Iveco S-Way, foto van Truckfan Nieuwsposter

Iveco S-Way

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Koeltrans groeit en verduurzaamt met IVECO S-WAY NP’s op LNG
Koeltrans zet haar verduurzaming verder door met de komst van drie IVECO S-WAY NP’s op LNG. Na deze levering bestaat hun wagenpark voor circa 30% uit LNG-trekkers. De aanwinsten leveren bovendien een directe bijdrage aan de groeiambities van het transportbedrijf uit Bemmel.
Als jong en dynamisch bedrijf toont Koeltrans haar spierballen door de ambitie uit te spreken om per jaar een groei van 20% te realiseren. Onder het motto: We drive for the best, willen zij zich ontwikkelen tot gamechanger. Dit doen zij door op ieder niveau het hoogst haalbare na te streven en het wagenpark flink uit te breiden met LNG-trucks. Hierdoor bestaat de rijke vloot met 135 trekkende eenheden vanaf heden uit 37 trekkers op vloeibaar aardgas. Daarnaast heeft Koeltrans geïnvesteerd in 10 nieuwe trailers die multitemp zijn uitgerust. Als specialist in geconditioneerd groupage vervoer kan Koeltrans zich daardoor nog flexibeler opstellen richting opdrachtgevers.
Toekomst start vandaag
Günther Maters is als eigenaar van Koeltrans Angeren BV enorm blij met de komst van drie IVECO S-WAY NP’s die zijn uitgerust met een zuinige Cursor 13 motor en 460 pk. “Onze toekomst begint namelijk vandaag! Wij willen vooruitstrevend zijn en blijven, en mede daarom is LNG in onze vloot een bewuste keuze!” In de hoogste versnelling zet Koeltrans daarom in op vloeibaar aardgas als beste alternatief voor diesel.” De IVECO S-WAY NP levert bovendien vergelijkbare prestaties als een dieseltruck en kent de hoogst haalbare actieradius in zijn segment met 1.600 kilometer. Dit was voor Günther Maters een belangrijk argument om voor drie IVECO S-WAY NP’s te kiezen. Zijn chauffeurs kunnen hierdoor moeiteloos op en neer pendelen naar Duitsland om voornamelijk geconditioneerd groupage transport te verzorgen voor diverse klanten.
Aantrekkelijke business case
Koeltrans maakt vol gas gebruik van alle voordelen bij hun IVECO S-WAY NP’s. Zo maken zij aanspraak op de Gelderse subsidie voor de aanschaf van LNG-trucks, maar kan het ook bouwen op een milieu-investeringsaftrek (MIA) tot wel 13,5%, een CEF-subsidie en een Nederlandse subsidieregeling waardoor de chauffeurs van Koeltrans een lagere prijs aan de pomp betalen per kilogram LNG. Mede door de lage brandstofprijs en het feit dat zij met hun LNG-trucks geen tolheffing hoeven te betalen in Duitsland, kennen de IVECO S-WAY NP’s een aantrekkelijke kilometerkostprijs. Het was voor Koeltrans daarom eenvoudig om hun business case vorm te geven.
Alle trekkers gaan jaarlijks circa 200.000 kilometer afleggen, waarvan het merendeel in Duitsland. Hierdoor haalt Koeltrans het maximale uit haar IVECO S-WAY NP’s en profiteert het optimaal van het MAUT-voordeel tot 1 januari 2024. Bovendien draagt Koeltrans direct bij aan een schonere wereld, omdat hun IVECO S-WAY NP’s tien procent minder CO₂, 90% minder stikstofdioxide (NO₂) en 99% minder fijnstof uitstoten dan een vergelijkbare dieseltruck. In de toekomst kunnen zij de CO₂-uitstoot per truck tot wel 95% reduceren, zodra zij de stap zetten naar Bio-LNG. De betrouwbare
PRESS RELEASE
aardgasmotor kent bovendien een onderhoudsinterval van 90.000 kilometer, waardoor Koeltrans de
onderhoudskosten zo laag mogelijk kan houden.
IVECO S-WAY’s vallen in de smaak
“Tijdens de aflevering van de IVECO S-WAY NP’s lieten onze chauffeurs luidkeels hun enthousiasme
blijken en namen zij de LNG-trucks met open armen in ontvangst. In grote getalen waren zij
bovendien aanwezig toen de voertuigen arriveerden bij onze vestiging in Bemmel. Daarnaast wilden
velen plaatsnemen in de cabine om de S-WAY zelf te ervaren”, aldus Günther Maters. Mede daarom
zijn IVECO NLS en IVECO Schouten enorm trots op de levering van drie IVECO S-WAY NP’s bij zo’n
aansprekend transportbedrijf als Koeltrans Angeren BV. Er is bovendien een reparatie- en
onderhoudscontract afgesloten op de IVECO S-WAY’s, zodat zij bij hun nieuwe LNG-trucks beschikken
over een maximale uptime.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO