DAF LF Euro 6, foto van Truckfan Nieuwsposter

DAF LF Euro 6

Nieuwe PACCAR PX-motoren en PowerLine transmissies
Nieuwe zeer efficiënte aandrijflijnen voor populaire DAF LF
DAF Trucks introduceert een geheel nieuwe serie aandrijflijnen voor zijn populaire LF distributietrucks. De nieuwe PACCAR PX-5 en PX-7 motoren zorgen in combinatie met de nieuwe automatische 8-traps PowerLine transmissies voor een tot 7% lager brandstofverbruik in vergelijking met de al zeer zuinige voorgangers.

De DAF LF is de ultieme distributietruck voor zowel eigenaar als chauffeur. Hij combineert de laagste bedrijfskosten, hoge laadvermogens, een ongekende betrouwbaarheid en een toonaangevende wendbaarheid met een geweldig comfort, een ergonomisch interieur en uitstekende rijeigenschappen.

Nieuwe zeer efficiënte motoren
De 4,5 liter 4-cilinder PACCAR PX-5-motor en de 6,7 liter 6-cilinder PACCAR PX-7-motor zijn volledig opnieuw ontworpen: van het ultrasterke Compacted Graphite Iron (CGI) motorblok, tot de gietijzeren cilinderkop, de wrijvingsarme zuigers, de compressoren en de waste-gate turbo.

Volledige reeks motorvermogens
De nieuwe PACCAR PX-motoren voor de DAF LF serie zijn leverbaar in 7 motorvermogens. Daardoor is voor elke klant de ideale versie beschikbaar.
De 4,5 liter PACCAR PX-5-motor levert 124 kW (170 pk) tot 153 kW (210 pk). De 6,7 liter PACCAR PX-7-motor is goed voor 167 kW (230 pk) tot 227 kW (310 pk). De motoren geven hun maximale koppel af bij nog lagere toerentallen dan hun voorganger. Dat maakt down-speeding mogelijk, wat zorgt voor een nog lager brandstofverbruik.

Tabel
PowerLine automatische transmissies
Onderdeel van de nieuwe DAF LF aandrijflijn is de nieuwe 8-traps, volautomatische PowerLine transmissie. Die zorgt voor optimale bakverhoudingen met een ideale spreiding van de versnellingen. Powershifting gaat zonder koppelonderbreking en garandeert een soepel schakelgedrag én een snelle gasrespons. Dat vertaalt zich in een uitstekend comfort en geweldige rijeigenschappen. Bovendien maakt de nieuwe transmissie urge-to-move mogelijk, waardoor bij manoeuvreren maximaal controle over de snelheid kan worden gehouden door simpelweg het rempedaal te doseren.

De LF blijft beschikbaar met handgeschakelde transmissies met 6 of 9 versnellingen. Voor speciale toepassingen zoals afvalinzameling en brandbestrijding blijven de volautomatische Allison-versnellingsbakken leverbaar.

Laag verbruik
De nieuwe PACCAR PX-5- en PX-7-motoren en PowerLine transmissies zorgen – in combinatie met geoptimaliseerde achterasoverbrengingen – voor een brandstofbesparing van tot 7%, afhankelijk van de toepassing. Daardoor is de LF een geweldig zakelijk aanbod in het distributiesegment.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
47
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO