Mercedes-Benz Arocs, foto van Truckfan Nieuwsposter

Mercedes-Benz Arocs

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Ziegler Brandweertechniek, VRLN en VRBZO sluiten een overeenkomst voor levering en opbouw van vier schuimblusvoertuigen


Ziegler Brandweertechniek B.V. heeft de opdracht gekregen voor levering en opbouw van vier schuimblusvoertuigen inclusief 15 jaar onderhoud.

Twee voertuigen worden geleverd aan Veiligheidsregio Limburg-Noord en twee voertuigen aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.


De voertuigen worden opgebouwd op een Mercedes-Benz chassis type Arocs 6x6/4 widespread 530 pk.


De voertuigspecificaties zijn als volgt:

Ziegler ALPAS 4-luiks opbouw;

Watertank 10.000 liter;

Schuimtank 1.000 liter;

Ziegler pomp FPN 10-8.000-1H;

Ziegler Z-Control new generation bediensysteem;

Ziegler Z-PF schuimbijmengsysteem;

Ziegler ZT-8.000 dakmonitor 1.000 – 8.000 l/min;

ALCO APF2 blusmonitor 400 – 2.000 l/min.

360° birdview camerasysteem;

Ziegler Z-Vision rondomverlichting;

Lichtmast met draai- en kantelunit LED;

1x LD aanvalshaspel.


Over Veiligheidsregio Limburg-Noord

De VRLN is een gemeenschappelijke regeling die haar oorsprong kent in de Wet op de Veiligheidsregio’s. De VRLN is ingericht om belangrijke onderdelen van de openbare veiligheid en de openbare gezondheidszorg binnen de regio beter te organiseren en bestrijdt rampen en crises.

Hiervoor bundelt de VRLN de krachten van brandweer, Crisisbeheersing, GGD, GHOR, RiskFactory en 15 gemeenten van Mook en Middelaar tot en met Echt-Susteren. De ambitie van VRLN is: ‘Veiligheidsregio Limburg-Noord wil de veiligste en gezondste regio zijn.

Dit vraagt een permanente inspanning om onze regio veiliger en gezonder te maken´. Binnen VRLN zijn ca. 1400 medewerkers actief: ongeveer 600 medewerkers in vaste dienst en 800 vrijwilligers (brandweer).


Over Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Het werkgebied van Brandweer Brabant-Zuidoost bestaat uit 21 gemeenten. In die gemeenten wonen ongeveer 750.000 inwoners.

Zuidoost-Brabant heeft van alles wat. Eindhoven, Helmond en hun directe omgeving zijn stedelijke gebieden, voor de rest is het een landelijke regio. In het landelijke gebied zijn veel agrarische bedrijven en meerdere bos-, veen- en heidegebieden.

Maar de regio staat ook bekend als de meest innovatieve regio van Nederland.


De regio heeft een belangrijke logistieke functie. Er zijn grote snelwegen met drukke verkeersknooppunten. Er lopen enkele spoorverbindingen en er zijn 2 vliegvelden (Eindhoven Airport en Kempen Airport).

Zowel de wegen als de spoorwegen hebben een belangrijke functie bij het vervoer van goederen vanuit de havens van Antwerpen en Rotterdam naar de rest van Europa.


Samenwerking over de (regio)grens

De regio Zuidoost-Brabant grenst aan de regio Midden-en West-Brabant, Noord-Brabant en Noord-Limburg. Iedere regio heeft zijn eigen brandweerkorps. Samenwerking is erg belangrijk.

Zij ondersteunen elkaar bij incidenten die rondom de regiogrens gebeuren. Ook bij zeer grote incidenten weten zij elkaar te vinden. Dat geldt ook voor onze Belgische partners; de provincies Limburg (B) en Antwerpen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO