VW Amarok, foto van Truckfan Nieuwsposter

VW Amarok

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Volkswagen Bedrijfswagens geeft nieuwe details vrij van volgende generatie Amarok
Nieuwe Amarok
Premium en dominerend design, meer dan 30 assistentiesystemen en geavanceerde motoren
Keuze uit meerdere vierwiel- en achterwielaangedreven versies
Eerste exemplaren vanaf medio 2023 in Nederland leverbaar
Volkswagen Bedrijfswagens onthult binnenkort de compleet nieuwe Amarok. Deze pick-up van de nieuwste generatie is tot nóg meer in staat, zowel on- als offroad, en maakt indruk met zijn design, baanbrekende prestaties en een ongekend breed scala aan rijhulpsystemen. De nieuwe Amarok komt medio 2023 in Nederland op de markt en de eerste gecamoufleerde prototypen maken momenteel de laatste testrondes op - en naast - de Europese wegen.

De nieuwe Amarok legt de lat in het segment op alle vlakken hoger en combineert, net als de huidige versie, een krachtig en robuust exterieur design met een hoogwaardig interieur. De gecamoufleerde exemplaren die nu in Europa te spotten zijn, maken direct duidelijk dat de nieuwe versie fors is gegroeid ten opzichte van de huidige Amarok: met een goede 5.350 mm is hij minstens 100 mm langer dan zijn voorganger. De dubbele cabine is nog ruimer geworden, vanwege de wielbasis die met 175 mm is gegroeid tot liefst 3.270 mm. Ook het laadvermogen is toegenomen, tot maximaal 1,2 ton. Het aantal varianten met een maximaal trekvermogen van 3,5 ton wordt eveneens verder uitgebreid*.

Ook de off-road prestaties zijn verder verbeterd. Omdat de wielbasis meer is gegroeid dan zijn totale lengte, zijn de overhangen van de carrosserie kleiner geworden. Dit heeft een positief effect op de aanloophoek en daarmee de terreincapaciteiten, die ook al zijn verbeterd door de veel grotere doorwaaddiepte in vergelijking met die van de huidige generatie.

Het aanbod van aandrijflijnen omvat tot wel drie verschillende dieselmotoren met vier of zes cilinders en een cilinderinhoud van 2.0 tot 3.0 liter. Er is daarnaast keuze uit achterwielaandrijving en on-demand of permanente vierwielaandrijving. En van de meer dan dertig rijhulpsystemen zijn er zo’n twintig volledig nieuw voor de Amarok.

Dominerend exterieurdesign
Wie goed kijkt naar de gecamoufleerde prototypen, ziet niet alleen dat de nieuwe Amarok flink is gegroeid, maar ook dat hij een expressiever en dominanter design heeft gekregen. Het nieuwe, beeldbepalende front is een statement op zich: de robuuste en zeer rechtopstaande grille heeft een ondubbelzinnig Volkswagen-DNA.

De tegen meerprijs leverbare IQ.Light LED-matrix koplampen onderstrepen de hightech uitstraling van de nieuwe Amarok. Van opzij vallen de kenmerkende, halfronde wielkasten op die ook de huidige generatie sieren. Volkswagen Bedrijfswagens heeft verder veel aandacht besteed aan de visuele verbindingen van de laadbak met de C-stijlen, voor een nog cleaner profiel.

Ook van achteren maakt de nieuwe pick-up van Volkswagen Bedrijfswagens het verschil in zijn segment. De brede achterklep, met Amarok-opschrift over de gehele breedte, wordt omlijst door robuuste en fraai gestileerde LED-achterlichten. Net als bij het huidige model biedt ook de nieuwe Amarok meer dan voldoende ruimte tussen de wielkasten om zijdelings een europallet kwijt te kunnen.

Een interieur voor het harde werk en comfortabele trips
De nieuwe Amarok biedt professionals een hoogwaardig interieur dat niet alleen als perfecte werkplek kan dienen, maar ook als comfortabele lounge om lange afstanden in af te leggen. De intuïtieve bedieningselementen, de digitale cockpit en het infotainmentdisplay in tabletformaat benadrukken het premiumkarakter van de pick-up. Fijnproevers kunnen kiezen voor onder meer een exclusief audiosysteem en elegante lederlook oppervlakken op het dashboard en de deurpanelen. De zeer comfortabele en brede voorstoelen kunnen optioneel worden voorzien van een 10-voudig elektrische verstelling.

Leverbaar vanaf medio 2023
De Amarok is een belangrijk model binnen het portfolio van Volkswagen Bedrijfswagens. Tot nu toe heeft het merk wereldwijd al meer dan 830.000 exemplaren van de succesvolle pick-up verkocht. De nieuwe generatie is naar verwachting vanaf medio 2023 leverbaar in Nederland. De prijzen en specificaties van de in ons land leverbare uitvoeringen worden in aanloop naar de marktintroductie vrijgegeven.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO