Kramer U800, foto van Rietman

Kramer U800

0 foto's van @Rietman

Rietman
Kramer U800 Allrad's in legeruitvoering. o.a. Duitse leger beschikte over een aantal U800's met luchtgekoelde 6 cil. Deutz motor in gebruikt gehad.

Reacties

+4
akkermopet
Mooie vouwen in de deur van de bijrijders kant..
+1
a3vandiejen
Prachtig.
+2
Kramer U800
Dat weet ik dan weer niet dat het leger over een aantal U800's beschikte. Vertel eens wat meer erover als je wil Wout, dit is erg interessant, niet alleen voor mij maar ook voor een hoop andere geïnteresseerden hier op TractorFan.

De cabine ben ik niet zeker over of dit een originele is, of een zelf gemaakte omdat ze bij 90% allemaal verrot zijn gegaan, ik vind het geen mooie cabine in ieder geval. Het lijkt wel een omgebouwde cabriolet cabine, maar alles was mogelijk bij Kramer toen der tijd...
De luchtroosters aan de zijkant van de motorkap zijn in ieder geval wel laterna erin gemaakt, dit omdat de 6 cilinders bij zwaar (aftakas) werk wel eens vast wilden lopen.

De eigenaar van deze U800 weet ik niet. Maar ik heb hem vast in mijn contacten staan, de meeste Duitsers die over een U800 beschikken laten zich maar vrij weinig er over uit.
draaipiet
Quote Reactie van @Kramer U800:
maar alles was mogelijk bij Kramer toen der tijd..

En als het leger het eist werd het bij de meeste fabrieken ook mogelijk
+2
Kramer U800
@draaipiet Dat klopt inderdaad, maar bij een U540 of U800 was alles mogelijk qua opties. Ik heb er een boek van daar staat alles in.
+1
draaipiet
Prachtige foto en verhaal

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
18
WEERGAVES
9
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO