Mercedes-Benz overig/onbekend, foto van Lucas Ensing

Mercedes-Benz overig/onbekend

Lucas Ensing
Foto van een Mercedes-Benz overig/onbekend, opgebouwd voor personenvervoer.
Mercedes Benz 300 SE Rallye
Nordschleife Brünnchen

Reacties

+1
Tarik Speelman
Cool! Had Faller er niet zo eentje in zijn race banen? Mijn vader heeft nog zo'n baan... het is zo'n lichtgele doos.
Lucas Ensing
@Tarik Speelman Geen idee, nooit een racebaan gehad.
+1
Tarik Speelman
@Lucas Ensing Ik heb even online gezocht; het is Faller doos nummer 4002. Zat zowel een Opel als een Mercedes-Benz sedan in die doos. Al vermoed ik dat de jouwe er eentje van rond 1970 is. Die in de racebaan zal wel wat ouder zijn van bouwjaar, gok ik.
+1
Lucas Ensing
@Tarik Speelman Faller 4002 ook even gegoochelt, mooie set. Ken Faller eigenlijk alleen van de 1:87 gebouwen en attributen.
+1
Tarik Speelman
@Lucas Ensing Ja, is een mooie set, he? Sowieso vind ik die getekende doos-covers erg mooi. De oudste Kibri setjes hebben ze ook als een tekening wat er in de doos zit.

Van mijn vader heb ik een oude catalogus, die huizen waren ook bedoeld om rondom de racebaan te plaatsen. De racebaan is evengoed in 1:87, anders dan de meeste andere racebaanmerken die focussen op vooral 1:43 / 1:32 / 1:24 (Carrera enzo).
+1
Tarik Speelman
@Lucas Ensing Overigens, er bestaan ook vrachtwagens voor op die Faller racebaan. Ik heb volgens mij een Bussing kiepauto gekocht samen met mijn vader; je vond vroeger in modelbouwwinkels nog tweedehands onderdelen voor die Faller racebanen tegen lage prijzen.
+2
Paul Gravemaker
Het Faller-systeem heette weliswaar Auto Motor Sport (AMS) maar was niet opgezet als racebaan, maar in de eerste plaats bedoeld als aanvulling op de modelspoorbanen in schaal H0 (1:87). Dat blijkt ook wel uit de autootjes (ik heb ze nog): Büssing vrachtauto, VW-Bulli type 1, Mercedes-Benz SL 190 cabrio, enz. Daarnaast had je dan de sets met rally- en raceauto's. Ook de huisjes waren vooral voor de modelspoorbaan.
+1
Tarik Speelman
@Paul Gravemaker Je hebt gelijk. De folder van Faller uit 1967 die ik er vanmorgen bijgepakt heb, toont dat ook. Ik had het vanuit mijn jeugd onthouden als racebaan. Op YouTube staan overigens wat mooie modelspoorbanen met het Faller AMS-systeem geintegreerd.
Paul Gravemaker
Nog even in de kast gekeken.
+1
Paul Gravemaker
Nou, dat is weer niks geworden, foto's toevoegen werkt nog steeds niet!
Lucas Ensing
@Paul Gravemaker Tja @Tinus of kun jij daar nog iets mee Alex @Alex Miedema , bij Tractorfan werkt het wel.
Is al lang zo.
+1
buttonfreak
@Lucas Ensing Foto's in het commentaar toevoegen?
+1
Lucas Ensing
+2
Alex Miedema
@Lucas Ensing ik kan daar niets aan veranderen helaas, maar kan wel een trucje verklappen: in de url truckfan veranderen in tractorfan. Dan kom je bij dezelfde foto maar dan op tractorfan terecht, waar het dus wel werkt.
+2
Paul Gravemaker
@buttonfreak dat probeerde ik, maar geen succes helaas. @Alex Miedema ik ga dit proberen. Ben benieuwd.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
2
WEERGAVES
148
BATTLES