MAN Lions City, foto van Truckfan Nieuwsposter

MAN Lions City

6.319 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Leusden,04juni2024
MAN Lion’s City E Low Entry: maatwerk en teamwork voor het Nederlandse OV
MAN Europees marktleider in elektrische stadsbussen
Vooruitstrevende elektrisch aangedreven stadsbus: efficiënt en comfortabel inclusief modulair accu-concept
Dedicated MAN OV-team: ondersteuning van configuratie tot en met de inzet; service op het hoogste niveau
MAN zet maximaal in op elektrificatie van stedelijk openbaar vervoer, en met succes. De vorig jaar geïntroduceerde, elektrisch aangedreven Lion’s City E LE (Low Entry) werd direct bekroond met diverse prestigieuze onderscheidingen. OV-aanbieders kunnen de Lion’s City E Low Entry nu zelf testen. In Nederland biedt een nieuw samengesteld, dedicated MAN OV-team maximale ondersteuning bij de configuratie én een zo efficiënt mogelijke inzet van de innovatieve elektrische stads- en streekbussen.

De elektrisch aangedreven Lion’s City E Low Entry is door MAN Truck & Bus in eerste instantie ontwikkeld met het oog op de Nederlandse markt. Het Nederlandse OV kenmerkt zich door relatief veel zitplaatsen die in de rijrichting zijn geplaatst. De MAN Lion’s City E Low Entry koppelt dat aan maximale flexibiliteit door de mogelijkheid een grotere afstand tussen het meubilair te bieden. Al direct na de introductie bleek ook buiten Nederland grote interesse te bestaan voor het slimme en flexibele concept. Inmiddels wordt de Lion’s City E Low Entry in diverse Europese landen ingezet.


Een bus met pluspunten
De MAN Lion’s City E LE is ontworpen met een heldere en duidelijke visie: het mogelijk maken van emissievrije mobiliteit in steden, zonder daarbij concessies te hoeven doen. Daarom is het accuconcept modulair. Voor een zo groot mogelijke actieradius – maximaal 350 kilometer – kunnen vervoerders kiezen voor het maximale aantal accupakketten. Door een of meer accupakketten te verwijderen, ontstaat extra ruimte voor passagiers. Bovendien worden de laadtijden hierdoor korter. De accu’s zijn in 2,5 – 5,0 uur te laden. De energie die bij het remmen wordt teruggewonnen (recuperatie), wordt omgezet in stroom waarmee de accu eveneens wordt opgeladen.

Slim en efficiënt: de eManager
Bij inzet van Lion’s City E Low Entry-modellen biedt MAN de eManager aan. Met behulp van deze digitale partner zijn de laadmomenten van de bussen eenvoudig en zorgvuldig te plannen, en staat de bus op het gewenste tijdstip klaar met de benodigde acculading. De eManager houdt de batterijstatus continu in de gaten en helpt bij een slimme routeplanning. Daarmee wordt de inzet van een Lion’s City E Low Entry nog efficiënter.


Comfort voor iedereen
Afhankelijk van de gekozen uitvoering en configuratie biedt een Lion’s City E Low Entry 33 tot 60 zitplaatsen. Daarbij zijn er ruim voldoende staanplekken beschikbaar. Door de Low Entry-opzet is de toegankelijkheid voor rolstoelen en kinderwagens optimaal. De stille elektrische aandrijving draagt bij aan het hoge comfortniveau.

De chauffeur beschikt over een verstelbare stoel die optimaal comfort biedt. Dankzij het ergonomische bedieningsconcept zijn alle belangrijke functies onder handbereik. Het digitale display zorgt ervoor dat de vitale informatie in een oogopslag zichtbaar is. Ook daarmee wordt het rijden in een Lion’s City E Low Entry eenvoudiger en makkelijker.

Praktijkervaring: demo én een dedicated OV-team in Nederland
In lijn met de komst van de Lion’s City E Low Entry heeft MAN de OV-tak van de organisatie aanzienlijk verder uitgebreid en versterkt. Een dedicated team ondersteunt OV-aanbieders niet alleen bij de configuratie van de ideale elektrisch aangedreven busvloot, maar ook bij een zo efficiënt mogelijke inzet ervan. Uiteraard biedt MAN ook op andere fronten een buitengewoon hoog serviceniveau.

Om OV-aanbieders kennis te laten maken met het innovatieve concept én alle pluspunten van de Lion’s City E Low Entry, heeft MAN in Nederland een demonstratiemodel beschikbaar.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
28
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO