Mercedes-Benz Sprinter, foto van Truckfan Nieuwsposter

Mercedes-Benz Sprinter

Het Duitse LKV Weser-Ems-melklaboratorium vertrouwt op Thermo King-E-200-koelunits voor het transport van melkmonsters


De volledig elektrische, emissievrije E-200-units leveren betrouwbaarheid en prestaties om de rauwe melkmonsters tijdens transport gekoeld te houden.


Brussel, 26 augustus 2021 – Thermo King®, toonaangevend in oplossingen voor transporttemperatuurregeling en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag aan dat Landeskontrollverband Weser-Ems e.V., (LKV) gekozen heeft voor de volledig elektrische E-200-koelunits van Thermo King om de temperatuurgevoelige rauwe melkmonsters veilig door het Weser-Ems-gebied in Duitsland te vervoeren. LKV is verantwoordelijk voor het testen van melkmonsters namens regionale landbouw- en zuivelbedrijven en heeft onlangs zijn transportvloot geüpgraded met nieuwe bestelwagens met E-200-units van Thermo King.


Maandelijks testen de laboratoriumexperts van LKV zo'n 330.000 zuivelmonsters die het resultaat zijn van LVK's inspecties. Het wagenpark van LKV dat voor deze taak wordt ingezet, bestaat uit vijf Thermo King-koelwagens die elk gemiddeld 100.000 kilometer per jaar afleggen.


"Hoewel alleen de zuivelmonsters gekoeld hoeven te worden en bij 4 graden Celsius vervoerd moeten worden, helpen de temperatuurgeregelde bestelwagens ons ook bij het transport van de bewaarde melkmonsters", zegt Johann Bartels, logistiek manager bij melklaboratorium Weser-Ems. "We moeten zo flexibel mogelijk zijn in onze activiteiten, en de prestaties en betrouwbaarheid van ons wagenpark zijn essentieel. Daarom hebben we besloten om al onze voertuigen uit te rusten met de Thermo King-koelsystemen."


In tegenstelling tot traditionele koelunits met directe aandrijving die zijn ontworpen voor dieselmotoren, levert de E-200 constante capaciteit, onafhankelijk van de motoren van het voertuig en de bijbehorende bewegende delen. Zonder wegcompressor of aandrijfkit, zijn de E-200's prestaties niet langer afhankelijk van het voertuig, wat LKV het voordeel biedt van een verhoogde inzetbaarheid en langere onderhoudsintervallen. De unit is ook compatibel met de start-stopfuncties van het voertuig en zorgt voor extra besparingen op brandstof.


"We werken nauw samen met klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, zodat onze koelsystemen voldoen aan hun hoogste kwaliteitsnormen voor betrouwbare temperatuurregeling en -prestaties," zei Eneko Fernandez, productleider bij Thermo King. "We zijn verheugd dat onze oplossingen onze partners zoals de LKV in Duitsland kunnen helpen om de flexibiliteit en efficiëntie van hun activiteiten te verbeteren. We blijven samenwerken met de industrie en ondersteunen het bedrijf met innovaties en oplossingen die hun wagenparken steeds duurzamer en efficiënter kunnen maken."

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S