Scania R450 (new), foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania R450 (new)

Scania trekker met laag chassis niet de enige nieuwe truck voor MAAT Transport


Breda – MAAT Transport uit Alblasserdam heeft haar wagenpark uitgebreid met drie Scania trucks: een R450 6x2/4 trekker met laag chassis en twee G410 6x2*4 trekkers voorzien van een hydraulische autolaadkraan. Algemeen directeur Arjan Maat zegt vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding wederom bewust voor Scania te hebben gekozen.


De samenwerking tussen de multidisciplinair logistiek dienstverlener en Scania gaat jaren terug. “We hebben al heel lang een uitstekende relatie”, zegt Maat, die in 2008 het bedrijf van zijn vader overnam. “We zijn uitermate tevreden over het product. Vooral als het gaat om een bijzondere opbouw, zoals in dit geval een hydraulische laad- en loskraan, gaat onze voorkeur naar Scania uit. Het proces waarbij het chassis, de opbouw en de carrosserie bij elkaar moeten komen, loopt altijd heel gesmeerd.”


Bijzondere lading

MAAT Transport richt zich met een multifunctioneel wagenpark, bestaande uit 70 trekkende en 150 verschillende getrokken eenheden, op het vervoeren van licht exceptioneel en bijzonder transport. De twee trekkers uit de G-serie worden ingezet voor het vervoeren van uiteenlopende bouw- en constructiematerialen in de Benelux. De R450 trekker met laag chassis gaat internationaal rijden en is met een multifunctionele uitschuifbare lage Maxtrailer geschikt voor afwijkende afmetingen. “Hoe lager de laadvloer, hoe hoger de vracht kan zijn,” legt Maat uit. “Door de schotelhoogte van slechts 92 centimeter en trailer die nog 6,5 meter uitgeschoven kan worden, kunnen we nog meer bijzondere ladingen meenemen.”


Aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding

De chauffeurs roemen de nieuwkomers, die op jaarbasis zo’n 100.000 kilometer gaan rijden, vanwege het verbeterde rijcomfort. Om hun werk zo aangenaam mogelijk te maken, zijn de trucks aan zowel de binnen- als buitenkant van alle gemakken voorzien. Maat betrekt ook zijn chauffeurs bij de aankoop van een nieuwe auto, maar kijkt vooral naar wat bedrijfseconomisch het meest interessante merk is. “Wij hebben een drie merken strategie. Dat Scania ruim vertegenwoordigd is in onze vloot, is niet toevallig. Vooral de prijs-kwaliteitverhouding is aantrekkelijk.”


Zuinige aandrijflijn

Maat geeft aan duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan en houdt de trends en ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten. “Vooralsnog is diesel voor ons werk de meest voor de hand liggende oplossing. We kijken uiteraard naar het verbruik, zeker nu de brandstofprijzen de pan uit rijzen, maar vanwege onze uiteenlopende werkzaamheden is het niet eenvoudig om appels met appels te vergelijken.” Toch bestelde de ondernemer vanwege de zuinige aandrijflijn ook een aantal exemplaren van de nieuwe Scania Super, die in 2023 worden geleverd.


Eigen werkplaats

De logistieke dienstverlener beschikt over een grote, compleet uitgeruste werkplaats, inclusief was- en APK-straat, waar zeven monteurs werkzaam zijn. “Sinds mensenheugenis hebben we onderhoud in eigen beheer. In onze werkplaats onderhouden we zowel onze eigen voertuigen als die van collega’s,” zegt Maat, die zeer tevreden is over Scania Alblasserdam. “Alleen voor hele complexe werkzaamheden gaan we naar de dealer, waar we altijd op kunnen terugvallen wanneer dat nodig is.”


Allround logistiek dienstverlener

Wegtransport, onderhoud en reparatie van bedrijfswagens, heftruckverhuur en de verkoop van elektrische bedrijfswagens. MAAT heeft zich sinds de oprichting in 1934 ontwikkeld van transportbedrijf naar allround logistiek dienstverlener. Het familiebedrijf van formaat heeft 185 medewerkers in dienst, verdeeld over zeven vestigingen in Zuid-Holland en één in Antwerpen. Transport is de grootste entiteit van de nog steeds groeiende MAAT organisatie en richt zich met een grote diversiteit aan trekkers en trailers met name op licht exceptioneel transport en industriële verhuizingen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO