Volvo Meerdere, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo Meerdere

5.856 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Maatwerk voor AB Texel Group

AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van 50 Volvo-trucks. De trucks worden vooral in het specialistisch transport van onder andere aardappelen, veevoer en vloeibare zuivel ingezet. De gezamenlijke focus op maatwerk en CO2-besparing en de wil om op te trekken als elkaar versterkende business partners waren voor AB Texel Group de voornaamste motivatie voor deze overeenkomst.

AB Texel Group is in West-Europa marktleider in het transport van aardappelen en andere argrarische producten. Daarnaast worden geconditioneerde foodproducten, veevoer, meel, zuivel en bouwmaterialen getransporteerd. De vloot bestaat uit 1500 trucks en 2500 trailers. Er zijn zo’n 2000 mensen werkzaam in de groep. AB Texel Group heeft een sterk Europees netwerk waarmee 24/7 veel flexibiliteit kan worden geboden.

Maatwerk als gemeenschappelijke kernwaarde
Om totale ontzorging te kunnen waarborgen en slimme logistieke ketens te kunnen opzetten, zoekt AB Texel Group naar tailor-made oplossingen. “Wij willen dat onze klanten zich kunnen focussen op hun core-business en kunnen ze daarbij totaal ontzorgen. Daar past alleen een maatwerk-transportoplossing bij. De vraag van de klant is altijd leidend, wij sluiten onze dienstverlening daarop aan. Wij beschikken over trailers die specifiek zijn ontwikkeld voor de producten die wij vervoeren. Ook deze overeenkomst met Volvo Trucks is voornamelijk gericht op maatwerk”, verklaart Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel Group.

De order bevat nieuwe Volvo FH en FM-trucks zwaartransport, turnkey, haakarmen en veevoertrekkers met blowers. Veertien Volvo FH en FM-trekkers gaan rijden op LNG. Deze trucks worden ingezet bij AB Texel Zuivel Transport, AB Impens, AB Texel Deutschland en Combex Bouwlogistiek.

Rijden op eigen lading

Om het transport te verduurzamen en de CO2-emissies terug te brengen, is AB Texel Group samen met Shell een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van Bio-LNG. Doel is om organisch afval te vergisten en om te zetten naar een bio-brandstof waarop trucks kunnen rijden. “We willen samen met Shell bewerkstelligen dat wij aardappelen kunnen transporteren met trucks die rijden op een brandstof gewonnen uit aardappelschillen. Dan rijden we dus op onze eigen lading”, verklaart Dennis Wetenkamp.

Shell heeft een aandeel in de eerste Nederlandse Bio-LNG productielocatie waar organisch afval vergist wordt. De bouw van deze installatie is eind vorig jaar gestart in Amsterdam en de oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2021.

“Momenteel bekijken wij ook andere trajecten op (Bio)-LNG. We verwachten onze LNG-vloot in 2021 verder uit te breiden. Dit is echter sterk afhankelijk van de groei van het aantal LNG-tanklocaties. Meer tanklocaties zorgt ervoor dat steeds meer van onze routes af te dekken zijn met deze schone brandstof. Veel van onze opdrachtgevers hebben net als wij het doel om de CO2-footprint te verlagen. LNG en vooral Bio-LNG zullen daarbij in Nederland een belangrijke rol gaan spelen. Daarnaast houden wij samen met Volvo de onwikkelingen op het gebied van waterstof nauwlettend in de gaten”, besluit Dennis Wetenkamp.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO