Iveco Powerstar, foto van Truckfan Nieuwsposter

Iveco Powerstar

Petronas Lubricants viert in 2022 haar tienjarig jubileum als technisch partner in de Dakar Rally
PETRONAS Team de Rooy IVECO bevestigt deelname in 2022

Aartselaar – 31 december 2021 – PETRONAS Lubricants International (PLI) viert haar 10de Dakar Rally als teamsponsor, door samen met IVECO deel uit te maken van het volledig Nederlandse PETRONAS Team De Rooy IVECO voor de 44ste Dakar die in januari 2022 van start gaat.

Als officiële technische partner levert PLI de smeermiddelen en vloeistoffen, die samen met IVECO en FPT Industrial zijn ontwikkeld en in de extreme rallyrace worden gebruikt. De technologie achter de producten zorgt ervoor dat de rallytruck bestand is tegen de slopende omstandigheden en temperaturen van de Dakar. De gamma's Iveco Urania en PETRONAS Tutela zijn deskundig samengesteld met deze uitdagingen in het achterhoofd. De toewijding van PLI en IVECO aan een gezamenlijk technisch en prestatiegerichte samenwerking, wordt verder versterkt met de lancering van een nieuwe co-branded verpakking. Dit bevestigt de continue steun van PLI aan IVECO en hun doel om technisch geavanceerde vloeistoffen te ontwikkelen voor hun baanbrekende machines.

Verbeterde motorprestaties, lagere reparatie- en verbruikskosten

Het in het PETRONAS Onderzoeks- en Technologiecentrum in Santena (Turijn, Italië) ontwikkelde IVECO Urania gamma, is een lijn van hoogperformante smeermiddelen, speciaal ontwikkeld voor IVECO's zware voertuigen. Deze hoogwaardige vloeistoffen verbeteren de motorprestaties en verlagen de reparatie- en verbruikskosten door de verversingsintervallen alsook de levensduur van de motoren te verlengen. Dit laat motoren toe beter en langer te presteren. Dat biedt een perfecte oplossing waar het PETRONAS Team De Rooy IVECO op kan rekenen op het uitdagende parcours van de Dakar.

Het IVECO Urania gamma is het resultaat van 45 jaar samenwerking en ontwikkeling door ontelbare uren van onderzoek en tests op de weg. Het product garandeert een optimaal beheer van de smeervloeistoffen, wat zich vertaalt in een optimalisering van de interne temperatuur van de motor in verhouding tot het brandstofverbruik. IVECO Urania biedt het voertuig maximale kracht en efficiëntie om haar volledige potentieel te benutten. Het smeermiddel richt zich op het voorkomen van oxidatie dewelke schadelijke afzettingen in de motor kunnen veroorzaken. Met behulp van hoogwaardige motoroliën kunnen deze hardwerkende rallytrucks nu tot 150.000 km afleggen zonder oliecontroles, het equivalent van 6 Dakar rally's.

Volledige mechanische bescherming

Het PETRONAS Tutela gamma werd niet alleen ontworpen om te voldoen aan de gevarieerde eisen van complexe, moderne voertuigen met automatische versnellingsbak maar biedt tevens een volledige mechanische bescherming. PETRONAS Tutela, ook gebruikt tijdens de Dakar, is klaar om te voldoen aan de veelvuldige en complexe eisen van moderne voertuigen met een dynamische reeks van verschillende transmissies.

Domenico Ciaglia, PETRONAS Lubricants International Regional Managing Director EMEA, voegt hieraan toe: "Aangezien onze verplaatsingen steeds dynamischer worden, ontwikkelt PLI vloeistoffen van hoge kwaliteit met het specifieke doel de geavanceerde technologie waarop automobilisten vandaag vertrouwen, te optimaliseren. De Dakar Rally stelt onze vloeistoftechnologie echt op de proef. IVECO Urania premium motorolie, ontwikkeld in samenwerking met IVECO en FPT Industrial, is speciaal geformuleerd om de slopende omstandigheden van de rally te doorstaan en ongeëvenaarde prestaties te leveren, terwijl de bescherming en betrouwbaarheid van de motor gewaarborgd blijft. Als titelsponsor en technisch partner van IVECO is 2022 voor ons een decennium waarin we een bijdrage leveren aan een van de zwaarste rally's ter wereld. We zijn trots dat we kwaliteitsvolle motor- en hoogtechnologische transmissieoliën kunnen produceren waar PETRONAS Team De Rooy IVECO keer op keer op kan vertrouwen."

Alessandro Massimino, Hoofd van Marketing en Product Management Truck Business Unit, verklaarde: "Bij IVECO kijken we ernaar uit om samen met PETRONAS Lubricants International (PLI) deel te nemen aan de Dakar 2022 en onze krachten te bundelen om de piloten van het team te voorzien van voertuigen waarop ze kunnen vertrouwen om de extreme omstandigheden van de rallyrace aan te kunnen en een uitstekende prestatie neer te zetten. Het is een genoegen geweest om de laatste tien jaar met het PLI-team samen te werken in de Dakar Rally en in de ontwikkeling van onze co-engineering technische smeermiddelen en transmissievloeistoffen."

De 44e editie van de Dakar-rally keert terug naar Saoedi-Arabië met een nieuwe route die de piloten door nieuwe landschappen en over uitgestrekte zandvlaktes zal voeren. Het PETRONAS Team De Rooy IVECO zal in de woestijn strijden met twee IVECO Powerstar trucks, bestuurd door Janus van Kasteren jr en Vick Versteijnen. De deelnemers zullen allerlei soorten zanderig terrein trotseren, over sporen en ketens van duinen en ravijnen, en zullen hun beste navigatievaardigheden nodig hebben om zich niet te verliezen in dit uitdagende parcours. Ze zullen in totaal 8.000 km afleggen, waarvan 4.300 km aan Special Stages.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO