Scania G320, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania G320

Eerste Scania Plug-in Hybride trekker van Bakker Goedhart operationeel


Breda – Bakker Goedhart heeft een primeur in Nederland door de eerste Plug-in Hybride trekker op de weg te zetten. In augustus jl. meldde het bedrijf een order geplaatst te hebben voor twee stuks Scania G320 Plug-in Hybride (PHEV) trekkers. De wielbasis van slechts 4.150 mm was een belangrijk argument om voor dit voertuig te kiezen. Het voertuig gaat in de regio Den Haag, Rotterdam en Amsterdam verse broodproducten leveren aan met name supermarkten.


De Scania G320 4x2 PHEV trekker wordt gekoppeld aan een nieuwe Heiwo oplegger van10,35 mtr en met één gestuurde as. Hier komt zijn wielbasis van slechts 4.150 mm volledig tot zijn recht. Het voertuig is verder uitgerust met de ruime en comfortabele G-cabine met normale dakhoogte.


Ondanks de korte wielbasis is er op het chassis ruimte voor een 220 liter brandstoftank en drie batterijpakketten met een totaal geïnstalleerd vermogen van 90 kW. Dit biedt de truck een volledig elektrische range tot zo’n 50 km. Dat is meer dan voldoende voor de dagelijkse operationele inzet van het bedrijf waarbij zo’n 35 kilometer binnen de milieuzone afgelegd moet worden. Dit wordt dan volledig elektrisch en zero-emissie gereden. Deze zones kunnen vooraf via Scania Zone worden ingesteld waardoor de chauffeur hier geen omkijken meer heeft.


Naast de mogelijkheid om elektriciteit te laden via de stekker kan ook de chauffeur middels de juiste rijstijl veel energie terugwinnen en de batterijen laden. Anticiperend rijden en de remenergie op de juiste manier toepassen spelen hierin een belangrijke rol. Op de snelweg ondersteunt de elektromotor de verbrandingsmotor waardoor nog eens flink brandstof wordt bespaard.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO