dit forum heeft zijn langste tijd gehad. Door de censuur van grasbaal en het verwijderen van hele topics. Die hem niet welgevallen is eigenlijk gewoon verraad en propaganda zoals een ECHTE LTO er betaamt

Als dit het einde van het forum zou ik dat heel jammer vinden. Daar is echt niemand bij gebaat. Je mag en kunt het niet eens zijn met iemand, maar wel een beetje respect naar en voor elkaar. Geen voorbarige conclusies trekken hoort daar ook bij. Maar stel dan gewoon de vraag aan de persoon zelf, als je het wilt weten.
+4
Grasbaal
@cowboys dus jij vind het normaal als mensen hier een nep-account maken en zich voordoen als andere mensen en jij vind dat ik dat allemaal moet toestaan hier?
Erik!!1979
@Grasbaal christo kende jij persoonlijk. Dus laat aub dat anonieme eraf. Zelfde bij mij. Heeft niets met anoniem te maken. Dit prikkebord kan heel goed dienen als scheidsrechter voor de belangenbehartiger. Maar dan moet er wel open gesproken kunnen worden. En daarbij moet iedereen die zijn kop uitsteekt goed beseffen dat die eraf gehakt kan worden. Risico van het vak.
Adaptief boeren
@Erik!!1979 ja dat is nu precies de toon die ongepast is!😠
Erik!!1979
@Adaptief boeren ok. Wat is er ongepast? Misschien moet ik het in de toekomst anders formuleren.
+2
Adaptief boeren
@Erik!!1979 kop eraf gehakt klinkt niet echt normaal
Erik!!1979
@Adaptief boeren 😬😬😬 Je hebt volledig gelijk. Maar was alleen om het te verduidelijken dat er soms nogal met modder gegooid wordt naar mensen die besturen of zelfs zelf een grote mond hebben.
cowboys
@Grasbaal De topic die ik gisteren gezet heb kwam niet van een fake account en was niet negatief over LTO en calon. De reacties erop waren mild.Dus waarom verwijder je hem ?
+2
Jan S
Co Kun je ook een toelichting geven op je stellingname? Je ziet dat op deze manier je alleen maar olie op het vuur gooit. Lijkt me ook niet de bedoeling.
+12
Grasbaal
@Jan S Hallo Jan, Je mag hier gefundeerde kritiek op alles en iedereen hebben. Ik kan veel hebben maar als er elke dag weer dezelfde topics worden gestart en ook de andere mensen zich daar aan beginnen te ergeren dan ben ik het op een bepaald moment zat.

Ik ben ook kroegbaas, maar als ik dan elke dag dezelfde mensen met dezelfde verhalen aan de bar krijg dan raakt de lol ook gauw weg. Ik denk dat de meeste mensen ondertussen wel weten wat de beperkingen van LTO Nederland zijn. Heel mooi dat ze meedoen met het nieuwe Landbouw collectief en ik hoop dat ze samen meer weten te bereiken dan hoe het daarvoor ging maar je moet dit wel een kans geven. En openbare lynchpartijen door anonieme lafaards die ons Prikkebord hiervoor willen misbruiken sta ik gewoon niet toe.

Ieder mens heeft zijn grens.
+4
pieta
@Grasbaal Groot gelijk. De sfeer is hier duidelijk minder leuk als een hele tijd geleden. Ik ben ook niet zo'n fan van LTO overigens.
+1
Jan S
@Grasbaal Te veel van hetzelfde is te veel van het goed of slechte. Maar ik neem aan als Calon opnieuw omstreden uitspraken doet en dat gebeurd vrij regelmatig dat daar dan wel op gereageerd mag worden. Alhoewel we zijn ontactische manier van reageren of iets brengen inmiddels allemaal wel kennen.

Ik ben het met je eens dat we de bestuurders van de LTO voorlopig het voordeel van de twijfel moeten geven in het Landbouw Collectief. Hopelijk fietst Calon daar voorlopig niet meer doorheen.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
Ik ben ook kroegbaas, maar als ik dan elke dag dezelfde mensen met dezelfde verhalen aan de bar krijg dan raakt de lol ook gauw weg.

Elke kroeg heeft zn vaste kroegtijgers, zal jij dan ook wel hebben. Heb je dan een bord aan de weg staan met "gesprek van de dag" om de sleur niet te laten toeslaan
Hans7
Grasbaal is zelf LTO-lid kijk maar:

(klik om te vergroten)

Co is lid van de LTO
+12
Jan S
@Hans7 Als dat al niet meer mag. We zijn hier niet bezig met een heksenjacht.
+4
Deutz1455xl
@Hans7 hans als je al niet geblokkeerd wordt kun je beter zelf weg gaan. Je berichten krijgen 0 likes en de reacties op jou van oa grasbaal en mlkvhouder aanzienlijk meer. De meesten zijn het constante gehaat op lto wel zat dus laat het voor wat het is
Hans7
+14
Grasbaal
@Hans7 Ben ook nog lid van een voetbalclub, ben daar zelfs voorzitter 😄
dorpsrandhoeve
@Grasbaal Vrijwilligers zijn hard nodig in het verenigingsleven.
+4
Hans7
Dit account zal morgen wel geblokkeerd worden en Co zal dit topic wel weer verwijderen. Als Co slim was geweest had hij het allemaal laten gaan. Mijn stelling is dan ook: ''als je geschoren wordt moet je stil zitten''. Of te wel je kan maar beter af wachten dat het voor bij is, dan een stelling in nemen. Co is niet onafhankelijk van LTO kennelijk en daarom reageert hij ook zo op deze manier...
+5
Wolswinkel
@Hans7 Beter is het wellicht te zorgen voor wat goede slaapmedicatie voor jezelf en Calon te laten voor wat ie is of vooral niet is..

Dat geëmmer over die Calon als zoveelste anoniempje heb ik ook wel gezien. Oh ja ben ook nog steeds lid van oa de LTO. Kom je mij nu ook m’n tent uitroken? Wees welkom! Figuren zoals jij hebben we hier een naam voor; zeikzuigers!
Hans7
Co is bovendien nvlj-lid. nvlj.nl/esther-de-snoo-hoofdredacteur-nieuwe-oogst… Co laat zich kennelijk chanteren en is niet onafhankelijk. Mijn oproep is dan ook: laat je niet chanteren en laat de vrijheids van meninguiting er niet onder leiden!!!
+20
mlkvhoudr
@Hans7 co jaagt als hij dit maar door laat gaan elke genuanceerde boer die voor zijn of haar plezier of voor kennisoverdracht hier komt weg. Het schoot totaal door en daarnaast wie de voorzitter en hoe die gekozen of niet of weg moet of niet bij de lto is is zaak van de leden.
+2
cowboys
@mlkvhoudr daar heb je helemaal gelijk in.Alleen de leden van LTO is een minderheid in agrarisch Nederland .En hebben het verkloot voor de rest van agrarisch Nederland die geen lid zijn de laatste 30 jaar.
+1
Wolswinkel
@cowboys Dat is net zo nietszeggend als niet gaan stemmen en daarna lopen janken en betweten..!
Jan S
Quote Reactie van @Wolswinkel:
Dat is net zo nietszeggend als niet gaan stemmen en daarna lopen janken en betweten..!

Dit is typisch een uiting van een geindoctrineerd persoon door de main stream media. In principe moet iedereen die gestemd heeft verder zijn mond houden en jammerklachten neerleggen bij zijn vertegenwoordiger, dat is degene op wie hij gestemd heeft.
Iemand die niet gestemd heeft is daarentegen vrij om te betweten wat hij wil, om dat hij niet vertegenwoordigd wordt en in veel gevallen ook bewust niet door die mensen vertegenwoordigd wil worden of voelt.
+5
Wolswinkel
Quote:
Dit is typisch een uiting van een geïndoctrineerd persoon door de main stream media.

@Jan S Allesbehalve! Je punt/mening melden is prima! Dat honderdmaal op dit forum te herhalen jaagt mensen die wèl wat te melden hebben weg en ook de meelezers. Daar hebben Co en dit forum niets aan dus heeft hij groot gelijk als hij ingrijpt!
Jan S
Quote Reactie van @Hans7:
Co laat zich kennelijk chanteren en is niet onafhankelijk. Mijn oproep is dan ook: laat je niet chanteren en laat de vrijheids van meninguiting er niet onder leiden!!!

Geen conclusies trekken die je niet hard kunt maken. maar goed de lijntjes zijn er.
+8
Twentsch Land
Mening zal vast nog wel mogen worden gegeven...hangt ook maar net af welke woorden worden gebruikt en naar 1 of anders 2 x is de mening van iemand wel duidelijk.......om bij elk onderwerp alleen op LTO af te geven en het richting honderden malen te herhalen maakt het tot een onzinnig gezeur wat het geheel op het prikkebord niet leuker maakt.....co heeft hier zeker een punt.

Oh en voordat er weer wat zijn die nu de mening hebben dat ik LTO aan bid !

Hier al 20 jaar geen lid meer.
+1
weurding
@Twentsch Land had je je lidmaatschapsgeld apart moeten zetten. Kon je nu leuke dingen doen😉
Twentsch Land
Doen we al 20 jaar 😉

Staat al 20 jaar geen !

@weurding
+2
weurding
@Twentsch Land snap ik. Bedoel als je geld toch apart had gezet...
+22
Stroman
Co heeft 10000% gelijk met zijn stellingname. Er zit verschil tussen meningsuiting en het constante gezeik met azijn, het herhaaldelijk (persoonlijk) afbranden van mensen en het daarmee vergallen van de sfeer op dit forum.
+5
de hoef
@Stroman helemaal mee eens, ik ben ook geen lid maar heb niet de behoefte om te gallen op lto, maar bij de meeste beheerst het hun leven, lto stikstof Carola
+1
Stroman
@de hoef wij zijn ook al heel lang geen lid meer. Ik denk trouwens dat het bij LTO er ook niet toe doet of je nu lid bent of niet. Iets of iemand die zegt sectorbreed te opereren, mag volgens mij van iedereen discussie verwachten. Lid of niet. Ik ben ook niet lid van de Christenunie maar ik mag toch ook kritiek leveren op de minister die ze geleverd hebben?
+3
Adaptief boeren
@Stroman mee eens, kritiek sloeg totaal door, heeft te maken met de heersende gedachten bij een onderstroom, die onder invloed van de protesten nu denken dat normaal polderen in dit land ineens over is en we terug keren naar maximale ondernemers vrijheid!
+1
xm 150
@Stroman Helemaal mee eens
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @Stroman:
herhaaldelijk

komt omdat bijv een Calon herhaaldelijk van die domme dingen doet cq zegt. Ofwel, pak dan de oorzaak aan dan ben je van het gevolg af
+1
mlkvhoudr
@cs-agrar ik denk dat geen enkel persoon groter dan de organisatie mag zijn, maar dan is t nog steeds een interne kwestie en geen volksgericht want dan is de opvolger ook niet veilig. Als jij tegen mij iets zou zeggen van joh doe dat eens anders dan zou ik t overwegen anders te gaan doen omdat ik van jou weet die jongen heeft kennis. Als hier iemand dom om zich heen begint te schoppen dan kan ik dat niet serieus nemen
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
nog steeds een interne kwestie

in dit geval niet, daar deze man denkt voor geheel agrarisch Nederland te moeten spreken
mlkvhoudr
@cs-agrar namens wie spreken deze dan?

Agractie, Dutch Dairymen Board, Farmers Defence Force, NAJK, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Netwerk Grondig, de Nederlandse Federatie van Edelpelsdieren, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en de Producenten Organisatie Varkenshouderij
+2
marcsterreborn
De azijnzeikers hebben zichzelf in de voet geschoten..
+3
koeboer
Vind het ook triest dat het nodig is . Maar geef Co volledig gelijk , Het draagt niks meer bij aan de discussie vele opmerkingen hier,Tuurlijk ben je het niet met iedereen eens ,ben zelf ook geen lto lid .Maar elkaar nu afbranden is slechtste wat wij als sector kunnen doen .
+5
Tinus
De vrijheid van meningsuiting verplicht niemand tot het verlenen van een platform aan een ander. Als jij het "oproepjes" prikbord in je lokale supermarkt volplakt met anti-LTO posters dan zal de supermarkt eigenaar ze ook verwijderen.
weurding
@Tinus betwijfel of die weet waar het om gaat. Denk zowel dat ie bij meerdere publicaties egaal of het positief of negatief is ze wel verwijderd
hookwood
@weurding Die van ons weet dat wel!
spotmelker
@hookwood heb jij dat al eens geprobeerd dan? 😅
+2
hookwood
@spotmelker Haha nee. Maar we wonen niet in de stad hè.

Afgelopen jaar trouwens nog een samenwerking hier gehad op de plaatselijke ondernemersbeurs waarbij we als agrarische leden van de ondernemersvereniging samen met de plaatselijke Coop een stand hadden ism LTO, RFC, Gebiedscooperatie ZWD en de Graslandstudieclub. De boeren maken het voedsel en de Coop verkoopt het, mooie boodschap toch?
+3
Tinus
@weurding Nee joh dat doet ie alleen als ie gechanteerd wordt door Marc Calon. 😂
+2
dorpsrandhoeve
Ik begrijp Co wel. Iedere vereniging of coöperatie moet zelf zorgen dat onvrede over haar functioneren opgelost wordt. Dat is aan de leden zelf om hun vereniging te zuiveren, daar hoeft dit forum geen platform voor te zijn. Co heeft nooit moeilijk gedaan over een flinke discussie als het binnen de grenzen van fatsoen blijft, dat is op het huidige forum, maar ook op het eerdere prikbord altijd zo geweest. maar ik zie ook wel dat sommige topics wat doordraven.
dorpsrandhoeve
@dorpsrandhoeve En ik denk dat de vroegere bezoekers zoals Ariej en Sjors en ook Co heel goed weten dat ik soms ook wat van LTO vind.
+5
kaas
Grasbaal je begint op de boerderij en de NOS te lijken door op de berichten censuur toe te passen dan krijg je hier dus geen duidelijke mening te zien hoe de prikkers over iemand of instelling denken.
+2
koeboer
@kaas Bij bepaalde berichten heb ik ook vraagtekens hoor,Maar maak mij wel zorgen dat de trend bij grote groep in onze sector is" Als het bericht mij niet aan staat klopt het niet".
+1
Bartlehiemboer
@koeboer Niet alleen binnen de sector. Denk dat we in een overgang fase zitten in Nederland (Europa). We slaan met zijn alle een andere weg in door redenen die wel bekend zijn. We willen of kunnen alleen het verleden nog niet los laten en zijn "bang"voor wat ons nog te wachten staat. Dit zonder goede leiding in mijn ogen. Dan is het makkelijk een soort opluchting om op de man te spelen. Puur een uiting va frustraties. Ik weet zeker dat de schrijvers dit helemaal niet zo bedoelen.
+6
arie.j
Quote Reactie van @kaas:
Grasbaal je begint op de boerderij en de NOS te lijken door op de berichten censuur toe te passen dan krijg je hier dus geen duidelijke mening te zien hoe de prikkers over iemand of instelling denken.

Doe niet zo zot, dit prikkebord is niet van jou of van de overheid.
Ben je het er niet mee eens, dan heb je helemaal de vrijheid zelf te beginnen met een prikbord op internet. Dan kun je zo te keer gaan als je zelf wilt, hooguit krijg je de rechter achter je aan
Maar zo niet, dan hoor je je aan de regels te houden van het huis (lees prikkebord) waar je op visite bent.
Dat Co eens een keer grenzen stelt vind ik een goed ding.
+1
arjen90
@arie.j Ben ik mee eens, ik denk niet dat het hier nog gaat om LTO op zich zelf, veel belangenbehartigers bijv. in de zorg en onderwijs zie je dat het meer mee-vergaderaars zijn geworden dan opkomen voor eigen achterban. Daarnaast zie je dat ze vaak uit de politiek komen en dat ze te vriendschappelijk met elkaar om gaan. Ze zetten vaak zomaar hun handtekening ergens onder, zonder dat de achterban het er mee eens is. Dat zag was laatst nog in het onderwijs het geval...
kaas
@arie.j ja nu is het het commentaar dat iemand heeft op lto en volgende week rfc en een weel later mag je geen commentaar geven op de overheid en wanneer bepaalt co wat wel en niet geplaatst word dan kunnen we beter alle prikborden die co beheert met elkaar boycotten
+1
arie.j
Quote Reactie van @kaas:
nu is het het commentaar dat iemand heeft op lto en volgende week rfc en een weel later mag je geen commentaar geven op de overheid en wanneer bepaalt co wat wel en niet geplaatst word dan kunnen we beter alle prikborden die co beheert met elkaar boycotten

Als jij met dat boycotten wilt beginnen ,niemand zal je tegenhouden hoor.
Bij lange na lees ik alle berichten hier niet, maar wat ik lees is genoeg om te stellen dat ongezouten kritiek hier meer dan genoeg wordt geplaatst.
Als echter een aantal meent actie te moeten voeren enkel om een organisatie of persoon kapot te maken, en dat meest nog anoniem ook, dan kan ik me levendig voorstellen dat de beheerder/eigenaar zegt: 'Mijn prikkebord is daarvoor beslist niet bedoelt.'
+1
weurding
@arie.j daar wringt hem nou net de schoen. Dat is meermaals gebeurt met andere personen / organisaties
+3
Jan S
Quote Reactie van @kaas:
Grasbaal je begint op de boerderij en de NOS te lijken door op de berichten censuur toe te passen dan krijg je hier dus geen duidelijke mening te zien hoe de prikkers over iemand of instelling denken.

Censuur, censuur? Hier en daar had het verdraaid weinig inhoud meer. Een paar grappen is leuk, maar elke keer dezelfde grappen uit pure frustratie voegt niets toe en is niet origineel en leuk meer. Vooral niet voor de lijdende voorwerpen.
Aan de andere kant soms lijkt het er op als of er om gevraagd wordt. Zoveel miskleunen of zeer omstreden uitspraken op de verkeerde momenten is niet handig als je van de open zenuw op de hoogte bent.
+2
Hans7
Ik ben blij dat iedereen zijn mening kan geven, ik kan mij daar deels ook wel in vinden, het positive vind dat Grasbaal het nu gewoon uitgelegd heeft en zijn mening gegeven heeft, daar ben ik meer een voorstander van eigenlijk, is gelijk alles duidelijk. De LTO moet het zelf maar uitzoeken, wat ze met hun voorzitter doen, daar ga ik hier niks meer over zeggen voorlopig, tenzij er iets nieuws in media komt, verder wil ik positief verder gaan en meer op de inhoud reageren...
Kopakker
Dat LTO af en toe discutabele dingen heeft ondertekend daar kan ik mij ook nog wel in vinden. Anderzijds moet je ook denken; Wat is het alternatief? Geen lid meer zijn en van het lidmaatschapgeld een paar daagjes naar Center Parcs? Daar wordt de sector in ieder geval niet beter van! Gebruik het geld dan om eigen belangenbehartiging op te zetten of om een zzper in te huren zodat jezelf tijd hebt om het imago van onze sector op te krikken bij de politiek, burgers en buitenlui.
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
64
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
3.558