John Deere 6145R, foto van Fast Eddy

John Deere 6145R

63 foto's van @Fast Eddy

+1
Fast Eddy
Gebr. Hartenhof BV (Assen) × op de foto met een John Deere 6145R met Veenhuis dumper. De monteurs hebben de overdrukunit opgebouwd.

Reacties

+3
Van-Epscheuten
Speciaal om te werken onder grote druk!
+1
mdoornekamp
Is dit het zelfde bedrijf met de jd 6150M voor de veenhuis dumper.
Fast Eddy
@mdoornekamp

Ja klopt.
6150M met dumper
6145R met dumper
En 155 R6 met dumper
+1
mdoornekamp
@Fast Eddy ok. Het wordt steeds luxer. Heb je die nieuwe R ook al hier op de site staan?
Fast Eddy
@mdoornekamp

Zeker die staat tussen mijn foto’s.
+1
mdoornekamp
@Fast Eddy ik had hem al gevonden. Haha. Is die nieuwe 155 met vario bak of versnellings pook
+1
Fast Eddy
@mdoornekamp

Bij Hartenhof is alles schakel. Altijd al zo geweest.
+1
mdoornekamp
@Fast Eddy
Quote:
schakel

Ok. Bij ons net zo. En nog wel meer loonwerkers hier. Tis ook maar net wat je gewend bent. Ik vind het een genot om te zien hoe mijn zoons van 16 jr soepel door de versnellings bak schakelen.
+5
bart99
@mdoornekamp Soepel schakelen in een jd?😜
+1
mdoornekamp
@bart99 student van 23 jr? Dat wordt idd niks🤔😁😁
bart99
@mdoornekamp Hahaha😄
+2
Fendttrisixfan
@bart99 was ook het eerste die in me op kwam 😂
+2
Fast Eddy
@mdoornekamp

De gedachte bij Hartenhof is: iedereen met een beetje verstand moet er zo op wegrijden. En als je het niet helemaal snapt kan je er ook weinig aan kapot maken.
+2
JD3010
@Fast Eddy Bij welke categorie hoor jij dan? 🤔
😁
+1
Fast Eddy
@JD3010

Bij de categorie die niet te oud is om te leren. En die overal een uitdaging in ziet om iets onder de knie te krijgen.
+1
JD3010
@Fast Eddy De Autopowr lukt je ook wel. 👍
+3
Fast Eddy
@JD3010

Bij jou was de eerste keer na meer dan 15 jaar op een autopower. Met een beetje logisch nadenken en een beetje handigheid rij je op de meeste merken zo weg. Dat inlevingsvermogen en logisch nadenken is soms bij de jongste generatie er niet meer bij.
+2
mdoornekamp
@JD3010 autopower is mij zelfs al een keer gelukt. Was binnen 1 minuut wel weg.
+2
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @mdoornekamp:
autopower is mij zelfs al een keer gelukt

Is ook wel de makkelijkste vario.
Wij hebben één vario trekker 6715S waar ik bijna nooit op rij maar als ik m dan eens gebruik moet ik eerst weer op cursus. 😅
+2
mdoornekamp
@DANOONTJE POWERR
Quote:
cursus

Haha. Maar dat is eigenlijk met elke vario als je de mogelijkheden en de pk's wil benutten. Beetje over de straat weg janken met zo'n vario kunnen we allemaal wel. Maar in het land wordt het al andere koek.
+3
mdoornekamp
@Fast Eddy positief benaderen💪.Menigeen heeft minmaal een 6215R met vario en command pro nodig voor dezelfde klus. Zo'n trekker kost netto 60 K meer
+1
Fast Eddy
@mdoornekamp

Bij schakel trekkers moet je een beetje op koppel rijden. Als je er een tijdje mee rijdt, weet je wanneer de motor het taaiste is. Dus wanneer je in welke versnelling het beste resultaat hebt.
+3
mdoornekamp
@Fast Eddy en beetje leren inschatten wanneer je groep omhoog of omlaag moet. En niet dom doorijden tot je vast zit en dan janken dat je een vario moet hebben en 100 pk extra
+1
J asper
@mdoornekamp Ik dacht dat je zij dat vario ingewikkelde was, maar je maakt van een beetje toeren met die stugge roerpook ook een hele studie😜
+3
PieterA
@mdoornekamp Dat vind ik ook hoor, eerst maar eens een beetje leren rijden met een ongesynchroniseerde trekker. Liefst met tweewielaandrijving, zonder stuurbekrachtiging en mét voorlader. Als je daar een paar weken voorladerwerk mee verzet dan heb je snel wat trekkerervaring te pakken.
+2
mdoornekamp
@PieterA ja daar wordt de jeugd een beetje mens van😮
+2
RaHeados
@PieterA nou nou moet nog uit kijken voor het op echt werken begint te lijken ook hè. 😜 anders worden we nog moe dat kunnen we niet hebben. 🙈🤪
BuvaM
Quote Reactie van @PieterA:
zonder stuurbekrachtiging en mét voorlader

..Zijn ze daarna geschikt om de aardappelen af te zakken...?
+5
PieterA
@BuvaM Bijvoorbeeld.
Ik vind het tegenwoordig wel een beetje flauwekul hoor. Als je 16 bent moet je toch gewoon met 2 x 25 kg op je nek kunnen lopen?
Of als je met de heftruck vanochtend bij droog weer net rond 0 en je hebt geen handschoenen bij kun je toch wel een paar kilometer rijden zonder te gaan klagen over de kou?
+6
zettelmeyer
@PieterA niet mee eens. Heb juist geleerd dat eerst het ouwe op moet dus kun je hun dat beter late doen 😜
+4
CaseCS130
@PieterA Ah, het bekende omdat wij dat vroeger zo deden kan de jeugd dat nu ook nog wel zo doen. Maar ondertussen zelf een luxe vario trekker rijden ipv het paard even ouderwets voor de wagen te spannen.
Fysiek werk is niks mis mee, overbelasten van gewrichten wel. Ik was ook zo'n jochie die geleerd was dat het stoer was om tot de limiet te gaan met gewichtbelasting. Op m'n 17e door de rug met iets zwaars tillen en daar nu al 22 jaar veel plezier van. 🤨
+4
PieterA
@CaseCS130 Ik vind niet dat mensen afgebeuld of overbelast moeten worden. Bij mij rijden de stagiairs en de jongens die helpen het meest met de luxere trekkers (voor zover we die hebben).

Maar als er dan even een duwtje tegen een transportband gegeven moet worden of een halfvolle kruiwagen verzet dan staan sommigen al raar te kijken.

Waar het mij hier over ging was het werken met tractoren. Ik lees hier ook verhalen van banden van voorladers die snel slijten en synchromeshringen die niet lang meegaan. Dat komt vaak door onkunde. Er komen hier ook nogal eens vrachtwagens op het erf, maar je kunt de chauffeurs die nog met een groot stuur zonder stuurbekrachtiging hebben leren rijden er zo uithalen.
Fast Eddy
@PieterA

Dat herken ik ook wel. Als ik bij sommige hoveniers met de kraan aan het werk ben met veel jeugdig personeel, krijg ik soms de gekste opdrachten. Ik moet soms in de gekste posities staan en ben al mijn hulpmiddelen nodig om een kruiwagen zand ergens weg te graven. Terwijl ze met de schep sneller klaar waren.
CaseCS130
@PieterA oké, ja dat is een heel ander verhaal dan in je vorige post. Ik probeer zelf niet teveel met de vroeger was alles beter blik naar de jeugd te kijken. Er zijn er bij waar niet zo veel bij zit, maar ik zie ook nog genoeg gedreven jongeren die heel leergierig zijn.
Maar jij werkt met veel meer en verschillende jongeren dan ik dus misschien heb jij wel beter zicht op veranderingen in mentaliteit.
+5
casejxu
Quote Reactie van @CaseCS130:
Op m'n 17e door de rug met iets zwaars tillen en daar nu al 22 jaar veel plezier van.

Herkenbaar....

@PieterA de goeie jongen pik je er daardoor ook zo uit. Dat zijn de gene die je vraag als trekker chauffeur maar tijdens het lossen even de schep pakken... wat opruimen of de stortbak even schoonsteken bijvoorbeeld. Heb gezien dat ze in de trekker bleven wachten tot zo leeg waren😅😅
+4
CoenNijenhuis
@casejxu En dan t liefst niet storen tijdens het spelletjes spelen op de telefoon.. 😂
JD3010
Quote Reactie van @casejxu:
. Heb gezien dat ze in de trekker bleven wachten tot zo leeg waren

Ze zijn toch dan trekker chauffeur, geen grondschepper?
+1
J asper
@JD3010
Quote:
trekker chauffeur

Zij die te goed om een schep vast te houden??
+4
DANOONTJE POWERR
@J asper wel eens van sarcasme gehoord? 😏
+1
J asper
@DANOONTJE POWERR Gellukig maar🤣Je hebt ze der bij🙈
casejxu
Quote Reactie van @JD3010:
geen grondschepper?

Correct🤣
+5
jehan
@PieterA ja op het werk klagen dat het zwaar is en nat en koud.. savonds lopen ze de deur van de sportschool plat om een beetje spierballen te krijgen. En daar betalen ze ook nog voor.
+1
Fast Eddy
@mdoornekamp

Zo gaat het vaak wel. Soms speelt merkvoorkeur ook nog mee.
+1
RolandK
Helemaal in eigen beheer of heeft Perdok ook nog mee geholpen ?
Fast Eddy
@RolandK

Ik zou het niet weten. Het kan allebei.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
23
WEERGAVES
19
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO