Bauma 2019: Goodyear nieuwste off-the-road producten en mobiliteitsoplossingen

Bauma is de belangrijkste beurs voor bouwmachines ter wereld. Goodyear laat er deze week zijn nieuwste off-the-road producten (OTR) zien, waaronder de recent onthulde OMNITRAC-banden voor mixed service-trucks.

Om de productie van OTR-banden te verhogen, investeert Goodyear 36 miljoen dollar in zijn fabriek in Colmar-Berg, Luxemburg. “Wereldwijd blijft de vraag naar premium OTR-banden sterk groeien, vooral door de uitbreiding in de mijnbouw en bouwindustrie”, zegt David Anckaert, Vice President Commercial Europe bij Goodyear. “Door te investeren in onze productie kunnen we daar beter op inspringen met een compleet portfolio aan hoogkwalitatieve producten en mobiliteitsoplossingen voor trucks en OTR-machines.”

Goodyear speelt met OMNITRAC in op markttrends
Het recent geïntroduceerde OMNITRAC-gamma bestaat uit zes stuurasbanden en vier trekasbanden in tien maten. Daarvan is er één volledig nieuw in de mixed service-industrie. Met de maat 315/70 R 22,5 speelt Goodyear in op de groeiende trend om in die marktsector standaardtrekkers te gebruiken.

Langere levensduur, robuust in het terrein
Alle OMNITRAC-banden maken gebruik van DuraShield-technologie voor een langere levensduur en een betere weerstand tegen beschadigingen. Ze combineren uitstekende prestaties op de openbare weg met robuustheid in het terrein en een verbeterde loopvlakvernieuwing.

Heavy Duty monitoring
Goodyear toont in München ook zijn gepatenteerde Goodyear TPMS Heavy Duty-analysesysteem. Het is ontwikkeld door Goodyear Proactive Solutions en zorgt ervoor dat OTR-bedrijven de banden van hun vrachtwagens in realtime en met grote precisie kunnen monitoren.

Tijdens de Bauma-beurs (8 – 14 april) is Goodyear te vinden op stand 224 in hal A6. Het bedrijf toont daar onder meer het populaire EMTrack OTR-bandencontrolesysteem en de TL-4A OTR-band voor kiepwagens en schrapers met knikbesturing.

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

Alex Miedema

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!