Fiat Doblo, foto van Truckfan Nieuwsposter

Fiat Doblo

Truckland levert 10 Fiat Professional bedrijfswagens aan VTG Beton & ADS in Velsen-Noord
“Beter een goede buur, dan een verre vriend’’, een gezegde waar Hans van ’t Geloof (VTG Beton- en ADS-directeur) aantoonbaar waarde aan hecht. Onlangs ontving Truckland Velsen namelijk de opdracht om een aantal oudere bedrijfswagens van VTG Beton en Aqua Demolition Services (ADS) te vervangen. Er werd uiteindelijk gekozen voor 10 Fiat Professional voertuigen; 3 Fiat Ducato’s en 7 Fiat Doblo’s.
Een toekomstgerichte selectie, gelet op een grote diversiteit aan inzetbaarheid in geheel Europa.
Hans van ’t Geloof: “Hier in Velsen-Noord zijn wij praktisch buren van Truckland. We kennen elkaar goed en werken al meer dan vijftien jaar met veel plezier samen. Als wij eens met onze handen in het haar zitten, staat Truckland direct klaar om ons te helpen. Eerder resulteerde deze sterke band al in de aanschaf van twee DAF CF bakwagens. Een van de twee is nog niet eens zo heel lang geleden afgeleverd. Deze CF FAX vier-asser met 85 ton/meter kraan is een functioneel, maar ook aansprekend voertuig, dat wij door geheel Europa inzetten op werken waar kraancapaciteit noodzakelijk is. Daarnaast vervoeren we er zeecontainers en equipment mee. Op de andere DAF CF pronkt een hogedruk-unit.”
Het wagenpark van VTG/ADS telt 22 voertuigen in totaal, hiervan moesten er recent 10 vervangen worden. Hans vervolgt: “Dan oriënteren wij ons bij verschillende merken, voor ons was het van belang dat ze een bestelbus konden leveren die een 3-tons tandemas hogedrukaanhanger kan trekken. Daarnaast zochten we wat compactere maar complete bestelauto’s. Uiteindelijk bleven er weinig merken over die onze bestaande voertuigen konden vervangen. Tijdens onze oriëntatie kwamen we bij Truckland terecht, zij offreerden ons de Fiat Ducato en de Fiat Doblo. Complete modellen die prima aan onze wensen voldeden met veel waarde voor je geld, voldoende trekkracht en alom bewezen service. Dat gaf een stukje extra gemak en dat telde absoluut mee in de afweging.
Na nauw overleg met Truckland Salesmanagers Ron Tervoort en Robert Steur, viel de keuze uiteindelijk op 3 Fiat Ducato bestelbussen met 2.3 MultiJet 120 pk Euro 6 dieselmotor met 9-traps automaat en 7 Fiat Doblo’s 1.6 MultiJet II met 95 pk dieselmotor, SX-uitrustingspakket en afhankelijk van de inzet een lengte 1 of 2. De auto’s werden onder bemiddeling van Truckland voorzien van passende betimmering en belettering door vaste leveranciers van VTG en ADS. “Op die manier kregen wij de nieuwe Fiat’s bedrijfsklaar afgeleverd”, vervolgt Van ’t Geloof.
“Wij kiezen voor dieselmotoren, omdat die het best aansluiten bij onze inzet. Wij zijn een 24/7 bedrijf en werken desgevraagd door heel Europa. Daarbij gaat het ook vaak om ad-hoc klussen, waarbij we zo snel mogelijk ter plaatse moeten zijn voor de uitvoering. Verder noemde ik al dat wij regelmatig met aanhangers rijden en dan is elektrische aandrijving momenteel nog geen optie. De Fiat’s rijden inmiddels volop rond en de medewerkers zijn razend enthousiast. Ze zijn aangenaam verrast, blij met het comfort, het rijgedrag en de complete uitrusting (o.a. airco, radio, cruise control en elektrische ramen). Ook de trekkracht voldoet prima aan de wensen. Net als bij onze DAF’s gaat Truckland ook het onderhoud van de Fiat’s inplannen en uitvoeren.
Hans van ’t Geloof startte VTG Beton in 1996 als gespecialiseerd betonreparatiebedrijf voor de industrie, weg- en waterbouw. “Met als kernactiviteiten het aanbrengen van spuitbeton en vuurvaste systemen. Destijds werd beton nog weggehaald met pneumatische hamers. Een weinig ARBO-technisch verantwoorde werkwijze, die een alternatief kreeg in de vorm van hogedruk watertechniek. Speciaal hiervoor startten wij in 2012 ons tweede bedrijf; ADS. Fysiek gescheiden van VTG Beton en daarmee dus ieder zelfstandig en succesvol operationeel op de wereldwijde markt. De hoofdvestiging van beide bedrijven bevindt zich in Velsen-Noord en er bevinden zich vestigingen in Roemenië en Duitsland.” Truckland wenst VTG Beton & ADS in Velsen-Noord veel veilige en comfortabele kilometers.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
LOCATIE