Iveco S-Way, foto van Truckfan Nieuwsposter

Iveco S-Way

IVECO draagt bij aan een duurzaam European Truck Racing Championship 2022
Voor het tweede jaar op rij zal IVECO bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van ETRA met de IVECO S-WAY LNG Pace Truck. Door de aandrijving op bio-LNG vermindert de CO2-uitstoot namelijk tot 95 procent in vergelijking met vrachtwagens die op diesel rijden.


IVECO zal aan het European Truck Racing Championship (ETRC) 2022 deelnemen als technisch sponsor van "Die Bullen von IVECO" - het samenwerkingsverband tussen Team Schwabentruck en Team Hahn. De coureurs van het team zullen de strijd aangaan in de nieuwe IVECO S-WAY R racetrucks, die een upgrade hebben ondergaan om hun kenmerkende, krachtige prestaties te verbeteren en hun emissies verder te verlagen.


Turijn, 20 mei 2022

IVECO is de officiële partner van het FIA European Truck Racing Championship voor het seizoen 2022, na de vorig jaar ondertekende overeenkomst met de European Truck Racing Association (ETRA) om hun langdurige partnerschap te verlengen tot het einde van het seizoen 2023. IVECO zal bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de ETRA door zijn CO2 footprint te verkleinen met de milieuvriendelijke IVECO S-WAY LNG, de allereerste Pace Truck met alternatieve aandrijflijn in het FIA-ETRC. Vanaf de eerste Truck Grand Prix van het jaar op het circuit van Misano in Italië op 21 en 22 mei, zal de IVECO S-WAY LNG Pace Truck deelnemen.


De IVECO S-WAY LNG Pace Truck rijdt op bio-LNG dat is opgeslagen in twee tanks van 540 liter met een inhoud van minstens 390 kg vloeibaar bio-LNG, waardoor hij een actieradius heeft tot 1.600 kilometer. Met deze brandstof genereert hij aanzienlijk minder stikstofdioxide en 95% minder CO2-uitstoot in vergelijking met een dieselvrachtwagen. De IVECO S-WAY LNG Pace Truck is voorbereid op zijn belangrijke rol op de ETRC met een stijlvolle, speciaal ontworpen livery en diverse accessoires, zoals twee gele zwaailampen, een lichtbalk met LED-koplampen, een verlichte driedelige bull bar en LED-flitsers, zoals vereist door de technische reglementen van de FIA-ETRA.


IVECO zal ook opnieuw deelnemen aan de ETRC 2022 als technisch sponsor van de "Die Bullen von IVECO", het partnerschap tussen de teams Hahn Racing en Schwabentruck. IVECO zal het team ondersteunen met de nieuwe IVECO S-WAY R race truck, die een aantal belangrijke upgrades heeft ondergaan om zijn krachtige prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de uitstoot verder te verminderen.


De Duitse coureur Steffi Halm keert terug als teamleider van het Schwabentruck-team, met de Finse Emma Makinen als teamgenote. Steffi wil haar goede prestaties van vorig jaar, toen ze vijf podiumplaatsen behaalde, verbeteren. Zesvoudig Europees kampioen Jochen Hahn zal Team Hahn leiden, met zijn zoon Lukas Hahn in het team. Jochen zal strijden om zijn kampioenstitel te heroveren.


De IVECO S-WAY R trucks van de teams zullen in alle wedstrijden van het kampioenschap op biodiesel rijden.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
12
BATTLES
MEER FOTO'S