Scania 25P, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania 25P

6.315 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Koninklijke Marine neemt eerste elektrische Scania in gebruikBreda – In de marinehaven in Den Helder wordt sinds kort door het Commando Zeestrijdkrachten een volledig elektrische Scania ingezet voor de bevoorrading van de operationele schepen. Het betreft een Scania 25P 6x2*4 batterij-elektrische truck (BEV) die wordt ingezet voor toepassingen waar volledig elektrische aandrijving de voorkeur geniet. Het chassis is voorzien van vijf batterijpakketten met een totaal geïnstalleerd vermogen van 165 kWh. De elektromotor heeft een continu vermogen van 230 kW (310 pk). Het voertuig is ondergebracht in een servicecontract met een looptijd van 8 jaar. Gedurende deze periode staat Scania garant voor de inzet van de elektrische truck.


Het voertuig is de eerste elektrische Scania die binnen de strijdkrachten wordt ingezet. Het Commando Zeestrijdkrachten zal met het voertuig de nodige ervaring opdoen die mede bepalend is voor een mogelijke verdere uitbreiding van het elektrische wagenpark op de basis. De eerste ervaringen van de chauffeurs zijn zeer positief. Het rijcomfort, de stilte en de trekkracht van het voertuig zijn hierbij bepalend.


Op het terrein van de marinehaven zijn de nodige laadfaciliteiten voorzien. De BEV van Scania is uitgerust met een CCS-oplaadconnector. Met 130 kW DC-lading worden de vijf batterijen in minder dan 55 minuten tot 80 procent geladen. De truck kan ook worden opgeladen door middel van regeneratief remmen. Het voertuig zal met name op het terrein van de marinehaven te Den Helder worden ingezet.


Medio 2023 opent Scania in Zweden een nieuwe assemblagefabriek waar uitsluitend elektrische trucks in serieproductie gebouwd gaan worden in een productievolume van 15.000 chassis per jaar. Tegelijk opent men, in samenwerking met Northvolt, een nieuwe fabriek voor batterijcellen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
37
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO