Snijders en Rodewald stappen in bij Van Kasteren

In de crew van Janus van Kasteren bij Petronas Team De Rooy Iveco zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd. In plaats van Erwin van den Bosch en Frank van Hoof stappen Marcel Snijders en Darek Rodewald in bij Van Kasteren in de Iveco Powerstar. Bij Albert Llovera neemt de Spanjaard Marc Torres de plaats in van monteur Ramon Peters.

De wijzigingen bij Van Kasteren, met startnummer 505 de hoogste genoteerde Nederlander bij de trucks, zijn ingegeven door een blessure bij Erwin van den Bosch. De navigator liep die blessure op bij een koprol van de ssv van Janus van Kasteren senior in de Morocco Desert Challenge en heeft daarvan nog te veel last.
Met Marcel Snijders heeft Van Kasteren junior de beschikking over een zeer ervaren navigator met twaalf Dakars op zijn naam. De Neerkanter deed voor het eerst mee in 2005. De 52-jarige Snijders reed de rally zes keer uit op de motor, vorig jaar voor het laatst. Daarnaast zat hij vier keer als navigator in de auto en twee keer in de truck.
Ook met Darek Rodewald (36) heeft de kopman van Petronas Team De Rooy Iveco een pak aan ervaring in de cabine. Voor de Poolse monteur wordt het de elfde Dakar. Met Gerard de Rooy won hij de Dakar in 2012 en 2015 en haalde hij in 2014, 2017 en 2019 het podium.
Marc Torres, die bij de Andorrees Albert Llovera de plaats inneemt van Ramon Peters, is evenmin een onbekende voor Team De Rooy. Hij zat eerder in de truck bij onder andere Pep Vila.

De bezetting van de vier trucks van Petronas Team De Rooy Iveco ziet er nu als volgt uit:
505 – Janus van Kasteren / Marcel Snijders / Darek Rodewald
517 – Albert Llovera / Ferran Marco Alcayna / Marc Torres
522 – Vick Versteijnen / Teun van Dal / André van der Sande
531 – Michiel Becx / Edwin Kuijpers / Bernard der Kinderen

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN