Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

3.345 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Van Loon geniet van eerste kennismaking met nieuwe Toyota Hilux
Tijdens de shakedown voor de Rallye du Maroc maakt Erik van Loon voor het eerst kennis met zijn nieuwe Toyota Hilux T1+. De auto is voorzien van de laatste updates waarmee in de Dakar Rally gereden zal worden. Het verschil met de oude Toyota is erg groot en Van Loon geniet van de nieuwe Hilux. Samen met Sébastien Delaunay rijdt Van Loon de Rallye du Maroc als belangrijke test voor de Dakar Rally, de eerste indruk is goed!

“Wat een topdag!” vertelt Van Loon. “Het is echt fantastisch om met deze nieuwe auto te mogen testen. Deze Toyota Hilux is al helemaal opgebouwd volgens de nieuwe Dakar reglementen en dat voelt zoveel anders. Je kunt zoveel sneller door bepaalde situaties heen, maar het is wel wennen. Doordat de auto dus voldoet aan de nieuwe reglementen, ligt de topsnelheid op 170 kilometer per uur, waar ze in het oude reglement nog 180 mochten. Dit is het begin van een nieuw tijdperk en ik kijk erg uit naar hoe het gaat in de proeven.”

Doordat Van Loon met deze nieuwe auto rijdt, moet hij als voorrijder starten en wordt Van Loon niet officieel geclassificeerd. Op vrijdag 8 oktober staat de keuring en de proloog rondom Zagora op de planning, deze is 10 kilometer lang en dus een echte opwarmer. De eerste auto start rond 16:11 uur (17:11 uur Nederlandse tijd).

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
19
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO