Rijhulpsystemen in Opel Combo: ongeëvenaard in zijn segment

N de nieuwe Opel Combo gaan families en professionals veiliger en comfortabeler dan ooit op weg. De Combo biedt twintig rijassistentiesystemen, meer dan elke andere MPV of bedrijfswagen in zijn klasse. De Opel Combo Tour personenauto (AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2019) en de Opel Combo bedrijfswagen (International Van of the Year 2019) bieden daardoor het hoogste niveau van veiligheid en comfort in hun klasse.

De nieuwe Opel Combo is vanaf het begin ontwikkeld als een personenauto – dus niet als een bedrijfswagen waaraan later elementen van een personenauto worden toegevoegd. Beroepsmatige gebruikers van de Combo bedrijfswagen kunnen dan ook over dezelfde uitrusting, assistentiesystemen en hetzelfde comfort profiteren als gezinnen in de Combo Tour personenauto.

Talrijke rijassistentiesystemen – van Adaptieve Cruise Control, Forward Collision Alert met voetgangersdetectie en Lane Keep Assist tot vermoeidheidsassistent, verkeersbordherkenning en Hill Start Assist – verhogen de veiligheid voor zowel professionals als gezinnen.

Een baanbrekende veiligheidsoptie voor de Combo gesloten bestelwagen is de Surround View camera. Een camera boven de achterdeuren biedt een nadrukkelijk beter zicht naar achteren, wat achteruit rijden en parkeren veiliger en eenvoudiger maakt. De beelden van de camera worden getoond op een 5-inch kleurenscherm in het dashboard. Een tweede camera, geplaatst in de buitenspiegel aan passagierszijde, verkleint de dode hoek aan de rechterzijde. Als voetgangers of fietsers zich in deze dode hoek bevinden als de auto naar rechts afslaat, verschijnen de beelden van deze camera op het scherm – een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van alle weggebruikers.

Met de Combo biedt Opel voor het eerst de veiligheid van een overbeladingsindicator. Dit systeem meet het gewicht van de belading en activeert een witte LED als 80 procent van het toegestane gewicht bereikt is. Overschrijdt het gewicht het toegestane maximum, dan verschijnt een oranje waarschuwingslicht met een uitroepteken.

Het met sensors werkende Flank Guard-systeem beschermt de dorpels en flanken van de Combo tegen deuken en krassen tijdens het manoeuvreren – een belangrijke hulp in hectische situaties.

Bovenop de toegenomen veiligheid zorgen de innovatieve technologieën in de Opel Combo ook voor meer comfort. Combo-rijders beschikken over onder meer de nieuwste generatie infotainmentsystemen met ondersteuning van Apple CarPlay, Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland) en een 8,0-inch kleuren-touchscreen.

De innovatie gaat verder onder de motorkap, met een uitgebreid gamma van levendige, WLTP-gecertificeerde benzine- en dieselmotoren. De turbomotoren zijn gekoppeld aan efficiënte, handgeschakelde vijf- en zesversnellingsbakken. Eveneens uniek in het segment is de optioneel verkrijgbare en zeer efficiënte achttrapsautomaat.

De Opel Combo, die gebaseerd is op het toonaangevende EMP2-platform van Groupe PSA, is verkrijgbaar in de standaardlengte van 4,40 meter en als XL met een lengte van 4,75 meter. De veiligheids- en comfortverhogende assistentiesystemen zijn in dit marktsegment ongeëvenaard. Als aanvulling hierop is er keuze uit een groot aantal op maat gemaakte accessoires die extra veiligheid, functionaliteit en stijl toevoegen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN