Renault T-serie, foto van Truckfan Nieuwsposter

Renault T-serie

De Jong Transport Workum heeft een Renault Trucks T High 480 6x2-trekker in gebruik genomen voor speciaal transport. Het is de eerste Renault-truck in de vloot van de specialist in speciaal transport. De truck is geleverd door Renault Trucks-dealer LVS Trucks Leeuwarden.


“Alles wat te hoog, te breed of te lang is kunnen wij vervoeren”, zegt Hille de Jong. Hij runt het bedrijf samen met zijn broer Bouke Jan. “Dat varieert van landbouw- en graafmachines tot RVS-tanks en chalets. Al doen we niet alleen maar buitenmaatse goederen. Met onze autolaadkranen tillen we ook dakkappellen of HSB-elementen op hun plek.”


Goede prijs-kwaliteitverhouding

Met de Renault Trucks T High voert De Jong Transport een nieuw merk toe aan zijn vloot. “Wij staan altijd open voor nieuwe dingen”, zegt De Jong. “Toen we de mogelijkheid kregen om te testen met een Renault Trucks T High hebben we dat gedaan. We hebben een dag kunnen demorijden en toen kregen we een goede indruk van de truck. Qua zicht, zitcomfort en rij-eigenschappen is dit een prima voertuig. Dat horen we ook terug van de chauffeur die er nu mee rijdt: hij vindt het een prachtige truck en is er heel tevreden mee, ook over de ruimte in de T High-cabine. Dat is voor ons een belangrijke graadmeter: wij vinden het belangrijk dat chauffeurs zich lekker voelen in de trucks waar zij mee werken. Tot slot scoort de Renault Trucks T High heel goed qua prijs-kwaliteitverhouding.”


De Renault Trucks T High is multifunctioneel inzetbaar

De Renault Trucks T High is ook om een andere reden een bijzonder voertuig in het wagenpark van De Jong Transport. “LVS Trucks heeft een PTO opgebouwd voor de aandrijving van hydrauliek. In onze vloot is dit de enige trekker met een PTO. Dat maakt deze truck multi-inzetbaar en geschikt voor inzet met een kipper-oplegger of walking floor. Met deze truck kunnen we dus letterlijk en figuurlijk alle kanten op.”


‘It giet oan’

De Renault Trucks T High is verder voorzien van een gestuurde voorloopas voor de wendbaarheid en een goede gewichtsverdeling over de assen. Optibrake+ zorgt voor extra remkracht. Voor extra zicht en veiligheid is de truck voorzien van extra camera’s zodat de chauffeur goed zicht heeft op de dode hoek. Ook aan de uitstraling is gedacht. Zo is de truck uitgerust met een lichtbak, zwaailampen, luchthoorns, flitsers en spatlappen. Op de zijkant van de cabine staat de tekst ‘It giet oan’. “Al onze trucks hebben een unieke tekst”, vertelt Hille de Jong. “Voor deze truck vonden we ‘It giet oan’ toepasselijk om op een ludieke manier te onderstrepen dat we voor een nieuw merk in onze vloot kiezen.”


‘LVS biedt service’

De truck is geleverd door LVS Trucks Leeuwarden. “We hebben verschillende merken in ons wagenpark en werken zodoende al langer samen met LVS Trucks. Het is een dealer die met je meedenkt en flexibel en oplossingsgericht is. De kwaliteit van een dealer leer je vooral kennen als er iets aan de hand is met een truck. LVS is heel goed in staat om in dat soort situaties snel met een oplossing te komen.”


Over De Jong Transport Workum

De Jong Transport Workum is sinds 1982 actief in het beroepsgoederenvervoer. Bouke Jan en Hille zijn de tweede generatie die aan het hoofd staan van het familiebedrijf. De Jong Transport heeft een zeer divers wagenpark met in totaal zestien trucks, variërend van voertuigen met autolaadkranen tot trekker-opleggers en meeneemheftrucks.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
23
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO