MAN eTGE, foto van Truckfan Nieuwsposter

MAN eTGE

Thermo King houdt de volledig elektrische boodschappenbezorgingsvoertuigen van de K Group in Finland koel


De emissievrije combinatie van de elektrische Thermo King E-200-unit met elektrisch aangedreven MAN eTGE-bestelwagens werd met succes getest door de winkels van K Group in heel Finland


Brussel, 21 april 2021​Thermo King®, een leider in oplossingen voor temperatuurregeling voor transport en een merk van Trane Technologies, heeft vandaag aangekondigd dat de K Group met succes de elektrische E-200-koelunit getest heeft in combinatie met de elektrisch aangedreven MAN eTGE-bestelwagen voor zijn voedselbezorgactiviteiten in Finland. K Group is de derde grootste retailer in Noord-Europa, met meer dan 1500 supermarkten in Finland onder de Kesko Food-merken: K-food, K-Citymarket, K-Supermarket en K-Market.


De K Group heeft het gebruik van volledig elektrische vrachtwagens en bestelwagens getest als onderdeel van hun inspanningen om uitstoot te verminderen en tegen 2025 volledig CO2-neutraal te werken. Voor hun last-mile-leveringen kozen ze voor de nieuwe elektrisch aangedreven MAN eTGE. Deze werd uitgerust met de E-200-koelunit voor meerdere temperatuurzones van Thermo King.


“In stedelijke omgevingen kijken de bewoners vooral uit naar de emissievrije en stille werking van geëlektrificeerde bezorgingsvoertuigen”, aldus Eneko Fernandez, productleider bij Thermo King. “We zijn er trots op nauw samen te werken met retailers als de K Group en hen te helpen bij het realiseren van duurzame leveringen, zowel overdag als 's nachts. Elektrisch aangedreven bestelwagens, zoals de MAN eTGE met de E-200, voldoen overtuigend aan de huidige en toekomstige duurzaamheidsdoelstellingen in de hele koelketen. Bovendien stellen ze klanten in staat om te werken in gebieden met de laagste toegangsvereisten voor stedelijke omgevingen (Urban Vehicle Access Requirements - UVAR's).”


“We hebben een lange geschiedenis met Thermo King-units en we konden altijd rekenen op de nauwe ondersteuning en medewerking van hun dealer, VTA Tekniikka”, stelt Vesa Ylikotila, wagenparkbeheerder bij Kesko Logistics. “Met dit project wilden we de elektrische MAN eTGE testen in de dagelijkse praktijk en deze proeven gebruiken om feedback van gebruikers te krijgen. We kozen voor de E-200-unit van Thermo King om de bestelwagen te koelen, omdat we op zoek waren naar een stille, duurzame leveringsoplossing - volledig aangedreven door elektriciteit. Na een aantal maanden testen, werd duidelijk dat we de juiste keuze hadden gemaakt.”


De E-200-units, die door een omvormer worden aangedreven, leveren (in tegenstelling tot typische directe aandrijfoplossingen ontworpen voor dieselverbrandingsmotoren) een constante capaciteit en kunnen naadloos samenwerken met elektrisch aangedreven voertuigen zoals de MAN eTGE. De units zijn uitgerust met gepatenteerd energiebeheer, wat bijdraagt aan lagere energieconsumptie, verhoogde voertuigautonomie en extra efficiëntie en betrouwbaarheid.


“Bij het voorbereiden van de testwagen voor de K Group keken we naar verschillende opties, maar Thermo King en VTA Tekniikka waren de enigen die de meest complete oplossing konden bieden”, aldus Timo Puustinen, productmanager bij MAN Finland. “De Thermo King E-200-unit kan werken zonder aparte accupakketten, wat de kosten verlaagt en de algehele bruikbaarheid vergroot. Het stelt K Group in staat om te profiteren van het maximale laadvermogen van het voertuig. Tijdens de tests bleef de actieradius van het voertuig in lijn met onze eisen en bleek dat de eTGE en E-200 een zeer goede combinatie vormen.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S