Porsche 911, foto van Truckfan Nieuwsposter

Porsche 911

Porsche schotelt bezoekers van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 op CM.com Circuit Zandvoort een spectaculair programma voor bomvol actie en Porsche-beleving. Dat Porsche de keuze van échte racers is, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat alle F1-coureurs zich zondag tijdens de Drivers Parade aan het publiek voorstellen vanuit twintig originele Rijkspolitie Porsches. De rijders staan in de diverse open versies die de Nederlandse Rijkspolitie tussen 1962 en 1996 heeft ingezet.

Omdat racen bij Porsche rotsvast in het DNA is verankerd, is de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 een absolute must voor fans van het merk. Net als bij de oranje gekleurde editie van 2021 is Porsche daarom ook in het weekeinde van 2 tot en met 4 september prominent aanwezig op het duinencircuit. Naast het optreden van de typisch Nederlandse Rijkspolitie Porsche tijdens de Drivers Parade, is er ook deze editie weer aandacht voor de rijke racehistorie van Porsche tijdens de High Speed Demo die voorafgaand aan de F1-race wordt verreden. Porsche Nederland heeft daarvoor een aantal spectaculaire racers bij elkaar gebracht die een aantal snelle rondes rijden. Daaronder de Porsche 911 GT3 Cup-versies van de 991 en 992 waarmee de Supercup werd en wordt gereden, een 991 GT2 RS Manthey Racing, de 935 uit 2018 ter ere van het 70-jarig bestaan van Porsche en een 991 GT3 R. Ook klassieke luchtgekoelde modellen zoals de 964 Cup en de 911 RSR IROC ontbreken niet. En natuurlijk is deiconische 911 Carrera RS 2.7 ‘ducktail’, die dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert, ook aanwezig op Zandvoort.


Snelste merkencup ter wereld
Daarnaast is er komend weekeinde een hoofdrol weggelegd voor de Porsche Mobil 1 Supercup - de snelste merkencup ter wereld in het voorprogramma van de Formule 1. Met nog twee races te gaan is de strijd aan de kop van het klassement extreem spannend. De Nederlandse titelverdediger Larry ten Voorde (Team GP Elite) doet volop mee in de strijd in de merkenraceklasse. Hij was vorig weekeinde in Spa-Francorchamps de best geklasseerde deelnemer van het recordaantal Nederlanders dat aan de start verschijnt. Liefst twaalf landgenoten maken met hun 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup deel uit van het internationale startveld.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
71
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO