Volvo FM 5th gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FM 5th gen

6.095 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Unieke Volvo FM betonmixers voor Betonmortel Centrale Koudekerk

Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK) heeft onlangs twee bijzondere Volvo FM 500 10x4 betonmixers in gebruik genomen. Het zijn de eerste Volvo FM 5-assige 49-tons TAG-XL betonmixers in Nederland die volledig rondom luchtgeveerd zijn. Daarmee zet BCK in op maximaal rijcomfort voor de chauffeurs. De trucks zijn geleverd door Volvo Group Truck Center Alphen aan den Rijn.


BCK produceert betonmortel, groutmortels, cementgebonden gietdekvloeren (Eco2floor) en aanverwante producten. Het transport doet het bedrijf met 22 betonmixers, waaronder twee nieuwe Volvo FM 500 10x4 betonmixers. “Het is voor het eerst dat de Volvo FM betonmixers in deze configuratie leverbaar zijn met luchtvering rondom”, zegt Roald van der Wal, directeur van BCK. “We hebben hiervoor gekozen om het rijcomfort nog verder te vergroten, ook in combinatie met het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. Chauffeurs vinden het een genot om met deze trucks te rijden. Ze voelen drempels praktisch niet meer.”


De luchtvering levert nog een belangrijk voordeel op. Van der Wal: “Wij komen met deze truck vaak op niet verharde, oneffen ondergronden. Ook de vloeibaarheid van de betonmortel wisselt. In dat geval is het een extra voordeel dat we met de luchtvering het chassis iets voorover kunnen zetten of juist meer achterover voor optimale stabiliteit.”


Maximale belasting

De Volvo FM betonmixers zijn voorzien van een 15-kuubs Schwing Stetter betonmixer die is opgebouwd door Boogert Service in Nieuwerkerk. Beide trucks zijn voorzien van een 49-tons TAG-XL asconfiguratie om het wettelijk toegestane maximale gewicht optimaal te benutten. Van der Wal: “Betonmortel is een heel zwaar product. Met deze trucks halen we altijd het wettelijk maximaal toegestane gewicht. Dankzij de TAG-XL asconfiguratie hebben deze trucks een GVW van 49 ton en zijn ze daar uitstekend op berekend, ook in combinatie met 10-tons luchtgeveerde voorassen.”


Veiligheid belangrijk

De keuze voor Volvo Trucks is ook een keuze voor veiligheid, vervolgt Van der Wal. “Volvo Trucks staat bekend om zijn geavanceerde veiligheidsfuncties. Op deze truck hebben we de meest uitgebreide veiligheidsopties, met ook Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control en een dodehoekcamera in de rechterspiegel. Deze trucks zijn voor ons de ideale combinatie van betrouwbaarheid, veiligheid en comfort voor de chauffeur.”


Jong wagenpark

Het grootste deel van de vloot van BCK bestaat uit Volvo-trucks. “Wij hebben 22 betonmixers en elk jaar vervangen we 3 à 4 combinaties. Wij zetten proactief in op een jong wagenpark met betrouwbare voertuigen die voldoen aan de specifieke eisen die heden ten dage worden gesteld aan de inzet in (binnen)stedelijke gebieden. Opdrachtgevers wegen de uitstoot steeds vaker mee in hun keuzes. Natuurlijk wordt daarbij vooral gekeken naar het product dat we produceren en leveren, maar ook het transport weegt mee. Een jong wagenpark helpt om de uitstoot zo laag mogelijk te houden door toepassing van nieuwe technieken. Ander voordeel is dat jonge trucks relatief minder onderhoud nodig hebben.”


‘Volvo Group Truck Center handelt snel en adequaat’

BCK laat groot onderhoud en keuringen doen bij Volvo Group Truck Center in Alphen aan den Rijn. “Als bedrijf zetten we sterk in op betrouwbaarheid en een hoge mate van service”, zegt Van der Wal. “Dat is ook de link met Volvo Trucks en Volvo Group Truck Center. Wij werken met een bederfelijk product dat snel uithardt, dus bij een calamiteit is het zaak dat een dealer adequaat reageert en acteert. Volvo Group Truck Center begrijpt welke potentiële risico’s op schade er zijn bij een calamiteit en handelt dan direct.”


Over BCK

BCK is al sinds 1956 producent van betonmortel. Het bedrijf bedient vanuit Koudekerk aan den Rijn afnemers in Zuid-Holland. De producten worden toegepast in een breed scala van projecten, van woningbouw tot utiliteitsbouw en civiele kunstwerken.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!