Magirus-Deutz Vrachtwagen, foto van MMaarten

Magirus-Deutz Vrachtwagen

+16
MMaarten
Drie maal Duits op de foto!
We zullen beginnen met de Deutz D6206 en zijn hakselaar. De chauffeur is een goede kennis van ons en teven gepassioneerde Deutz fan en nota bene ook Deutz mechanieker. Wanneer we onze tweede Retro Oogstdag hielden kriebelde het enorm om oo te hakselen, maar zonder hakselaar lukte dit moeilijk. Tijdens onze tweede editie in 2018 stond er een eindje verder plot een Same trekker met een Mengele MB 1 rij hakselaar en daarbij nog eens een Schuitemaker kar langs de weg. Ikzelf had ze niet gezien, maar verschillende mensen vroegen mij van wie de combinatie was. Zeker omdat er ook een bordje ' Te koop ' bij stond.
Na enige tijd kwam ik bij de Deutz verdeler waar de man werkzaam is en vertelde hij mij dat hij wist van wie de hakselaar was en hij er al voor geïnformeerd had. De vraagprijs schrikte hem echter wel wat af en het feit dat ook de kar mee moest in de verkoop.
Tijd verstreek tot plots het bericht kwam, ik heb de hakselaar gekocht! Per toeval moest ik op een dag even weg en hoorde net voor mij vertrek een tractor passeren in de straat. Wanneer ik op de baan was kon ik de trekker niet meer zien, maar moest wel dezelfde richting uit. Geheel toevallig zat ik dan ook achter een Deutz (een andere trekker dan deze) met een Mengele MB 220 in de hef. Een nieuw hakselteam was geboren!
Helaas bleef onze volgende editie in 2020 uit. We gelasten onze derde editie af door de Corona crisis. Maar in het maisseizoen werd er toen wel lustig op los gehakseld in de eigen buurt.
Bij onze editie van dit jaar 2022, was hij er dan zeker en vast bij. En zo mocht hij plaats nemen naast de Magirus-Deutz Jupiter vrachtwagen.
Deze deelnemer kwam vanuit het West-Vlaamse Ieper naar de Retro Oogstdag om wat mais te transporteren naar de maiskuil.
Voor de tweede maal kwam hij met deze truck naar de Retro Oogstdag. Waarom wilden we persé een vrachtwagen op ons evenement?
Het Meetjesland (de streek waar wij ons in bevinden) was vroeger gekend voor de silagetrucks. 80% van de mais hakselende loonbedrijven had toen wel een maistruck in zijn bezit. Een oldtimer truck kon dan ook niet ontbreken op ons evenement. Toch zou een maisbak van Ova of Dewa zeker niet misstaan op de vrachtwagen. Maar je kan niet alles willen nietwaar?

retro-oogstdag.be/

Reacties

+1
a3vandiejen
Schitterend.
+3
Massey 2705
Schitterend verhaal bij deze foto.....!👍
+4
Towaberg
@Massey 2705 dat vind ik, leuk leesvoer op zondagochtend 😉
+1
steyrlanzboy
Mooi
vandewalje
Benny met de Magirus 😃

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
PUNTEN
38
WEERGAVES
19
BATTLES
MEER FOTO'S