Onderdelen Wielen en banden, foto van emiel-robbertsen

Fendt velgen met wielgewichten

0 foto's van @emiel-robbertsen

+2
emiel-robbertsen
Hier zie je een setje banden en wielgewichten die net bij de spuiter vandaan komen, pas zijn er nieuwe banden op de velg gemonteerd dus konden nu mooi gespoten worden. Zit weer strak in de lak zo als je het mij vraagt!👍🏼

Reacties

+3
Deutz77
Netjes hoor 👌. Gespoten of poedercoaten?

Ik lees hier namelijk ook wel eens dat mensen ze poedercoaten. Is dat dan sterker dan spuiten?
+2
emiel-robbertsen
@Deutz77 gespoten, ik ben zelf meer van het spuiten! Als het half kan proberen we dit zelf te doen maar zijn momenteel vrij druk (Helaas). Bij spuiten heb je veel meer glans als poedercoaten en een iets gladdere laklaag. Poedercoaten is een hardere en dus sterkere laag wat misschien duurzamer is voor velgen maarja Iedereen heeft hier natuurlijk zijn eigen mening en ervaringen mee...
+1
Deutz77
@emiel-robbertsen Duidelijk, dank je. Kun je in ieder geval weer verder met net spul 👍.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @emiel-robbertsen:
Poedercoaten is een hardere en dus sterkere laag

Is juist 'zachter' en is daarmee beter bestand tegen inslagen van bijvoorbeeld asfaltgrit. Of delen van een kunstmeststrooier. Maar grote nadeel is: als het eenmaal gebroken is wurmt de roest er onderdoor en 'blaast' de boel op. Ander nadeel is dat je na bijvoorbeeld reparatiewerk (lassen) geen goed herstel kunt maken.

Maar wat een prachtige gepotdekselde werkplaats heb je daar!! Ik droom daar al langer van.😇
+1
emiel-robbertsen
@WaterDeutzer haha ja misschien heb je het zo beter verwoord ja. Werkplaats is niet van mij zelf hoor helaas🙈 maar zijn ook panelen met potdeksel look.
+2
Ronijn
Netjes! Waarom heb je voor dat merk banden gekozen?
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Ronijn:
merk banden gekozen

Ascenso??
Nooit van gehoord..
Licentie band van een groot merk?
+2
emiel-robbertsen
@Fendt926Driver voor ons ook een nieuw soort band, een verkoper van 1 van onze banden leveranciers was hier gaan werken en raden dit aan. En we zijn dus wel benieuwd naar deze band.
+2
GerbertXL
@Fendt926Driver de bkt oprichters hebben de toko verkocht en vervolgens ascenso opgericht.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @GerbertXL:
bkt oprichters hebben de toko verkocht en vervolgens ascenso opgericht.

Daar zullen die kopers blij mee zijn.🤔😅
maaarte
@GerbertXL van de week nieuw setje voorbanden gekocht, verkoper kwam hier ook mee. Was een tientje per band goedkoper 😅 Heb toch maar weer bkt genomen
emiel-robbertsen
@maaarte van dit setje weet ik het prijsverschil eerlijk gezegt niet. Maar zou zomaar kunnen
frank_mf
@maaarte kan ik me niet voorstellen zo klein verschil. Die Ascenso had ik pas een hele scherpe offerte voor rondom op de John Deere. Uiteindelijk voor 500 extra Alliance gekocht, die ook heel scherp werden aangeboden.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @frank_mf:
kan ik me niet voorstellen zo klein verschil

Voorbanden 10.0×16 die maar een 200 euro kosten kan een 10 euro toch al 5% korting zijn.
Dan dat je 710/70R38 voor 1700 euro erop gooid
maaarte
@Fendt926Driver was 420/85R24
Valtra man
Worden de velgen gespoten met de banden erop? Of lees ik dat verkeerd?
+2
emiel-robbertsen
@Valtra man nee heb je goed gelezen. Ervaring leert dat bandenboeren hier niet zoveel om de laklaag geven en er al snel een beschadiging op zit.
Valtra man
@emiel-robbertsen ok, moet ik ook de volgende jaren eens doen. Maar was dat aan het uitstellen tot ik de banden moet vervangen. Heb je ze dan ook gestraald met band erop of was dat niet nodig?
+2
hooidonk
@Valtra man
Wij hebben ze er toen al wel voor het spuiten op laten draaien, maar nog niet opgepompt. Zo kon de spuiter ze makkelijk afplakken en een deel van de binnenkant van de velg mee spuiten.
+1
DANOONTJE POWERR
@Valtra man stralen kan ook met de banden erop.
Heb ik ook eens laten doen.
emiel-robbertsen
@Valtra man zou ik zeker doen ja! nee velgen hebben we niet laten stralen. Was niet echt nodig want de velgen waren meer dof geworden als dat er beschadigingen op zaten.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
22
WEERGAVES
1.332
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO