VDL CF Electric, foto van Truckfan Nieuwsposter

VDL CF Electric

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Volledige elektrische truck voor toonaangevende Europese logistiek dienstverlener
Waberer’s gaat ‘zero emission’ met DAF CF Electric
DAF Trucks levert Waberer’s zijn eerste volledig elektrische middelzware distributievoertuig. De DAF CF Electric zal voor de toonaangevende Hongaarse logistiek dienstverlener tot zo’n 500 emissievrije kilometers per dag afleggen in en rond Boedapest. Het is de eerste DAF CF Electric die in Centraal-Europa wordt geleverd.

Om de uitstoot te minimaliseren, heeft Waberer’s onlangs 450 Nieuwe Generatie DAF XF trekkers besteld. Met de nieuwe DAF CF Electric onderstreept Waberer’s opnieuw dat het veel waarde hecht aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk.


500 kilometers per dag
In 2018 introduceerde DAF als eerste Europese vrachtwagenfabrikant een volledig elektrische distributietruck. De CF Electric – verkrijgbaar als 4x2 trekker en 6x2 bakwagen – is ontwikkeld als antwoord op de groeiende vraag uit de transportsector naar zowel een betere luchtkwaliteit als een lagere CO2-uitstoot. Door goed te plannen en te snelladen, kan de DAF CF Electric honderden ‘zero emission’ kilometers per dag afleggen.

‘Kans voor de transportsector’
“We hebben besloten om de groene weg in te slaan”, zegt Barna Erdélyi, directielid bij Waberer's. “Deze uitbreiding van onze vloot is een volgende mijlpaal op die route – en deze CF Electric zal niet de laatste zijn. Waberer's zet zich in voor het leveren van betrouwbare en duurzame logistieke oplossingen. Met volledig elektrische trucks kan de transportsector een rol spelen bij de uitdagingen die de opwarming van de aarde en het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit met zich meebrengen.”
De DAF CF Electric van Waberer's zal in eerste instantie gebruikt worden voor het transport van allerhande goederen in en rond de Hongaarse hoofdstad Boedapest.


‘Uitgebreide praktijkervaring’
“DAF levert al jaren volledig elektrische trucks. Daardoor hebben we veel praktijkervaring met deze voertuigen”, zegt Richard Zink, DAF Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur. “We helpen onze klanten niet alleen bij het vinden van de juiste elektrische truck voor hun specifieke toepassing; we bieden ze een integrale oplossing, inclusief efficiënte laadsystemen en geavanceerde routesimulatieprogramma's om de dagelijkse bedrijfsvoering te optimaliseren."

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO