ZF transmissie, foto van bart-spies

hefinrichting ZF A 210 werkt niet meer goed

+1
bart-spies
Van de eicher puma II werkt de hendel van de hef niet helemaal lekker mee. Er zit een ZF transmissie in, zakken gaat over het hele bereik van de hendel. Blijven hangen is een hele kunst. En heffen gaat als een speer, maar alleen in het bovenste stukje van het bereik. Nou heb ik binnenkort tijd om dit te maken, dus ben ik nu vast op zoek naar handboeken/ werkplaatsboeken/ervaring en kennis.
Heeft iemand dit of suggesties, dan is dit van harte welkom

Reacties

schluterman
Schlüter s450 zit ook zoon transmissie in maar hier heb je weer 3 types van. @Schluterfan is nou een schlüter s450 aan het opknappen.
GuldnerH
Heb je de hef op diepteregeling staan?
bart-spies
@GuldnerH ik durf het niet te zeggen, was het niet de 210j die dit had?
Er zit maar een hendel zonder verdeling of in te stellen stop. Verder zou ik niet weten waar ik iets in kan stellen
GuldnerH
Fotos van het hele hefblok kunnen helpen om te zien waar dit probleem vandaan komt.
+1
GuldnerH
Als je op de foto kijkt, zie je rechts nog een plaatje zitten met „Zugkraft“ en „Lage“. Daar zou een hendel moeten zitten, die moet op „Lage“ staan. Dat is positieregeling.
wotan2
@GuldnerH zoals jij het omschrijft, had ik het ook in mijn hoofd toen ik het probleem las.
Sojaboontje
Ik zou persoonlijk de hef er dan afhalen. Een nieuw rubber ring om de zuiger leggen is een vrij simpele ingreep. Onder de hef zit een stalen bakje met de olie, hier kan ook water en vuil inzitten.
bart-spies
@Sojaboontje ik heb een onderdelenboek gekocht en nu kunnen we inderdaad die dingen aanpakken. Ik kreeg wel het verhaal mee dat hij 20 jaar geleden ook al niet geweldig werkte en hij al een keer "open" is geweest, maar die poging is gestaakt.
Verder moet ik de hele trekker nog nakijken, dus als hij toch stil staat kan deze wel verder uit elkaar
schluterman
@bart-spies ik zou zeggen veel succes ermee en hopen dat het goed komt.
+2
bart-spies
Korte update, het euvel is gevonden.... De topstang hangt in een strip die kan bewegen bij belasting. Deze strip brengt normalerwijs die beweging over naar het regelsysteem doormiddel van een draadeind. Deze miste volledig waardoor de regeling niet werkte. Nu met deze gemonteerd werkt de positieregeling wel weer. Het is niet zoals ik gewend ben van bijvoorbeeld een 102, maar het is wel een stap in de goede richting

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
PUNTEN
5
WEERGAVES
28
BATTLES
MEER FOTO'S
LOCATIE