Volvo FM 4th gen, foto van Alex Miedema

Volvo FM 4th gen

140.178 foto's van @Alex Miedema

Alex Miedema
Persfoto van een Volvo FM 4th gen, opgebouwd met gesloten opbouw.

Transportbedrijf R. Nagel heeft onlangs een bijzondere Volvo FM Euro 6 bakwagen in gebruik genomen. De truck wordt niet alleen ingezet voor transport, maar zal binnen het bedrijf ook dienst doen als trainingstruck voor ‘zuinig rijden’. De Volvo FM werd afgeleverd door Volvo Group Truck Center Aalsmeer.

Transportbedrijf R. Nagel, bestond vorig jaar 75 jaar en is gevestigd in Oude Meer. Het bedrijf kent twee specialisaties, waarvan de belangrijkste distributie van luchtvracht is. Per dag worden er ruim 500 luchtvrachtzendingen bij de klanten van het bedrijf of bij luchtvrachtafhandelaren geladen en gegroepeerd in het eigen warehouse. Het nationale netwerk vult R. Nagel in met eigen trucks. Door het fijnmazige netwerk in Nederland kan adequaat gereageerd worden op veranderende situaties. De tweede specialisatie is distributie van levensmiddelen, zowel regionaal als nationaal.

Het wagenpark van Transportbedrijf R. Nagel omvat 70 trucks, waarvan er 50 worden ingezet voor de luchtvrachtdistributie. Erik Nagel, directeur: “Wij vinden het belangrijk dat je investeert in de laatste stand van de techniek. De Volvo FM Euro 6 is daar een goed voorbeeld van. De truck past uitstekend bij onze distributiewerkzaamheden omdat de in- en uitstap laag is. Voor de chauffeurs is dat een belangrijk gegeven. Daarnaast hebben we vanwege het comfort gekozen voor een Globetrotter XL-cabine, vooral omdat we de truck ook internationaal inzetten. In de cabine hebben we bovendien een derde zitplaats gecreëerd voor de trainingen die we met de truck willen geven. Ons doel was een zo groot mogelijke functionaliteit te bereiken met dit voertuig.”

De Volvo FM Euro 6 betreft een 4x2-configuratie. Uiteraard voorzien van Volvo I-Shift, maar ook met tal van veiligheidsopties. “We hebben onder meer gekozen voor Adaptive Cruise Control en Emergency Brake en Lane Change Support. Het is belangrijk dat we veilige kilometers kunnen rijden.”

De nieuwe Volvo FM zal als trainingstruck de spil zijn in het interne trainingsprogramma van R. Nagel Transport. “We hebben ons gecommitteerd de CO2-uitstoot te beperken en dat kan alleen door te investeren in materieel en in mensen. Door het zuinig rijden te promoten binnen het bedrijf kunnen we veel doelstellingen behalen. Maar we zien ook dat na verloop van tijd oude gewoontes terugkeren. Wij willen blijvend aandacht geven aan het behalen van onze milieunormen. Omdat het milieu én het klimaat ons ernst is, hebben we besloten om de CO2-uitstoot van deze truck gedurende het eerste jaar volledig te compenseren. Dit doen wij via Climate Neutral Group. Deze social-venture heeft een maatschappelijk doel: het komen tot een 100% klimaatneutrale wereld. Onze CO2-uitstoot wordt door CNG elders op de wereld bespaard door te investeren in klimaatprojecten over de gehele wereld. Het is een mooie gedachte: een CO2-neutraal geproduceerde Volvo FM, waarvan de uitstoot door het rijden ook nog eens gecompenseerd wordt.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
2
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO