Volvo FH 5th gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FH 5th gen

VOLVO FH540 met DRIMOTE VOOR CHRIS HOP DIENSTEN


Eindelijk is het dan zover. De lang verwachte 10X4 Volvo FH is geleverd aan de Chris Hop Diensten

Na jarenlange goede ervaringen te hebben opgedaan met zijn 8 jaar jonge Volvo FH 8x4
Om op tijd te zijn voor de nieuwe milieu-eisen geldend vanaf 1 januari 2022 voor o,.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht bestelde Chris Hop precies 1 jaar geleden een nieuwe Volvo FH 5 asser met een korte wielbasis van 4600 mm.
Deze moest een maximaal laadvermogen hebben, zeer wendbaar en een lengte van maximaal 10 meter. Ook deze laatste is een eis om binnen de miliezones te mogen rijden.

In samenwerking met Volvo-dealer Harbers Trucks Barneveld, Carrosseriebouwer van der Weijer en Palfinger Nederland is er een buitengewoon goed en doordacht concept gemaakt.

Afgelopen vrijdag 19 november, precies een jaar na aankoop is deze FH540 10x4 aan Chris Hop Diensten afgeleverd. Helaas door de Covid-19 maatregelen helaas wat sober dan in eerste instantie gepland maar dat mag de pret van het eindresultaat niet drukken.

Chris Hop kiest voor het nieuwste model FH welke af fabriek is voorzien van Dynamic Steering met Adaptieve Cruise Control en Lane Keeping Assist. De compacte groothoekcamera welke geïntegreerd in de rechterbuitenspiegelvoet de dodehoek bewaakt, maakt het dat de chauffeur veilig door het drukke verkeer kan manoeuvreren. Daarnaast is deze 540 pk sterke 13 liter motor gekoppeld aan de alom bekende I-shift automatische versnellingsbak. Echter nu voorzien van zowel een kruipversnelling vooruit als achteruit. Heel langzaam voor- of achteruit is hierdoor kinderspel. Chris heeft gekozen voor een 5 asser met maar liefst 3 stuurassen welke d.m.v. het Volvo Dynamic Steering elektronisch wordt ondersteund. Daardoor is er minder stuurkracht benodigd op welke ondergrond en/of snelheid dan ook.
Groot voordeel hiervan is dat Volvo Trucks in samenwerking met Drimote een wel heel unieke feature heeft om de gehele vrachtauto op afstand te kunnen bedienen. Deze Drimote-afstandsbediening is door Harbers Trucks Barneveld opgebouwd en hiermee kan de chauffeur, zonder dat deze achter het stuur zit, zowel de Volvo laten rijden als wel de kraan en haakarm bedienen. Unieke van dit systeem is dat het compleet in een afstandsbediening is geïntegreerd.
De chauffeur heeft zodoende altijd voldoende zicht tijdens zijn werkzaamheden welke meestal zijn op of naast het spoor.
Omdat deze werkzaamheden veelal ’s morgens vroeg of ’s avonds in het donker plaatsvinden is er uiteraard voldoende LED werkverlichting gemonteerd.


Chris kocht zijn eerste Volvo 4 jaar geleden en breidde begin dit jaar uit met een 2e FH, een voorloopastrekker voor het transport van dieplader, stenenoplegger en grote watertank.
Chris Hop Diensten is inmiddels uitgegroeid tot een multi-inzetbaar bedrijf welke o.a. actief is in ondersteuning bij alle voorkomende spoorwerkzaamheden. Maar ook voor stenen- en dieplader transport draait Chris zijn hand niet om.

Het wagenpark is dus nu uitgebreid met een splinternieuwe Volvo FH 540 pk 10x4 NLA en is in de kenmerkende ‘Chris Hop-stijl’ uitgevoerd o.a. door van Winkoop Truckspuiterij.
De opbouw aan het chassis en interieur is verder verzorgd door Harbers Trucks Barneveld.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S