Volvo FE 2nd gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FE 2nd gen

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Ziegler levert de eerste nieuwe tankautospuit aan Veiligheidsregio Fryslân
‘’De nieuwe standaard!’’

Winschoten – Op donderdag 24 februari heeft Ziegler Brandweertechniek een nieuwe tankautospuit afgeleverd aan Veiligheidsregio Fryslân, post Drachten (vakbekwaamheid). Dit is de eerste nieuwe tankautospuit van in totaal 29 voor brandweer Fryslân. Het voertuig is opgebouwd op een Volvo chassis, type FE 320 4x2.

De voertuigen voor Veiligheidsregio Fryslân (VRF) zijn uitgerust met de nieuwste innovaties.

Nieuwste generatie ALPAS
Het voertuig is geleverd met de nieuwste Aluminium-Panel-System ALPAS. ALPAS staat niet alleen bekend om zijn extreme flexibiliteit maar ook om de stabiliteit en de extreem lange levensduur. Brandweervoertuigen met ALPAS opbouwsystemen zijn absoluut betrouwbaar en klaar voor elke inzet. Het totaal gewicht van de opbouw is lager waardoor er meer water of bepakking mee genomen kan worden.

Z-CAB XL met Z-Protect
De Volvo FE van VRF is voorzien van een Z-CAB XL manschappencabine. Deze cabine is volledig integraal en kantelt mee met de bestuurderscabine. Alle Z-CAB manschappencabines voor de Ziegler Groep worden seriematig geproduceerd op de productielijn van Albert Ziegler GmbH. De Z-CAB XL staat bekend om haar ergonomisch en functioneel design vervaardigd uit een aluminium draag constructie. De cabine van brandweer Fryslân biedt plaats aan zeven personen in een 2+2+3 zitopstelling. Onze manschappencabines zijn uitgebreid getest volgens de protocollen voor de ECE R29 normering.

Het Z-Protect airbag- en gordelriemsysteem beschermt de inzittenden tegen zware verwondingen wanneer het voertuig kantelt of betrokken raakt bij een ernstig ongeluk.

Nieuwste generatie Z-Control
De nieuwste generatie Z-Control is de nieuwe aansturing van het hoogste niveau en is gebaseerd op HMI (human machine interface). Hierbij is rekening gehouden met de praktische ervaring, feedback van onze klanten alsmede de laatste trends en ontwikkelingen.


De technische gegevens en foto’s van het voertuig vindt u op de volgende pagina.



De voertuigspecificaties zijn als volgt:

- Ziegler Z-CAB XL 2+2+3 manschappencabine;
- Z-Protect airbag- en gordelsysteem;
- ALPAS 7-luiks opbouw new generation;
- 3900 mm wielbasis;
- Volvo engine 320 pk;
- Watertank 2.500 liter;
- Ziegler pomp FPN 10-3000-2H;
- Automatische pompaftap;
- LD aanvalshaspel;
- Z-Control bediening new generation;
- Elektrisch-hydraulisch ladderrek;
- Lichtmast met een draai- en kantelunit;
- Z-Vision LED verlichtingssysteem;
- Afgeleverd inclusief een compleet nieuwe bepakkingsset.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO