Personenwagen tussen vrachtauto's

Ik rij veel, dus zo nu en dan ga ik achter een vrachtwagen "hangen" als ik nog 60+ km moet rijden in de spits en geen zin heb om op de linkerbaan telkens in de ankers te moeten en vervolgens weer zo snel mogelijk optrekken. Kost me teveel energie, dan maar stabiel 70 rijden op de rechterbaan achter een vrachtwagen.

Nu komt het echt wel vaker dan een enkele keer voor dat een vrachtwagen achter me gaat kleven, mij probeert te duwen omdat ik te langzaam rij (lees: de vrachtwagen waar ik achter rijd, rijdt blijkbaar te langzaam). Dus ik rij kilometers achter een vrachtwagen die 85 rijdt, de afstand tussen mij en de vrachtwagen voor me blijft gelijk en dan hebben we het over 20 of 30 meter (in ieder geval een comfortabele afstand waarin ik nog kan reageren en nog langs de vrachtwagen voor me kan kijken). En dan komt het zeer regelmatig voor dat een vrachtwagen achter me, me probeert weg te drukken, maar ze gaan zeker niet inhalen want dan moeten ze een personenauto en mogelijk een treintje aan vrachtwagens voor me inhalen. Maar ze blijven dan wel kleven???

Ik snap dit niet: als je mij te langzaam vindt, dan mag dat. Dan haal me maar in, maar je moet je realiseren dat je dan ook de vrachtwagen voor me moet inhalen, want die bepaalt de snelheid voor mij. Ga je niet inhalen, ook een prima keuze, maar ga dan niet op een halve meter van mijn bumper rijden. Als het echt irritant wordt, dan wacht ik wel op een gat links en haal dan in. Als de klever dan inhaalt, dan zit ik daar al in de opening waar hij in had gekund.
Geen idee wat ik er verkeerd aan doe, kan er geen lijn in vinden al is het wel hoofdzakelijk NL/BE kentekens waarbij dit gebeurt.

Reacties

buttonfreak
Deels is dat de reden voor de (vele) file-ongelukken met vrachtwagens; te weinig afstand. Ongeveer een jaar geleden had ik hetzelfde omdat ik met een "thuiskomertje" slechts 80 mag (en dan nog vrij warm werden!)
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0