Toyota Heftruck, foto van reinder-mf

Toyota Heftruck

reinder-mf
Rode uien afleveren met een Toyota Tonero icm Wifo vooroverkantelaar.

Reacties

Fendt926Driver
Hoeveel m³ pak je in zo n onderlosser?
25??
PieterA
@Fendt926Driver Zo'n onderlosser van AB gaat volgens mij 50 kuub aardappelen of uien in. Heb je er aan gerekend? Of waarom dacht je 25 kuub?
Fendt926Driver
@PieterA ik haalde kuubs en tonnage door elkaar.
Maar door de schuine kanten naar de losband zou er fors minder inkunnen dan een walking floor van 90m³ dus ruim onder de 40 ton op eigenlijk 25 ton en daar m³ bij gezet.
+1
PieterA
@Fendt926Driver Oké. Ik reken altijd uit hoeveel van deze onderlossers aardappelen er nog in de schuur zitten. De schuur is 19,5 m breed en ze liggen 3,75 hoog. Dan is elke 68 cm lengte een volle vracht.
Fendt926Driver
@PieterA ok. Ja dat is ook een optie.
Voeraardappelen uit onderlossers ben ik absoluut geen voorstander van.
Weiger ze altijd op het erf.
Meestal (eigenlijk altijd) als ik ze heb gehad kwam er de grootste rotzooi aan uitgeselekteerde puinhoop uit waar bij mij geen koe van vreten wou.
Maar dat kan ook aan iets anders gelegen hebben dan aan de onderlosser. (Al zou ik niet weten waaraan)
stannetje96
@Fendt926Driver dat was al rotzooi voor het die trailer in ging dan.

Misschien was het daarom ook voer 😄
Fendt926Driver
@stannetje96 heb je groot gelijk in.
Maar misschien dat ik net veel rotzooi gekregen heb toen.
Laatste keer zat er een gele schimmel op de aardappelen
Die vracht heb ik weer op laten halen.
Dat was helemaal niet te voeren.
Toen wouden ze er nog mee naar een vergister....
JD3010
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Voeraardappelen uit onderlossers ben ik absoluut geen voorstander van.

Ze gaan er ook mee naar de frietfabrieken. De troep erin zal dan niet aan de trailer liggen, maar meer aan degene die ze geladen heeft. 😉
+3
JJ
@Fendt926Driver Zolang een onderlosser het kan lossen is het geen rotzooi... Dat is de vuistregel die wel eens op bedrijven gehanteerd word. Een kipper lost altijd 😄
@PieterA uientrailers zijn nog iets groter, dan hoeven er geen aardappelen boven het schot te steken voor de 35 ton
reinder-mf
@Fendt926Driver @PieterA met uien krijg je hier zo’n 28-30 ton op. Aardappels red je de 35 ton wel. Echte uientransportbedrijven hebben grotere onderlossers en laden ook gewoon 35 ton. Niet elke verandering is een verbetering zegmaar 😅
@reinder-mf waarom geen verbetering? Laad je liever die 28 ton als die 35?
JD3010
@ronald-deutz-fahr Deze vervoerder rijdt bijna alle aardappels en uien. Wel jammer als ze dan met 28 ton uien van Groningen naar Zeeland gaan. De uientrailers zijn groter, daar kan wel 35ton op, dan zitten ze mooi aan hun gewicht.
@JD3010 dat vervoer zal wel betaald worden door de afnemer van de uien neem ik aan? Ik doelde meer op, welke verandering is geen verbetering?
+2
JD3010
@ronald-deutz-fahr Eerst wel, maar het transport wordt wel met het product verrekend.
De verandering is dat deze vervoerder steeds meer transport overneemt en uiteindelijk bijna alles zal gaan rijden. Als ze dan uien in aardappelauto's vervoeren, moeten er meer auto's gaan rijden, niet echt een verbetering dan..
+1
reinder-mf
@ronald-deutz-fahr voorheen reed Wiegmink uit Kraggenburg alle uien voor Waterman uit Emmeloord. Nu is Wiegmink overgegaan naar AB Texel en dus zijn het allemaal aardappeltrailers die uien rijden. Vandaar dat niet elke verandering een verbetering is
Jeroen 86
Ruim 50 cub denk ik ook. 35 ton aardappelen kan er zo op
draaipiet
Gaat mooi zo

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
17
WEERGAVES
15
BATTLES
LOCATIE