Onbekend onbekend/overig, foto van catfan55

Onbekend onbekend/overig

+2
catfan55
Foto van een Onbekend onbekend/overig. De agbag 1214 ook weer ontwaakt uit de winter slaap. Deze bagger draait praktisch het hele graan seizoen met een 980. In mais wordt hij minder gebruikt.

Had eens vragen gehad over hoe zo’n machine werkt, er zit een soort opraapwagen rotor in die de silage in de tunnel (dus bag) perst. Doordat de rotor onderin zit moet hij de silage omhoog drukken waardoor je compaction krijgt.

We hebben de shovel nu aan de ankers te trekken. Ongeacht hoe goed je het schoon maakt het pully systeem aan de ankers zit altijd muur vast.
Hoe ver je de ankers in de slurf hebt bepaald je density. Hoe dichter ze op de rotor zitten hoe meer compaction, hoe verder ze er af zitten des te minder. Je kunt tijdens het bagger de afstand van de ankers veranderen doordat ze op een lier & pully systeem zitten.

De capaciteit van de bagger wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de chauffeurs die er in moeten lossen 😂 de bagger kan het net zo snel weg drukken als de wagens kunnen lossen. De wagens er in 1x voor krijgen is de kunst. Voor tandem / tridem trucks geen probleem maar opleggers en trekkers & kiepers is het soms lastig.

Wij gebruiken 300 of 500ft slurven (90-150 meter) wisselen van slurf met een goede crew kan in 15 minuten wanneer iedereen weet wat hij moet doen

Reacties

huub
Die ankers trekken door het product en dat geeft de weerstand? Bij ons in de buurt draait een kleinere bagger, daar zit een rem op de wielen voor de weerstand.
catfan55
@huub deze machine kun je niet remmen met de remmen om het zo maar te zeggen, daar drukt hij te hard voor, we “finetunen” het met de remmen maar de ankers doen 90% van de weerstand
casejxu
@catfan55 em te groot om een net aan de achterkant te hebben? Dat zie je ook nog wel eens
+1
catfan55
@casejxu ja daar wordt dit wat te groot voor, een net met kabels & lieren zie je vaak in 8-10ft baggers met een 200-250 bag lengte.

Zowel de versa als de agbag remt de bagger grotendeels met ankers of een lus door de bag. De JBS trackpack remt volledig op de rupsen. Het probleem met die baggers is hij op zachtere grond niet kan remmen en daardoor geen compaction krijgt op sommige plaatsen in de bag 😅

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
PUNTEN
13
WEERGAVES
0
BATTLES