Volvo FH16 5th generation, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FH16 5th generation

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Volvo Trucks introduceert nieuwe functies voor veilig en veeleisend transport

Volvo Trucks introduceert een reeks nieuwe functies die de veiligheid en rijeigenschappen van vrachtwagens verbetert en die het nauwkeurig manoeuvreren in krappe ruimtes en op hobbelige of gladde wegen, bijvoorbeeld op bouwplaatsen, ondersteunt.


“Dankzij verschillende slimme updates van de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak zijn we erin geslaagd een reeks nieuwe functies beschikbaar te stellen die de rijeigenschappen, de veiligheid en het comfort verbeteren. Ze zijn allemaal ontworpen om de chauffeur meer controle en bedieningsgemak te geven tijdens het manoeuvreren”, zegt Pär Bergstrand, Heavy Duty Transmission Manager bij Volvo Trucks.


Meer precisie en veiligheid in moeilijke omstandigheden

Terrain Brake is een nieuwe oplossing voor het rijden met lage snelheden over moeilijk en oneffen terrein. Deze functie maakt het manoeuvreren van een truck gemakkelijker en veiliger.


Als de chauffeur remt wanneer een van de wielen zich net op dat moment op de rand van een verhoogd oppervlak, zoals een grote steen of een stoeprand bevindt, kan dat wiel er vanaf rollen voordat de chauffeur de tijd heeft om te remmen. Dit maakt het moeilijk om de controle over het voertuig te behouden. De nieuwe Terrain Brake-oplossing remt zodra de chauffeur het gaspedaal loslaat. De truck houdt dan zijn positie vast zonder te rollen, wat het mogelijk maakt om kleine bewegingen met grote precisie uit te voeren.


“De Terrain Brake is ideaal voor offroad-omstandigheden zoals op bouwplaatsen, in mijnen of wanneer er vaak gereden wordt op oneffen wegen. Het kan ook handig zijn bij het manoeuvreren in steden en het rijden over verkeersdrempels en stoepranden. Ongeacht de situatie geeft het de chauffeur veel meer wendbaarheid en controle, waardoor het werk veiliger en gemakkelijker wordt”, vervolgt Pär Bergstrand.


Change Direction is een andere oplossing die het gemakkelijker maakt om een​​vrachtwagen bij lage snelheden te manoeuvreren. Situaties zoals draaien in een kleine ruimte of achteruitrijden op een laadperron vereisen doorgaans korte, scherpe bewegingen waarbij de chauffeur moet schakelen tussen het rem- en het gaspedaal. Nu kan de chauffeur, in plaats van te remmen, het voertuig in zijn achteruit zeten terwijl hij nog steeds vooruit rijdt. De nieuwe functie zorgt ervoor dat de truck automatisch tot stilstand komt en vervolgens achteruit begint te rijden, terwijl de chauffeur het gaspedaal gewoon ingetrapt houdt. Om weer vooruit te gaan, hoeft hij alleen maar naar de vooruit versnelling te schakelen en het gaspedaal ingetrapt te houden.


Active Grip Control is een functie die de stabiliteit en acceleratie in gladde omstandigheden aanzienlijk verbetert. Als de vrachtwagen begint te slippen, zorgen meerdere sensoren ervoor dat het besturingssysteem van het voertuig op een intelligente manier op het wegdek reageert om de chauffeur te helpen op de weg te blijven. De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij onbelast rijden te verminderen.


Volvo Trucks heeft ook de cruise control geüpdatet, zodat deze kan worden geactiveerd bij ingestelde snelheden van slechts 4 km/u, of zelfs 2 km/u, indien uitgerust met optionele kruipversnellingen.


"Ik ben er echt trots op dat we erin zijn geslaagd om zoveel handige functies te ontwikkelen die niet alleen het rijden op bouwplaatsen verbeteren, maar ook nuttig zijn in veel andere situaties, zoals in het houttransport en tijdens het rijden in steden", besluit Pär Bergstrand.


Beschikbaarheid:

Terrain Brake is een optie op de Volvo FH16 en andere Volvo-trucks met een aangedreven vooras.
Change Direction is als optie beschikbaar op de Volvo FH, FM en FMX.
Active Grip Control is standaard op alle zwaardere vrachtwagens van Volvo met elektrische aandrijflijn en - op enkele uitzonderingen na - op alle zwaardere trucks met Euro 6-motoren.
De vernieuwde Cruise Control is standaard op alle zwaardere Volvo-trucks.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO