Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Vierde tijd voor Erik van Loon in moeilijke eerste etappe, prima eerste dag voor Anja
De navigatie tijdens de eerste etappe van de Andalucia Rally is zeer moeilijk. Door de hoge snelheden missen Erik van Loon en Sébastien Delaunay een aantal afslagen, maar weten de schade te beperken. Van Loon laat zijn teamgenoot Nasser Al-Attiyah voorbij en verliest mede daardoor wat tijd, maar weet toch een knappe vierde tijd te noteren. Voor Anja en Jan van de Laar is de rally ook goed begonnen, met name de samenwerking tussen broer en zus was top.

“Het was niet mijn favoriete proef,” zegt Van Loon. “We hebben best wat afslagen gemist, dan moet je weer draaien en terug in het ritme komen. Dat lag niet aan Sébastien, maar aan de snelheid en de complexiteit van de notes. Op een gegeven moment missen we een afslag naar een waypoint, schieten door en pakken per ongeluk het volgende waypoint op, daardoor hebben we 2 minuten straftijd gekregen. In de neutralisatie hebben we Yazeed Al-Rajhi nog een extra reservewiel gegeven en in het tweede stuk hebben we Nasser voorbij gelaten. Al met al toch een goede proef met een goed resultaat, op naar morgen!”

Tijdens de eerste etappe loopt het goed tussen Anja en haar broer Jan: “Met Jan ging het top! We hebben wel even moeten zoeken bij WP100, maar die bleek er niet te zijn. Verder een lekke band en gewoon goed gereden. Mooi begin van de rally!”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO