Thermo King lanceert duurzame HVAC-innovaties voor bussen bij de Busworld Show 2019 in Brussel

Thermo King®, een marktleider in temperatuurbeheersystemen voor diverse mobiele toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, verwelkomt bezoekers van 18 tot 23 oktober 2019 bij stand 134B in Hal 1 van de Busworld Europe show in Brussel, België. Bij de show zal Thermo King de nieuwste verwarmings-, ventilatie- en airconditioningoplossingen (HVAC) demonstreren die zijn ontworpen met het oog op duurzaam personenvervoer, waaronder de nieuwste generatie van de vertrouwde Athenia™-warmtepompen en nieuwe lichtgewicht TDD-units voor dubbeldekkers.


De nieuwste generatie van het assortiment van Thermo King Athenia™ MkII elektrische warmtepompen biedt tot bijna 30 procent meer verwarmingsvermogen en efficiëntie ten opzichte van zijn voorganger en biedt klanten de meest efficiënte manier om hybride en elektrische bussen te verwarmen of te koelen.


"We komen naar Busworld om oplossingen te laten zien die op dit moment bepalend zijn voor de toekomst van duurzaam personenvervoer", aldus Urszula von Kreijfelt, Commercieel Directeur van Bus Transport Solutions in Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Thermo King. "Onze innovaties zijn gericht op het toenemende belang van duurzaam transport in Europa en zaken als snel toenemende verkeersopstoppingen, luchtvervuiling en lawaai." De nieuwe units in het assortiment van Athenia bieden de meest rendabele manier om verwarmings- en koelingsprestaties in hybride en elektrische bussen.


De units in het assortiment van elektrische warmtepompen van Athenia™ bieden comfortabele koeling en verwarming voor honderden elektrische en hybride bussen in heel Europa. De nieuwe generatie units die op Busworld 2019 zal worden geïntroduceerd, beschikt over een grotere externe warmtewisselaar, batterijkoeling en batterijverwarming. Dit alles draagt, afhankelijk van de operationele omstandigheden, bij aan een vermeerdering van het verwarmingsvermogen tot 26 procent en aan een tot 33 procent grotere efficiëntie ten opzichte van de vorige generatie warmtepompen.


Met de nieuwe TDD-units benut Thermo King zijn wereldwijde ervaring in het leveren van airconditioners voor dubbeldekkers in landen als Zwitserland, Canada, de Verenigde Staten, Mexico, Australië, Nieuw Zeeland en Hong Kong, om tegemoet te komen aan de groeiende populariteit van dubbeldekkers in Europa en daarbuiten. De nieuwe units die bij de show worden gepresenteerd zijn circa 30 kilo lichter en kunnen worden uitgerust met een elektrostatisch luchtfilter waarmee kleinere deeltjes kunnen worden gefilterd en het filterreinigingsinterval tot 10 keer wordt verlengd.

Bijlages

(klik om te vergroten)

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0