Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Van Loon overtuigt in tweede deel van tweede etappe
De tweede etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge bestaat uit twee delen. Met name in het tweede deel rijden Erik van Loon en Sébastien erg sterk en noteren zij tussentijden die in de buurt liggen van de toprijders. Aangezien de rally tevens functioneert als test voor de Toyota Hilux T1+, worden bepaalde onderdelen getest op duurzaamheid. In het eerste gedeelte breekt daardoor een aandrijfas, maar dit lag in de lijn van de verwachting. Van Loon focust zich op het tweede deel en is benieuwd naar morgen.

“Ik ben tevreden met hoe wij hebben gereden vandaag,” vertelt Van Loon. “Met een nieuwe auto weet je dat er onderdelen kapot gaan en daarom is het ook belangrijk om in competitie te testen. We weten nu de levensduur van een aandrijfas en die informatie is nuttig voor de Dakar Rally. Bij het servicepunt tijdens de proef hebben we de auto gerepareerd en wilden we in het tweede gedeelte laten zien wat we konden. Dat is gelukt! In dat tweede deel zijn we iets sneller dan Prokop en rijden we hetzelfde tempo als Al Rajhi. Dus dat is gewoon goed.”

De derde etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge is 293 kilometer lang. De etappe is wederom opgeknipt in twee delen, zoals iedere etappe in deze rally. De eerste auto start rond 9:45 uur (6:45 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 14:00 uur (11:00 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
64
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO