Linde Heftruck, foto van JD3010

Linde electrische heftruck

+5
JD3010
Foto van een Linde Heftruck. Ik ga met de tijd mee en rij nu ook hier mee electrisch. Een 1.8tonner, wat wel heel snel went.👌

Reacties

+3
Fast Eddy
Een moderne boer gaat met zijn tijd mee.😉
Hoe lang kan je op een volle accu rijden?
+3
JD3010
@Fast Eddy Geen idee, ik heb hem pas een paar dagen. Volgens het testrapport zou die 3.5 uur mee kunnen, maar ik weet niet hoe dat dan in de praktijk is.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @JD3010:
Volgens het testrapport zou die 3.5 uur mee kunnen, maar ik weet niet hoe dat dan in de praktijk is

Ik heb er zelf eenzelfde model uit 2005 al 15jaar in gebruik. Nu zo'n 6500uur, is niks dus. Draai gemiddeld 6uur in 2-3 weken wanneer weer aan de lader. Nog steeds de originele Hoppecke batterij! Maar krijgt wel veel liefde.
PieterA
Ga je hier ook de aardappelen mee scheppen?
+4
JD3010
@PieterA Nee hoor, ik heb m'n Toyota ook nog. Deze is meer voor dat klungelwerk in de schuur. Draait super scherp en hoef ik de diesel ook niet tig keer per dag te starten
+1
PieterA
@JD3010 O, daar is hij wel superhandig voor. Ik heb wel eens gehoord dat bij schepwerk de koolborstels inbranden bij deze modellen.
+1
Fast Eddy
@PieterA

Veel trek-en duw werk kunnen de meeste elektrische heftrucks niet tegen.
valmet6400power
@PieterA
Dan heb je er een schepbak aan van 500 liter anders gaat de heftruck voorover 😂
+3
JD3010
@valmet6400power 2 ton kan die makkelijk tillen, daar lacht hij om. Ben wel benieuwd wat de max is, maar dat komt nog wel.
valmet6400power
@JD3010
Onze H30 hebben we een Wifo 225 schepbak bij dat is ook wel een mooie match.
+1
JD3010
@valmet6400power Ik heb nu een 2m bak aan m'n 2.5ton Toyota. Wellicht komt daar ooit nog wat anders voor.
valmet6400power
@JD3010
Wij hadden aan de Toyota 2.5 tonner die we voor de Linde hadden ook een 225 schepbak maar dan was de heftruck z’n luie zweet weer kwijt na de eerste vracht. Dan moest je redelijk vol gas die schepbak naar je toehalen anders duurde het heel erg lang.
+1
valmet6400power
Heeft hij wel twee rij pedalen op de vloer? Of staat het net niet op de foto nu?
+1
JD3010
@valmet6400power Nee, een hendel rechts voor de rijrichting, en dan een rijpedaal op de grond.
Speciaal voor gekozen omdat ik die 2 pedalen ook niet gewend ben. Hier kan iedereen mee rijden.
+1
valmet6400power
@JD3010
Vreselijk is dat als je Linde gewend bent met twee rijpedalen. (Zoals ik)
Dan ben je juist dat Linde “voordeel” kwijt en vooral als je moet manoeuvreren en je even een klein stukje van richting moet veranderen terwijl je wil heffen of zakken is erg irritant. En als je gewend bent dan zit je in het begin regelmatig te tikken met je linkervoet als je achteruit wil.

Maar wij hebben ook geen personeel dus dan hoef je ook geen “veilige” optie te hebben voor je Linde.
+2
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
Vreselijk is dat als je Linde gewend bent met twee rijpedalen

Daarom was het waarschijnlijk een speciale aanbieding. 😄
Ik snap het, maar hoeveel zijn er al volgas ergens achteruit tegenaan gereden omdat ze remmen wilden? 🤔
Bij mij hoeft ook niet alles haastig en volgas. Personeel heb ik ook niet,
valmet6400power
@JD3010
Het heeft mij toen bij iemand anders ook een kist gekost voordat wij we zelf die Linde kochten. 3 kwart aanhanger geladen ging goed en dan word je overmoedig en dan ff nonchalant toen ging de bovenste van de twee kisten er wel af ja 😂
+2
JD3010
@valmet6400power Ach, zo zie je maar dat iedereen het leren moet 😄
Ik weet ook wel dat die 2 pedalen super werkt als je het gewend bent, maar nieuwe systemen aanwennen is toch verrekte lastig.
+1
valmet6400power
@JD3010
Opzich went het wel erg snel hoor, vooral als je gewoon rustig kunt oefenen (zonder haast). Maar uiteraard is degene die hem betaald ook degene die de uitvoering bepaalt. 😄

Hoop dat je er veel plezier mee gaat hebben!
+2
JD3010
@valmet6400power Mn Atlas kraan had het ook en dat was vaak wel lekker. M'n huidige kraan heeft het niet, maar ik mis het nog niet echt. Die heeft een hendel voor de rijrichting en een rijpedaal. Een beetje eenheid is wel fijn.

En wat ik niet weet, kan ik ook niet missen. 🤗 Enne, soms ben ik ook wel een beetje eigenwijs.🤐
valmet6400power
@JD3010
Haha het is juist goed om niet klakkeloos alles aan- of over te nemen van anderen. Mijn Neuson heeft ook twee rijpedalen maar het is meer als je in de kraan zit dat je dat automatisch doet. En op de heftruck idem dito.

Ik ben afgelopen dagen (en moet komende) bij een collega aan het aardappels opscheppen geweest met een diesel Hyster monotrol maar dan is het irritant dat je telkens de koppeling/rem in moet drukken om gas te geven zonder vooruit te rijden.
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
irritant dat je telkens de koppeling/rem in moet drukken om gas te geven zonder vooruit te rijden.

Haha, maar dat went ook wel. Ik vind het juist irritant dat de Linde vd buurman harder gaat draaien met heffen, dat ben ik niet gewend.
Remmen moet ik toch bij de stortbak.👏
PieterA
@JD3010 En als de motor harder gaat draaien moet je het rijpedaal een beetje loslaten om niet harder te gaan rijden.
+1
JD3010
@PieterA Pfff, moet ik nog nadenken ook. 😂
valmet6400power
@PieterA
Bij elektrisch heb je dat niet 😃
+1
JD3010
@valmet6400power Daar was ik al snel achter.👍
+1
PieterA
@valmet6400power O, dat was me nog niet opgevallen. Daar ga ik eens op letten.
+1
stannetje96
@PieterA die linde gaat echt niet harder rijden als je begint te heffen en de motor gas jij geeft. Niet bij onze diesel in ieder geval
PieterA
@stannetje96 Bij de oudere modellen, zoals wij 2 hebben wel.
valmet6400power
@JD3010
Het is vooral als je begint in de cel dat je dan weinig ruimte hebt dus dan sta je vrij veel op de koppeling. En als je dat niet gewend bent is dat wel storend. Zo zuinig als de Linde is, ga je met een diesel Hyster met monotrol zelf nooit redden. Geeft zoveel rust dat je zelf geen gas hoeft te geven 😄
+4
JD3010
@valmet6400power Ik geef graag zelf gas, want ik ben liever zelf de baas. 💪
valmet6400power
@JD3010
Ik vind het wel lekker dat een heftruck mee denkt en wat gemak schenkt. Ik denk niet dat we samen tot overeenstemming komen maar denk wel dat we allebei blij zijn met onze eigen heftrucks 😃
JD3010
@valmet6400power Ik ga zeker niet zeggen dat de 2 pedalen verkeerd zijn, maar het past op dit moment alleen niet bij mij. Deze heftruck zal voorlopig wel z'n waarde blijven behouden.
En wat ik al eerder zei, soms ben ik weleens eigenwijs, ik heb het vermoeden dat we daar wel gelijk in zijn. 😂
PieterA
@JD3010 Ik vind vooral: Als het je niet uitmaakt moet je het niet kostte wat kost laten veranderen. Ik heb ook al eens een voorlader en een verreiker om laten bouwen naar "mijn" systeem (Linde) Tegenwoordig doe ik dat niet meer en op vrijdag korte termijn ben ik er toch aan gewend.
+1
valmet6400power
@JD3010
Haha als het niet erger wordt als dit dan is het wat mij betreft niet storend 😄 😄
+2
Kramer U800
@valmet6400power Dat klopt wat je zegt, onze E16 heeft ook vooruit-achteruit met de voetpedalen, dat rijd zo fantastisch, snel en ergonomisch. In het midden zit een voetrempedaal maar dat gebruik je nooit. Ik vind zo'n hand schakelaartje maar lastig, dan kan je net zo goed een Still of een Toyota kopen, is bijna hetzelfde principe, daar moet je ook je hand bewegen om van vooruit naar achteruit te schakelen.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
onze E16 heeft ook vooruit-achteruit met de voetpedalen

Dan moet die van jullie de '1'-serie zijn met hydro hendels vanuit het chassis. De 16C-02 heeft altijd 1 rijpedaal met ook een meeverende armconsole in alle richtingen verstelbaar dat je pols kan blijven liggen om zowel alle hydro als rijrichting te bedienen. Dit is echt super comfort! Dit systeem heeft Linde nog steeds op de nieuwste modellen.
+1
Kramer U800
@WaterDeutzer Het is wel super comfortabel inderdaad met zo'n armconsole, maar mijn vader keek bij de aanschaf ook van hoe lang iets heel zou blijven. Nou kan er gewoon minder kapot aan een joystick rechtstreeks op het hydrauliekblok dan tal van die elektrische flippertjes met een kabelboom ertussen die ook nog eens beweegt.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
Nou kan er gewoon minder kapot aan een joystick rechtstreeks op het hydrauliekblok dan tal van die elektrische flippertjes

Ik heb veel H25D02's in de verhuur gehad jaren '90 en later ook de E16&18C-02's. Maar meer werk gehad aan reparatie van de kruiskoppelingen in mechanische joystick's dan die elektronische. Zou ik ook op voorhand niet denken, maar 't is wel zo uitgekomen. Linde was destijds (en misschien nog?) de enige met proportionele elektronische joysticks. Andere merken met 'schakelaars': zwart-wit.
+1
casejxu
@WaterDeutzer nee hoor de Toyota heftrucks in de bollen ook proportioneel... maar waren daar blij dat ze weg gingen voor lindes
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @casejxu:
nee hoor de Toyota heftrucks in de bollen ook proportioneel

Ik spreek over eind jaren '90-net na de eeuwwisseling.
+1
casejxu
@WaterDeutzer toen reed ik nog weinig heftruck😝
+1
PieterA
@WaterDeutzer Hier ook zo; bij de mechanische gast nog wel eens zo'n homokoneet kapot
+1
Kramer U800
@WaterDeutzer Oké, daar kan ik niet over mee praten. Wij hebben in ieder geval nog nooit iets hoeven te vervangen bij de E16 op een paar connector strips na tussen de accu's in, nog de eerste accu.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @valmet6400power:
Heeft hij wel twee rij pedalen op de vloer

Nee, een flipper op armsteun.
+1
JD3010
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
op armsteun

Die had ik liever links onder het stuur gehad, maar kan ook niet alles hebben.
+1
dave 7810
@JD3010 ik heb een linde huur heftruck vanwege dat ons eigen in de werkplaats staat voor een grote reparatie en die heeft ook zo’n hendeltje zoals jouwe, ik moet zeggen dat het ook wel weer went, ik rij er nu een week mee en het bevalt me beter als onze doosan met een hendeltje links. Toch zou ik zelf er niet voor kiezen als ik 1 zou kopen dan neem ik toch altijd liever 2 pedalen omdat nu je linkervoet ‘werkeloos’ is en je meer met je rechterhand moet doen
+1
casejxu
Kijk aan👌 dacht dat er achter de accu nog ruimte was voor extra gewicht is mij wel eens verteld. Al weet ik niet of dat ook geld voor deze lage opstap modellen. Wij hebben iets hogere
+2
JD3010
@casejxu Nee, de accubak zit helemaal vol.

Ik heb deze eigenlijk ook gekocht om eens te kijken of het wat is. 🤫
PieterA
@JD3010 Gaat je niet tegenvallen hoor. Wij kochten onze eerste electrische heftruck naast de Linde diesel; die was nogal wat onhandiger met rijden, maar toch pak je er vaak naar.
JD3010
@PieterA Na 1 dag went het al gauw. Die electrische ventielen zijn ook super, naar dat ben ik ook al een beetje gewend met de trekker. Deze heeft geen kruishendels, maar gewoon 3 aparte.
+1
PieterA
@JD3010 Ja, ik denk dat het iets psychologisch is. Het starten van een diesel is toch iets wat je niet graag doet; terwijl dat bij auto's tegenwoordig wel steeds gebeurd met dat stop en go.
JD3010
@PieterA Bij m'n vorige had ik al een tandwiel vd startmotor versleten, de krans op het vliegwiel was ook niet best meer. Hier zit ook al een nieuwe op
+1
PieterA
@JD3010 Hier wel eens een nieuwe startmotor, maar tegenwoordig draaien de diesels niet veel meer.
casejxu
@JD3010 nee daar achter. Maar zie het al. In de bollen klappen we tijdens het laden alleen de stoel omhoog. Niet hele cabine. Zal daarom dus wel anders zijn. Desalniettemin veel werkplezier gewenst!
JD3010
@casejxu Dankjewel, ik denk dat de andere heftruck heel wat minder uren zal gaan maken. 💪
Alle moet er nog wel een hoop verlichting op, dat is nu wel erg minimaal
+1
casejxu
@JD3010 die kans is groot. Dit zijn naar mijn idee de fijnste elektrische heftrucks. Ook kwalitatief erg hoog. Draaien in de bollen met verdomd weinig problemen. Hebben wel 2 pedalen en kruishendel. Maar eenmaal 1 systeem gekozen ga je niet meer om
+2
2850Johndeere6R
Succes met de aanwinst, ik denk dat hij snel zal bevallen 💪🏼
deufi
Mooi heftruckje. Hopelijk bevalt het goed. Is dit met een freelift Duplo mast?
+1
JD3010
@deufi Deze heeft een triple-mast van ruim 4.5m. Ik zal er zeker een hoop plezier van hebben. Een mooie vervanger voor die oude.
Kramer U800
@JD3010 Ga je schik van hebben van die triple mast, vooral in lage ruimtes. Spelingsvrij nog?
JD3010
@Kramer U800 Ja die is nog aardig strak
+1
Kramer U800
Wij hebben een E16 (zelfde model) maar nog nooit problemen mee gehad in 14 jaar tijd. Zit niks op of aan wat kapot kan, heel veel mechanisch. Wij hebben de joysticks rechtstreeks op het hydrauliekblok zitten en niet met van die kleine joystickjes op een arm console. Mooie zware heftruck 👍🏼
steyrlanzboy
Mooi
+2
leonardvdm
De baterij schoon houden is belangrijk voor de levends duur als hij erg vuil is moet je hem eruit tillen heet water met soda erover heen gooien dan gaat t bruisen en dan komt alle troep + accuzuur los goed boven afborstelen en dan afspuiten met hogedruk en dan met een klein slangetje langs de sellen in de bak om het water eruit te zuigen
JD3010
@leonardvdm Dat schoon houden van de accu had ik al wel begrepen, het schoonmaken nog niet.👏
+1
leonardvdm
@JD3010 ik werk bij een handels onderneming die doen OA heftrucks en je ziet vaak dat accus vreselijk smerig met stof en beetje accuzuur dan moet i grondig schoon gemaakt zoals hierboven

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
PUNTEN
33
WEERGAVES
1.178
BATTLES