Renault C-serie, foto van Truckfan Nieuwsposter

Renault C-serie

Riwald Dakar Team pakt weer etappe winst en eindigt als tweede overall bij de trucks

Almelo, 13 oktober 2021 – Het Riwald Dakar Team heeft na gister ook vandaag weer een etappe zege geboekt. Dit maakt het totaal van 3 etappezeges uit de 5 verreden etappes. Dit was tevens ook de laatste etappe van de Rallye du Maroc. Met een uiteindelijk tweede plaats overall, kijken we terug op een mooie rally.

De proef van vandaag was eigenlijk dezelfde als die van de eerste dag, maar dan in tegengestelde richting. Veel snelle paden aan het begin, daarna nog een paar mooie duinpartijen en afsluiten met zanderige rivierbeddingen. Mooie korte proef, hebben erg hard gereden, dit was ook het plan. Gert verteld: “Hebben vandaag echt maximaal gereden en hadden het doel gesteld om onder de twee uur deze proef te rijden, dit hebben we op 3 minuten net niet gehaald maar wel maximaal resultaat. Jammer dat Martin Macik uitvalt vandaag, is hier ook met een nieuwe truck, maar je wilt graag zo lang mogelijk de concurrentie houden tot aan het einde”.

Voor het Riwald Dakar Team was deelname aan deze Rally echt een test. Het meepakken van dag etappes is mooi, maar belangrijkste is informatie halen uit de dagen dat je rijdt. We hebben gezien dat als de truck perfect is dan is het comfort daar, rijden we erg hard en kunnen we winnen.
Met de informatie die we hebben gehaald uit deze rally hebben we nog wel wat werk samen met MKR om de truck te verbeteren, maar dit geeft wel vertrouwen naar de Dakar 2022.

Foto’s: Rallymaniacs / Riwald Dakar Team.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO