MAN TGS 2nd gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

MAN TGS 2nd gen

6.008 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Foto © Rallymaniacs

Rainbow goed voorbereid aan de start van Dakar 2022

Een grote rots die niet meegaf betekende het einde van de Dakar 2020 voor het Rainbow Truckteam. Vorig jaar sloeg het team van Gerrit Zuurmond noodgedwongen een jaar over, maar nu zijn ze er weer. Met dezelfde truck, een andere navigator en een extra goede voorbereiding. “We gaan er alles aan doen om de finish halen”, zegt Zuurmond in Jeddah, aan de vooravond van de derde Dakar in Saoedi-Arabië.

Zaterdag, op Nieuwjaarsdag, begint de Dakar van 2022 met een proloog van 19 kilometer. Zondag gaat het dan echt van start, om over twee weken weer te eindigen in Jeddah. Daar het podium over op vrijdag 14 januari is het doel van Rainbow.

Met rally’s in Polen en Marokko, samen met monteur Klaas Kwakkel en de nieuwe navigator Tjeerd van Ballegooy, en een paar dagen trainen in het zand van Dubai, samen met Pascal de Baar, laat Gerrit Zuurmond zo min mogelijk aan het toeval over. Met bijna 8400 kilometer door Saoedi-Arabië voor de boeg, waarvan 4300 kilometer tegen de klok, is het ook wel belangrijk om goed voorbereid te zijn, zeker als de laatste Dakar inmiddels twee jaar geleden is.
“Het is een uitdagende route en een sterk veld. Dit spelletje vraagt om ervaring”, weet Zuurmond inmiddels. “De belangrijkste les van twee jaar geleden is: rustig aan, niet te enthousiast. Dan is prettig om twee rally’s te hebben gereden en het gevoel met rijden in het zand weer even te hebben.”

In Polen maakte Tjeerd van Ballegooy zijn debuut als navigator in de cabine van de MAN en in Marokko maakte hij meteen ook kennis met het digitale roadbook zoals dat ook in de Dakar wordt gebruikt. “In Polen was het nog wel een gevecht met het papieren boekje”, vertelt hij. “Wat dat betreft vind ik het digitale veel fijner. Ik hoef alleen maar op een knopje te drukken. En heel goed opletten natuurlijk, zodat we de weg niet kwijt raken. Dat is ook echt het enige waar ik me mee bezig hou. Klaas kijkt met Gerrit mee met rijden, daar bemoei ik me niet mee.”
Natuurlijk heeft de Dakar een aanzienlijk grotere impact dan de rally’s in Polen en Marokko en daar is zowel Zuurmond als Van Ballegooy zich terdege van bewust. “Alleen bij de keuring al is het allemaal groot en indrukwekkend”, merkt de navigator. “Het is hartstikke mooi om hier in te mogen stappen, maar ook best spannend. We gaan er alles aan doen om die eindstreep te halen over twee weken.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO