PACCAR realiseert uitstekende kwartaalomzet en -winstcijfers

€PACCAR rapporteerde over het derde kwartaal van 2019 uitstekende omzet- en nettowinstcijfers”, aldus Preston Feight, chief executive officer. “PACCAR's resultaten in het derde kwartaal weerspiegelen een sterke mondiale truckproductie en excellente, wereldwijde resultaten van after sales. Ik ben erg trots op onze medewerkers die toonaangevende trucks, aandrijflijnen en transportoplossingen hebben geleverd aan onze klanten.”


PACCAR boekte in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van $607,9 miljoen. Dat is 11% meer dan de nettowinst van $545,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De netto-omzet uit verkopen en financiële diensten bedroeg in het derde kwartaal $6,37 miljard, 11% meer dan de $5,76 miljard die in het derde kwartaal van 2018 werd gerapporteerd.


De geconsolideerde omzet, inclusief de inkomsten uit financiële dienstverlening, bedroeg over de eerste negen maanden van 2019 $19,48 miljard, vergeleken met $17,22 miljard vorig jaar. In de eerste negen maanden van 2019 bedroeg de nettowinst $1,86 miljard. Over de eerste negen maanden van het afgelopen jaar bedroeg de nettowinst $1,62 miljard. PACCAR behaalde in het derde kwartaal en over de eerste negen maanden van 2019 een uitstekend rendement na belastingen van 9,5%.

Feight voegde toe: “PACCAR behaalde in het derde kwartaal en over de eerste negen maanden van dit jaar een uitstekende bruto marge op haar truck-, onderdelen- en andere activiteiten dankzij een goed prijsbeleid, productie-efficiency en rigoureuze kostenbeheersing. We verwachten dat ook 2020 een goed jaar zal worden, met een normale vervangingsmarkt voor trucks en een sterke vraag naar PACCAR’s premium producten.”

Mondiale truckmarkt


De Noord-Amerikaanse (VS en Canada) markt voor trucks in het zware segment wordt voor 2019 ingeschat op 310.000 tot 320.000 voertuigen, de op één na sterkste markt in de geschiedenis. “In 2020 is de Noord-Amerikaanse markt van trucks in het zware segment waarschijnlijk tussen de 230.000 en 260.000 voertuigen groot, een solide vervangingsmarkt. Een forse economische groei in de Verenigde Staten, werkloosheidscijfers die in 50 jaar niet zo laag geweest zijn en hoge consumentenuitgaven zorgen dit jaar voor een stijging van 4,2% van het vrachttonnage”, aldus Gary Moore, PACCAR executive vice president. “De toonaangevend lage exploitatiekosten van Peterbilt en Kenworth trucks verhogen de winstgevendheid van onze klanten.”


“Klanten erkennen DAF’s toonaangevende kwaliteit, brandstofefficiency, lage operationele kosten en uitstekende restwaardes”, aldus Harry Wolters, president-directeur van DAF. “DAF behaalde over de eerste drie kwartalen van dit jaar een sterk marktaandeel van 16,4%.” Naar verwachting zal de Europese markt voor trucks in het zware segment dit jaar uitkomen op zo’n 310.000 tot 320.000 voertuigen, één van de beste markten in de geschiedenis. Naar verwachting zal de markt in 2020 uitkomen op 260.000 tot 290.000 trucks.


De Zuid-Amerikaanse markt voor zware trucks zal naar verwachting dit jaar uitkomen op zo’n 95.000 tot 105.000 trucks en in 2020 op zo’n 100.000 tot 110.000. “De marktvraag naar DAF en Kenworth trucks zorgde dit jaar in Zuid-Amerika voor een 79% stijging van het aantal afleveringen”, aldus Marco Davila, PACCAR vice president. Het Braziliaanse deel van de zware truckmarkt zal naar verwachting in 2019 uitkomen op zo’n 65.000 tot 75.000 voertuigen en in 2020 op zo’n 70.000 tot 80.000 trucks.


PACCAR Parts behaalt uitstekende resultaten en opent nieuwe TRP Stores

PACCAR Parts behaalde in het derde kwartaal van 2018 een uitstekende winst vóór belastingen van $207,4 miljoen, 10% hoger dan de $188,5 miljoen in het derde kwartaal van 2018. De omzet in het derde kwartaal van 2019 bedroeg $1 miljard, 4% hoger dan de $960,1 miljoen die behaald werd in het derde kwartaal van vorig jaar. Over de eerste negen maanden van 2019 bedroeg de winst vóór belastingen $625,6 miljoen, vergeleken met $574,8 miljoen over de eerste negen maanden van 2018. De omzet van PACCAR Parts over de eerste negen maanden bedroeg $3,03 miljard, vergeleken met $2,87 miljard over dezelfde periode vorig jaar. David Danforth, PACCAR vice president en general manager van PACCAR Parts merkte op: “De uitstekende financiële resultaten van PACCAR Parts worden gedreven door investeringen in nieuwe onderdelendistributiecentra (PDC’s), innovatieve programma’s gericht op grote vloten, e-commerce en een groeiend aantal PACCAR MX-motoren. Het nieuwe PDC in Las Vegas, met een oppervlakte van 23.000 vierkante meter en het nieuwe PDC in Ponta Grossa van 15.000 vierkante meter zullen beide in 2020 geopend worden.”

DAF-, Kenworth- en Peterbilt-dealers hebben bijna 200 TRP Stores geopend, die hoogwaardige aftermarket-producten en -diensten leveren aan eigenaren van alle merken lichte, middelzware en zware vrachtwagens, getrokken materieel, bussen en motoren. TRP-winkels bevinden zich dicht bij klanten om een ​​snelle levering, uitgebreide assortimentskeuze en technische expertise te bieden voor alle merken vrachtwagens. Vijftig procent van de klanten in TRP Stores is nieuw voor PACCAR. De eerste TRP Store werd geopend in 2013 en er zijn nu vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië, Azië en Afrika. "TRP Stores geven PACCAR en haar dealers meer mogelijkheden op de after sales markt", aldus Darrin Siver, senior vice president van PACCAR.

Investeringen en research en productontwikkeling

PACCAR’s uitstekende lange termijn winstcijfers, sterke balans en nadrukkelijke focus op kwaliteit hebben de onderneming in staat gesteld om de afgelopen tien jaar $6,6 miljard te investeren in het bouwen van nieuwe en het uitbreiden van bestaande faciliteiten, innovatieve producten en nieuwe technologieën. Naar verwachting zal PACCAR in 2019 $675 tot $725 miljoen investeren en $325 tot $335 miljoen uitgeven aan research en ontwikkeling. In 2020 investeert PACCAR naar schatting zo’n $625 - $675 miljoen. De uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling zullen in 2020 naar schatting $320 - $350 miljoen bedragen.

“De onderneming investeert in aerodynamische truckmodellen, geïntegreerde componenten voor aandrijflijnen - inclusief diesel, elektriciteit, hybride en waterstof brandstofceltechnologieën -, geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen, digitale diensten en ‘next generation’ productiefaciliteiten”, aldus Harrie Schippers, PACCAR president en chief financial officer.

Aan de vooravond van de vakbeurs Transport Logistic in München werd de DAF CF Electric uitgeroepen tot de ‘Green Truck Logistics Solution 2019’, een prestigieuze onderscheiding voor de inzet van veelbelovende opkomende technologieën voor innovatieve, duurzame logistiek in Europa. De onderscheiding is een initiatief van de toonaangevende Duitse vakbladen VerkehrsRundschau. Twee DAF CF Electrics vervoeren containers rondom de binnenhaven van Duisburg.

PACCAR wint Diversity Award

Kenworth, Peterbilt en PACCAR Parts werden elk geëerd door de Women In Trucking Association (WIT) als een ‘Top Company to Work for’. De bedrijven ontvingen de erkenning voor het hebben van een cultuur die genderdiversiteit bevordert en een plezierige werkomgeving biedt. WIT is een non-profitorganisatie die streeft naar meer banen voor vrouwen in de truckindustrie en naar meer erkenning voor de prestaties van vrouwen.

Financial Services behaalt goede resultaten

PACCAR Financial Services (PFS) biedt concurrerende financieringsdiensten voor Peterbilt, Kenworth en DAF dealers en klanten. PFS heeft een portfolio van 205.000 trucks en trailers met een totale waarde van $15,61 miljard, een record. Dit is inclusief PACLEASE, een belangrijk full-service trucklease-onderneming in Noord-Amerika en Europa, met een vloot van 39.000 voertuigen.

PFS behaalde goede winstcijfers in het derde kwartaal en over de eerste negen maanden van 2019. PFS realiseerde in het derde kwartaal van dit jaar een winst van $66,5 miljoen, vergeleken met $78,8 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. De omzet in het derde kwartaal van 2019 bedroeg $362,8 miljoen, ten opzichte van $339,9 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2018. Over de eerste negen maanden van 2019 bedroeg de winst van PFS vóór belastingen $230,8 miljoen, vergeleken met $218,7 miljoen vorig jaar. De omzet over de eerste negen maanden van 2019 bedroeg $1,07 miljard, vergeleken met $1,01 miljard over dezelfde periode vorig jaar.

Dit is een samenvatting van het complete persbericht dat in het Engels is na te lezen op www.daf.com

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0