DAF XG, foto van Truckfan Nieuwsposter

DAF XG

Duurzaam en luxe: het zijn dé kwaliteiten waarom RECO kiest voor de nieuwe DAF XG
Emissiereductie staat voorop in de bouw. Dus spant ook een van de grotere verhuurders van bouwmaterieel, RECO in Koudekerk aan den Rijn, zich in voor een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk. De nieuwe DAF XG gaat daarbij helpen. Dankzij een zeer efficiënte aandrijflijn en de gestroomlijnde nieuwe cabine laat deze truck bjjzonder lage verbruikscijfers zien. Het bedrijf heeft sinds kort twee XG 480 FT Low Deck-uitvoeringen met een opvallend luxe uitstraling en uitrusting. Ze zijn afgeleverd door dealer BLOM-DSW uit Zoeterwoude.

“Inderdaad zijn het fraaie en luxe versies. Bij RECO vinden we het namelijk belangrijk dat we onze chauffeurs laten meebesluiten in de keuze van hun vrachtwagen”, vertelt Marcel Koen, bedrijfsleider. “Ze rijden er dag in, dag uit in. Dus willen we de beste werkplek bieden.” De DAF’s worden ingezet voor het transport van materieel naar bouwprojecten in binnen- en buitenland. Dat varieert van tijdelijke huisvestingsunits tot aan personenliften of van steigermateriaal tot aan batterijcontainers voor energievoorziening. De keuze voor een Low Deck-versie is gedaan vanwege de lage schotelhoogte, want die is nodig voor het transport van de tijdelijke huisvestingsunits.

Al sinds 1953 DAF
DAF maakt al sinds de oprichting van RECO in 1953 deel uit van het wagenpark, waarvan de helft van dit merk is. Koen: “Met DAF en dealer BLOM-DSW hebben we erg goed contact. De service is top. Ze staan altijd voor ons klaar. Daarnaast vinden wij duurzaamheid een belangrijk aspect, daarbij past de zuinige DAF XG. We investeren in het materieel van morgen. Een voorbeeld is onze oplossing voor tijdelijke stroomvoorziening bij bouwprojecten en evenementen. Wij verhuren een hybride-aggregaat: een combinatie van een aggregaat met battery pack om de bouw van stroom te voorzien als er geen vaste bouwstroomaansluiting is. Onze tijdelijke huisvestingsunits hebben allemaal dubbel glas, elektrische verwarming en LED verlichting. In combinatie met zonnepanelen is de unit zelfs emissievrij van stroom te voorzien.”

Van alle luxe en gemakken voorzien
De nieuwe DAF XG-trekkers vallen op door talrijke extra’s, zoals een zonnekap, dubbele luchthoornset, LED Skylights en een DAF hoekzicht camerasysteem. De chauffeursstoel Super Air met hoge rugleuning en schoudersteun, verwarming en actieve ventilatie zorgt voor maximaal zitcomfort. De stoelen zijn afgewerkt met alcantara en leer. Ook zijn onder meer een koelkast en een DAF infotainmentsysteem met Luxury luidsprekersysteem aan boord. De DAF XG 480 FT low deck-trekkers hebben luchtvering op de vooras.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
35
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO