Manitou maniscopic, foto van JoramH

Manitou maniscopic

+2
JoramH
Foto van een Manitou maniscopic. Voor het eerst met een verreiker op de bult. Is mij goed bevallen. Twee keer zo zwaar dan onze trekker. Toen de buurman met zijn nieuwe wagen kwam konden we hem bijhouden. Trekker verdelen en verreiker inrijden.
Fendt412vip
@JoramH Wij doen het juist andersom; verdelen met de verreiker en aanrijden met de trekker. Beide zijn ongeveer even zwaar maar onze verreiker heeft maar 480 banden en die knijpen te veel in het gras.
J asper
@Fendt412vip Dan stap je de heletijd over?
JoramH
@J asper We hebben de verreiker nog maar sinds dit voorjaar dus moet nog even zijn weg vinden. Onze eigen opraapwagen heeft niet zoveel capaciteit dus dan kan de trekker op de bult het prima aan, we hebben nu ook voor het eerst 35 ha in een keer losgemaaid en hebben de buurman er tijdelijk ook even bijgehad met zijn nieuwe wagen. Toen kon onze opraapwagen even met pauze en hadden we de verreiker bij op de bult om de pottinger rustig voor te blijven, die verdeelde en snijd wel stukje beter dan onze wagen dus konden vrij gemakkelijk bij blijven en de bult mooi inrijden.

De overige snedes doen we in ronde balen dus duurt weer een jaartje voordat we weer gaan inrijden.
+1
Fendt412vip
@J asper Klopt. Niet ideaal. Ik doe dat meestal 1 keer per 3 wagens, we hebben namelijk brede kuilen waar je 3 wagens naast elkaar kan lossen. Mij lijkt een kuilverdeler aan de trekker wel wat maar dat krijg ik er nog niet door 😉
mf 6150
@Fendt412vip
Maakt dat uit? Ik rij hier ook mee met vastrijden met de verreiker, na verloop van tijd is de bult keihard
JoramH
@mf 6150 rijden jullie met een kale verreiker of ook gewicht in de giek? En zo ja wat voor gewicht. Hoor nog wel eens dat een versnellingsbak van een verreiker te warm word, kun je dit ook ergens aan merken of merk je het pas als het te laat is?
mf 6150
@JoramH
De kuilhapper hangt er aan, leeg. Vreselijk instabiel op de kuil, maar drukt mooi aan. Langs de kanten mooi in hondengang rijden zodat ik niet tegen de muur aan kom, wel ff opletten met sturen dat je jezelf niet in de nesten werkt😅

Onze dealer zei dat het met een manitou makkelijk kan omdat deze een powershift bak hebben ipv hydrostatische. Ze hebben ook meerdere klanten die er een verdeler aan hebben en dat gaat al jaren goed.
JoramH
@mf 6150 Die van ons heeft brede banden en de achteras staat vrij breed, stuk stabieler op de kuil dan de meeste verreikers denk ik. Ik vond het juist heerlijk en voelde mij een stuk stabieler dan met een trekker.

Hondegang heb ik geprobeerd maar kwam ik nog niet helemaal uit hoe ik daar gemakkelijk mee kon werken. Heb ik ook nog niet op het erf gebruikt. Kanten rijden ging wel heel mooi, even omkeren voor de rechterkant van de silo.
+1
Fendt412vip
@mf 6150 Ik heb altijd het idee dat ik met de verreiker het spoor naast waar ik rij weer deels los rij, uiteindelijk krijg je het wel goed vast bij niet te droog gras maar het duurt wel een stuk langer. Bij een silo van 14 meter breed duurt het ook wel even voordat je alles spoor aan spoor aangereden hebt met die smalle banden. Daarom zou ik wel een kuilverdeler aan de trekker willen; sneller klaar met verdelen en dus veel meer tijd om vast te rijden.
dx11
Quote Reactie van @Fendt412vip:
knijpen te veel in het gras.

Hier doen we juist meestal het dubbellucht niet aan de shovel met kuilen
Fendt412vip
@dx11 DIe shovelbanden zijn neem ik aan wel breder/hoger dan de gemiddelde verreikerband?
+1
dx11
@Fendt412vip 50cm breed en 145hoog. En 2x zo hard opgepompt waarschijnlijk
Fendt412vip
@dx11 8 Bar? 😬
dx11
@Fendt412vip Nee, 5 a 6 bar is hier doorgaans wel de max

Reacties

steyrlanzboy
Mooi
mf 6150
.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
17
WEERGAVES
11
BATTLES
MEER FOTO'S