Scania gaat in Meppel investeren in een nieuwe paintshop

Breda – Scania heeft besloten om de exterieurdelen van de vrachtwagencabine in eigen beheer te gaan primeren. Hiertoe investeert Scania in twee volautomatische grondlakstraten.


De nieuwe grondlakstraten worden gekoppeld aan de reeds bestaande automatische toplakstraten in haar fabriek voor ‘painted parts’ in Meppel. De beide grondlakstraten, die in totaal uit 8 lakrobots bestaan, worden gerealiseerd in een nieuw gebouw. Voor de nieuwe grondlakstraten zal gebruik worden gemaakt van de modernste technologie. Door de investering zal de kwaliteit van de gelakte exterieurdelen verder toenemen en zullen de totale lakkosten voor Scania afnemen.


De nieuwe automatische lakstraten zullen naar verwachting eind 2021 operationeel zijn. Met deze nieuwe paintshop onderstreept Scania het belang van Meppel als productielocatie voor de toekomst.


Het gaat goed met de verkoop van zwaardere vrachtwagens volgens Managing Director Scania Production Meppel B.V. Erik de Gilde. En dat merken ze bij Scania ook. De vrachtwagens worden onder andere in de vestiging in Zwolle gebouwd. In Meppel krijgen ze kleur in volautomatische lakstraten. "We lakken in Meppel op dit moment per dag zo'n 12.000 onderdelen. Goed voor 350 vrachtwagens." De onderdelen gaan naar Zwolle, maar worden ook geproduceerd voor vestigingen van Scania in Azië, Afrika en Australië.


Bij Scania Production Meppel B.V. zijn momenteel 650 medewerkers werkzaam. Met de nieuwe investering zal de werkgelegenheid in Meppel verder toenemen.
Katy Kleyn

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!