Volvo FM 5th gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FM 5th gen

4.958 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

GP Groot kiest met ruim 40 Volvo-trucks voor goed zichtveld

GP Groot heeft onlangs een order getekend voor de levering van ruim 40 Volvo-trucks. De trucks worden ingezet voor de inzameling van bedrijfsafval. Het goede zichtveld en de lage instap van de Volvo FM waren voor GP Groot mede bepalend voor de keuze. De voertuigen worden in 2021 en 2022 geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks.


De 40 Volvo-trucks voor GP Groot worden ingezet als kraakperswagens, portaalarmwagens en haakarmwagens in diverse uitvoeringen zoals de Volvo’s FM 4x2, FM 6x2 en de FM 8x2. De trucks gaan rijden bij GP Groot en Roele De Vries in Noord- en Zuid-Holland en bij Visser ATR en NNRD in Friesland, Groningen en Drenthe.


Veiligheid en goed zichtveld extreem belangrijk

Naast TCO, zijn veiligheid en een goed zichtveld voor GP Groot belangrijke factoren in de keuze voor Volvo-trucks. De voertuigen worden ingezet voor het inzamelen van bedrijfsafval. Hiervoor opereren ze -naast bedrijventerreinen- ook vaak in woonwijken. Goed zicht is hier extreem belangrijk. Voor alle trucks is gekozen voor een veiligheidspakket af fabriek en de dodehoekcamera die netjes in de spiegelvoet verwerkt zit. Hiermee heeft de chauffeur een heel goed zichtveld en is het aantal dode hoeken vrijwel nihil. Verder is ergonomie voor de chauffeur belangrijk en zijn de voertuigen van alle gemakken, waaronder I-Shift, voorzien. Zo kan de chauffeur zijn werk optimaal uitvoeren.


Aflevering en nazorg

De trucks worden geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks. GP Groot was al bekend met de werkplaatsen van LVS Trucks, de positieve ervaringen met de dealer spelen een rol in het keuzeproces. LVS Trucks geeft GP Groot de mogelijkheid om de Volvo trucks ook zelf te onderhouden. Monteurs van GP Groot hebben een training gevolgd en krijgen ondersteuning vanuit de werkplaatsen van LVS Trucks. Daarnaast krijgen chauffeurs een training bij het afleveren van de trucks voor o.a. de optimalisatie van brandstofverbruik.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
59
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO