Scania meerdere, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania meerdere

Leenders Transport breidt wagenpark uit met vijf Scania’s


Breda - Leenders Transport, gevestigd in Hedel, heeft drie Scania’s uit de R-serie in gebruik genomen, twee nieuwe en één jong gebruikte. Hiermee komt het aandeel Scania van het elf eenheden tellende wagenpark op acht. Nummer negen en tien worden in 2022 verwacht. Eigenaar Danny Leenders: “Niet alleen het brandstofverbruik is goed, maar ook de service van de werkplaats.”


De in gebruik genomen 4x2 trekkers, twee met 450 pk en een met 500 pk, worden ingezet voor het vervoeren van containers. “Van aardappelen en uien tot elektronica, wij vervoeren alles wat in een zeecontainer past,” zegt Leenders, die als kleine jongen al naast zijn vader in de vrachtwagen zat.

Elf jaar lang was hij eigen rijder, maar in 2017 ging Leenders zich met het tweede bedrijf dat hij oprichtte meer bezig houden met het plannen van transport. “Container Trucking Maasdriel is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik begon met het aannemen en plannen van werk voor vrienden, die ook als eigen rijder op de weg zaten, dat vond ik leuk om te doen. Het werk nam alsmaar toe en inmiddels timmeren we aardig aan de weg.”


Bij Leenders Transport en Container Trucking Maasdriel samen werken 16 medewerkers, waarvan 11 chauffeurs. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de diensten van 20 eigen rijders, waardoor het bedrijf dagelijks tussen de 25 en 30 auto’s op de weg heeft.


Zeer geliefd

De trucks zijn compleet uitgerust en zeer geliefd onder de chauffeurs, die er vast op rijden. “Luxe stoel, koelkast, navigatie, lederen stuurwiel, ze zijn van alle gemakken voorzien,” zegt Leenders, die de trucks perfect vindt voor het soort werk waar ze voor worden ingezet. De belettering en het spuitwerk werd verzorgd door Cranen Fleetservice.


De relatie met de dealer in ’s-Hertogenbosch gaf mede de doorslag dat Leenders tweeëneenhalf jaar geleden voor Scania koos. “Het contact met de accountmanager en de samenwerking met de dealer voelde gelijk heel fijn. Ze leveren goede service en zijn makkelijk in omgang.”


1 op 4

Ook over het brandstofverbruik is de Gelderse ondernemer zeer tevreden. “Het verbruik is hartstikke goed, ze rijden allemaal rond de 1 op 4. De chauffeurs houden het zelf bij en maken er een sport van wie het meest zuinig kan rijden. Een Scania kost dan misschien iets meer in aanschaf, maar dat verdienen we zo weer terug.”


Voor het onderhoud van de Scania-trekkers heeft Leenders een onderhoudscontract afgesloten, zodat hij hier geen omkijken naar heeft. “Mocht er iets zijn met de auto’s zijn we zo bij de garage, want die zit ‘om de hoek’. Dat is echt perfect, net als de mensen die er werken. De lijnen zijn kort en de communicatie is goed.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S